reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Wow jakie wieści!! martOocha gratulacje i oczywiście trzymam kciuki !!! Odważna kobieta z Ciebie :-)
Agnes_19_09
oj my ostatnio z odparzeniami walczyliśmy, Majce robią się właśnie przy ząbkowaniu, kupy są wtedy takie żrące :-( raz zdarzyło się faktycznie mocne odparzenie, łącznie z krostami, ale takimi już rankami, mała do wody w wannie nie chciała siadać tylko stała, biedna namęczyła się a my z nią. Mąka ziemniaczana już nie działała, żaden sudocream, bepanthen nic, maskara jakaś. No, ale w domu miałam maść Tormentiol, kiedyś została nam przepisana przy starszej córce jak miała chwilowe kłopoty skórne. Wiem, że maści nie powinno się używać przy niemowlakach, bo jest z kwasem borowym, ale stwierdziłam, że jak użyjemy raz czy dwa to nic się nie stanie. No i nie stało, a bardzo pomogło, powoli pupa zaczęła wracać do zdrowia. Jest ponoć skuteczny zamiennik tej maści, który kobiety polecają Sroka o....: Uwaga! Szkodliwy Tormentiol! w tym artykule podana jest nazwa zamiennika

reklama
Hej,

Dawno mnie nie bylo! Leos coraz bardziej mobilny i coraz mniej czasu dla siebie Zreszta same wiecie....
Martoocha gratulacje!!! my tez myslimy o szybki powiekszeniu rodzinki ale poki co szukam pracy na czesc etatu, - musze przepracowac 26 tygodni zeby nabyc prawa do macierzynskiego. Ciezko mi to idzie, mam duzo propozycji ale na caly etat - nie oplaca mi sie to bo opieka w uk dla malucha bardzo duzo kosztuje i zostawalo by mi kolo jednej czwartej wyplaty...

U nas przy zebach dupka czerwona ale bez tragedii i i sudokrem zawsze daje rade...wiec nie pomoge.

Jak u Was z zebami? U nas wyzynaja sie dolne 4... i czuje juz pod palcem gorne 3.... masakra jak ten moj berbec cierpi przy tych zebach. Oczywiscie dalej cyckujemy bo czasem tak go boli ze tylko cyc pomaga...

Szczepienie na mmr juz 2 razy przekladalam, bo tak cierpi, ze mu nie chce dokladac. Mam konsultacje z pielegniarka we wt bo chce sie dowiedziec jak sie nazwa firma produkujaca mmr tu i nazwe szczepionki, bo chce sklad przeanalizowac i poczytac co nieco. Agitatka, Szatsa moze Wy wiecie?

Szczesciara! zdrowka dla Frania i spokojnej ciazy! Wpadaj do nas jak najczesciej!
Karoola u nas tez attipasy ale Leos ciagle je gubi... chyba sa za duze. My zwlekamy z zakupem prawdziwych butkow az Leos bedzie pewniej chodzil, bo poki co po pare krokow ostroznie robi i siada :)

Bylyscie na bilansie roczniaka? Jak to w PL wyglada? U nas zmierzyli, zwazyli, popytali ogolnie o rozwoj, pytali co daje mu jesc i czy myje mu zabki i tyle. Wyszlo ze moj bardzo wysoki na tle ang dzieci - 99 centyl - 82 cm, 11,200 wagi :)

tyle u nas, buziaki dla Waszych maluchow :)

Hej dziewczęta. Ja rozwniez dawno nie zagladalam tutaj, bodajze od sierpnia. Od tamtej pory wiele sie zmienilo. Rozstalam sie z ojcem Daniela, ktory mi nic nie pomagal i wiecznie mial pretensje. Poza tym wracam do Pl juz za tydzien, przynajmniej na pol roku. Zobaczymy co z tego bedzie. Do Uk zawsze moge wrocic.
Aleksiel ja szczepilam Malego na wszystko co daja w Uk. Daniel na ostatnia nie reagowal wogole i wszystko bylo dobrze. Bilans 1 roczny mielismy bardzo dokladny, w osrodku health visitors. Daniel byl zmierzony, zwazony, kobieta sprawdzala jego mowe, rozwoj spoleczny, motoryczny. Mnóstwo tego bylo. Spedzilismy tam okolo godziny. Daniel na koniec dostal ksiazeczki i rymowanki. Dostalismy tabele z poziomem rozwoju dziecka i okazalo sie ze wedlug norm brytyjskich nasz 11 miesieczny maluch rozwiniety jest na 15-18 miesiac bo pokazuje papa i myjemy mu zeby ;-)
Na chwile dzisiejsza Daniel wazy 12,6 kg a ubrania kupuje na 86 lub 92 cm.

Nadchodzą pierwsze święta mamasprzeda.pl dlatego chcemy świętować je w sposób szczególny i podarować coś od siebie innym dlatego zapraszamy wszystkich do zakupu na mamasprzeda.pl Fotogadżetów ze zdjęciem waszych maluszków. Dochód z tej akcji przeznaczymy dla dzieci, którym wsparcie na święta jest szczególnie potrzebne, przekażemy je Fundacji Dobrej Woli, która prowadzi ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci.

