reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Heja,

a nasz Krzyś cały czas coś "gada" :) Mama, Tata, da, nie, niania, baba, dziadzia, mniam-mniam, dyn-dyn (na dzwonek telefonu). Ulubionym słowem jest ostatnio BAM :) Bo wszystko co upadnie, albo czym rzuci ( a rzuca namiętnie wszystkim co popadnie) jest bam :)

Martoocha: No właśnie, co tam u Ciebie? Jak się czujesz w ciąży?? Na kiedy masz termin i czy już wiadomo kto tam w brzuszku siedzi? :) P

reklama
Oo forum ożyło :-) Cześć dziewczyny :-)
Mart0ocha na kiedy masz termin?
U nas Zośka śmiga odkąd skończyła 10.5 miesiąca więc teraz to już biega. Jest szybka, sprawna i wszędzie jej pełno więc moje dni są dość intensywne ;-) Zębów mamy cały komplet już więc chociaż to za nami.
Z mówieniem różnie jest mama, tata, da, nie, joga (to nasza suczka), Ania (to ciocia), auto i jeszcze parę innych wyrazów ale widzę ze zaczyna naśladować dźwięki słów bo jak wychodzę ze sklepu i mówię do widzenia to próbuje powtarzać. Generalnie jest śmiesznie :-D jest bardzo towarzyska więc staram się z nią możliwie często wychodzić w miejsca gdzie są inne dzieci niech się socjalizuje :-) no i nadal mamy mało włosów ;-)

Hej. Jest tu jeszcze jakaś mama karmiąca piersią? Wasze cycowe dzieco też tak kiepsko śpią? ? Ja na rzesach chodzę i jestem wiecznie chora :( teraz czekam na wizytę u lekarza bo zatoki mam zawalone...

Carla my nadal na cycu i fakt młoda nie sypia najlepiej ale też nie ma tragedii. Czasami noce są kiepskie a czasami przebudza się 2 razy poszukać cyca i dalej spać :-) ale jakoś nie mam sumienia jej odstawić na siłę jeszcze :-(

Karoola ja od piątku nie karmie ;( dostalam antybola i steryd na 10 dni i juz pewnie tomek nie będzie chciał cyca po takim czasie. A mnie serce boli bo nocki są jeszcze gorsze, małemu tego brakuje, mi też. ..

Carla: Ja nie pomogę, bo Krzysia karmiłam 10 miesięcy...ale u nas noce też bardo różnie...Czasem prześpi calutką noc :D A innym razem budzi się kilka razy z płaczem :/ Tylko mi się wydaje, że u nas to ząbki...cały czas coś tam w tej buziuni się dzieje...marzę już o nocach bez pobudek, które staną się standardem a nie tylko jakimiś wyrywkowymi zdarzeniami :)
Dobranoc :)

Kurcze, co się stało z naszym forum? Pustki straszliwe...

hej dziolchy!
zagladam do Was ale czasu brak na pisanie odkad wrocilam do pracy.
Ja skonczylam karmienie tydzien temu - a w zasadzie Leon skonczyl - po prostu nie chcial juz piersi.
Ciesze sie ze to byla jego decyzja i wszystko naturalnie przebieglo.
Mialam zastoj ale kapusta pomogla, teraz juz puste cycki :) jak woreczki z piaskiem :) mam nadzieje ze sie jeszcze ujedrnia ;)
Po odstawieniu nie budzi sie ani czesciej ani rzadziej wszystko zalezy od zebow - a wyzynaja sie mu trojki.
Strasznie ciezko te zeby przechodzi.. ale jeszcze tylko 5 nam zostaly...

pozdrawiam

Carla zdrowia życzę. Szkoda Tomka że tak gwałtownie zostało mu odebrane jedo dobro ;-) ja mam nadzieje że u nas będzie jak u Aleskiel i Zośka sama zdecyduje że już nie potrzebuję. Jakoś sobie nie wyobrażam że to że mojej inicjatywy ja odstawiam tym bardziej ze widzę że ona jeszcze potrzebuje tej piersi jako takiej bezpiecznej przystani :-)
Nie wiem o co chodzi z tymi nockami że raz jest dobrze a innym razem koszmar. Staram się pilnować stabilnego rozkładu dni i wyciszyć ja przed spaniem ale nie zawsze to daje efekt :-( mam nadzieje że forum jeszcze ożyje :-)

reklama
Karolla zabrzmiało to tak jakbym jakąś krzywdę tomkowi zrobiła :/ jakby Twoje zdrowie szwankowalo
też byś musiała dokonać wyboru.

Ostatnia edycja:
Do góry