Zapraszmy na Świąteczny Bazarek
MamaSprzeda.pl - Świąteczny Bazarek / Moje Pierwsze Święta

Dla starszych dzieci gadzety z napisem "Wesołych Świąt" ... naprawde fajnie jest na Boze narodzenie zrobic cos dobrego dla innych, którym troche mniej się w życiu poszcześciło.

1897909_380687202107117_3000868947318714483_n.jpg

Jeju co dzień obiecuję, że coś napiszę i co dzień słowa nie dotrzymuję ;P
Przede wszystkim MARTOOCHA super gratulacje dla Was :) Dbajcie o siebie i oczywiście trzymam kciuki :)
Aleksiel zębów u nas dostatek Młodej czwórki wyrosły już chyba ze 2 miesiące temu, wszystkie na raz. Na szczęście wmiarę gładko poszło :)

Byłyśmy ostatnio na szczepieniu i "bilansie". Pani doktor nawet nie zapytała... właściwie to o nic nie zapytała :( Taki u nas bilans. Tylko osłuchała i do gardziołka zajrzała wszystko. A i pielęgniarka wcześniej zważyła i zmierzyła (10 kg i 77 cm)

Mam już zdjęcia z sesji ale poczekamy na świąteczne życzenia ;) A w piątek idziemy na Mikołajkową imprezę z prawdziwym Mikołajem jestem ciekawa jak Młoda zareaguje :) Ogólnie to takie "cygańskie dziecko" z każdym pójdzie, czasami tylko się zawstydzi ale szybko jej przechodzi.

A i coś o gadaniu było. U nas masakra Dominika cały czas gada co dzień uczy sie nowego słowa, aż sobie nie wyobrażam co to będzie. Chyba katarynka mi rośnie. z takich ciekawszych: kaczka-"kaka", lampa-"pampa", krem-"kem", pranie-"panie"

Wszystkim buziole przesyłamy :*

Ale tu cisza :-) a co to za bilans rocznego dziecka? Wiem że z dwulatkiem się idzie ale o rocznym nic nie słyszałam :-( Mart00cha jak tam u ciebie ?
Zośce wyszły górn trójki i chyba na chwilę mamy spokój bo kolejnych nie widać. Czy Wasze dzieciaki też takie żarłoki? Zocha chce próbować Wszystkiego co my jemy. Jak chcę żeby zjadła swój obiad to najpierw jej daje a potem jemy swój a ona z nami nie są to wielkie ilości ale wszystko chce spróbować a jak nie dostaje to histeria. W ogóle jesteśmy na etapie wymuszania Wszystkiego płaczem :-) doszłam do perfekcji w ignorowaniu histerii :-)

Witam!!
My też nie byliśmy na bilansie rocznym, nawet na szczepieniu nie byliśmy z małą, bo jeden katar się skończyła a dziś zaczął drugi? Wasze pociechy też takie zasmarkane?
karoola mamy to samo z Majką, najpierw dostaje swoje jedzenie, żeby konkretnie zjadła, ale zaraz potem my jemy a ta stoi przy nas i krzyczy "daj". No i tak ciągle coś podjada. Więc albo musimy kryć się z jedzeniem, czasem jej na stojąco odwrócona tyłem do małej, albo dostaje coś w rączkę. Żarłok na całego :-) u nas to samo z tym wymuszaniem, jak coś chce to się domaga i biadolenie przechodzi w płacz, czasem nawet kładzie się na podłodze, albo jak coś jej zabiorę, czego mieć nie może to jest tak samo. Tylko oczywiście my nie ustępujemy i nie dajemy się, i zależnie od naszej cierpliwości mała stoi, siedzi, leży koło nas i tak sobie buczy, albo sadzamy ją na dywanie w drugim pokoju i tam sobie płacze do woli. Dość szybko jej przechodzi, ale uważamy, że taka konsekwencja zaowocuje. Mamy starszą córkę, która też kiedyś próbowała histeryzować, ale wiedziała, że z nami nie wygra :-) teraz czasem coś foszy ale to takie niegroźne foszki :-)
aga_agi Majka siedziała Mikołajowi na kolanach do zdjęcia i chyba nawet tego nie zauważyła :-) jej też chyba obojętnie u kogo siedzi :-) Fakt, że jak mam do wyboru nas czy kogoś obcego to nas wybierze :-) taki okres, wkrótce to się zmieni i nie będzie chciała iść do obcych. No to faktycznie mała szybko zaczyna mówić, u nas tylko, "daj, ma, baba, tu, tak, bam". Współczuję Ci tylko jak faktycznie wyrośnie Ci gaduła, bo mamy jedną w domu, starszą córkę, to mamy przechlapane ;-) gada od otwarcia oczu rano, do zamknięcia wieczorem :-)

Dziewczyny żyjecie? Cichi tu jakoś...
Przedświątecznie chciałamn złożyć wam życzenia zdrowia, spokoju i radości :-)
I Zośka w świątecznej odsłonie :-)

Załączniki

• 1419195471047.jpg
    1419195471047.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
życzymy Wam nadziei, własnego skrawka nieba,
zadumy nad płomieniem świecy,
filiżanki dobrej, pachnącej kawy,
piękna poezji, muzyki,
pogodnych świąt zimowych,