reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Martoocha wow 16 tydzień nieźle :-) szybko czas leci. Ja podobnie jak Tulipania podziwiam bo ja z Zośką po całym dniu mam dość czasami :-)
Z mówieniem chyna bez stresu każde w swoim czasie tak jak mówi Tulipania trzeba chyba polegać na intuicji :-)
My na nocnik nie siadamy bo Zośka ewidentnie jeszcze nie chce próbować. Zdecydowaliśmy że zaczniemy odpieluchowywanie jak się zrobi ciepło wtedy będzie można ją na ogródek bez pieluchy puścić i próbować sadzac na nocnik :-)
A jak u was z szczepieniami? Szczepiłyście na mmr? Bo ja ciągle odwlekam i mam wątpliwości :-(

reklama
Karoola: Ruszyłaś niebezpieczny i co zauważyłam na naszym forum, kontrowersyjny temat :) Temat szczepionek :) Oczywiście się śmieje...ja tam uważam, niech kżdy robi jak chce i ja to szanuję :) A ja podobnie jak Ty, jeszcze nie szczepiłam...odwlekałam, ale jak nic nie stanie na przeszkodzie, tzn. Krzyś będzie zdrowy , to kolejny termin mamy na 6 marca...ech, boję się szczepić ale nie szczepić też się boję :/ Trudny temat :(

A co do Zosiowego nocnikowania, to pewnie..nic na siłę...mają Maluchy jeszcze czas :) U nas też lato jest terminem, gdzie w planach jest puszczenie Krzycha na głęboka wodę, tzn. z wolnym siusiakiem :) Zobaczymy!

Tulipania wiem że szczepienia to drażliwa kwestia :-) ja nie pójdę dopóki nie będę miała pewności że młoda na bank zdrowa a że teraz u nas grypa panuje i inne świństwa to będę odwlekać aż sezon grupowy się skończy. Ja też boję się szczepić ale nie zaszczepić też się trochę boje i ubolewam że jednak tych szczepień nie ma w pojedynczych chorobach tylko taka kobyła jak mmr...

Cześć dziewczyny :) dzięki za miłe słowa i w ogóle ;)
Oto odpowiedzi na różne tematy ;p

1. Szczepienia: my szczepimy na wszystko. Malutka miesiąc temu była szczepiona na odrę itd (to to chyba jest ta mmr?), a za 2 tygodnie ma ostatnią dawkę 6w1. Zanim pójdzie w czerwcu do klubu malucha to chciałabym ją jeszcze zaszczepić na meningokoki..waham się tylko co do ospy. Pewnie zaszczepimy w wakacje jak mała będzie już w klubiku..

2. Nocnikowanie: my sadzamy małą zawsze przed kąpielą. Wczoraj kupiłam pierwszy raz pieluchomajtki które łatwiej będzie ściągąć niż pieluchę.. już raz złapałam ją jak chciała zrobić kupkę i szybko przetransportowałam na nocnik i poszło!:-). Na poważnie zajmiemy się tym jak będzie cieplej..

3. Smoczek- Stelli i mój najlepszy przyjaciel.. w ciagu dnia używamy wieczorem (jak już jest zmeczona i marudna) no i w nocy.. Jak tylko wyjdą 3-ki to planujemy oduczyć..

4.Ciąża- cieżki był I trymestr bo było mi niedobrze i byłam wiecznie zmęczona.. teraz jest o wiele lepiej-zobaczymy jak będzie dalej.. zauważyłam że ostatnio mała zaczyna się coraz więcej sama bawić co na pewno daje mi szansę na wytchnienie;-).
Termin wypada na 3 sierpnia..a że ja chcę znów CC to pewnie koniec lipca jakoś będzie..

Ściskam Was dziewczyny mocno! brakuje mi trochę tych naszych codziennych 'rozmów' ..trochę razem przeszłyśmy co..?

U nas Zośka też ze smoczkiem wieczorem a w nocy różnie. W dzień też czasami dostaje jak ma słabszy dzień a czasami nawet do spania nie bierze wiec wszystko zależy od jej humoru o dnia :-) ale jakoś mnie to nie stresuje i liczę na to że do 2 lat sama zrezygnuje tym bardziej ze jak nie widzi to się nie domaga :-)
My używamy pamper pants na noc bo są trochę bardziej chłonne a młoda mi się ostatnio przesikiwała nad ranem więc musiałam szukać jakiegoś sposobu żeby sobie oszczędzić codziennego prania :-) fajnie też się sprawdzają jak gdzieś wychodzimy i nie ma przewijaka bo łatwiej je na stojąco ubrać ;-)

Martoocha, Karoola: jakie te pieluchomajtki kupiłyście? Karoola wiem, że pampers panst...ale jaki rozmiar? Kierować się rozmiarem pieluszek których właśnie używamy?

Witam, witam i o zdrowie pytam. Nie wiedziałam, że ten wątek tak świetnie prosperuje;) MartOcha...gratulacje:)

Przeczytałam tylko ostatnie dwie strony. Może kiedyś będę w stanie coś nadrobić.

Widzę, że temat szczepień na tapecie. My mamy zaległe jeszcze szczepienie na żółtaczkę, a co dopiero resztę:) No ale to zasługa starszego brata, który sprzedał nam przedszkolną bakterię i ciągle chorujemy. Także ze szczepieniami to daleko do tyłu. Medialna nagonka na "łodre" śmieszy mnie okropnie. Na MMR i tak nie miałam zamiaru szczepić terminowo, więc nic nie straciłam.

Pozdrawiam

reklama
Takhisis witaj :-) to tak jak u nas ja też nie planowałam terminowo i już chwilę udało mi się odwlec ;-) a póki sezon grupowy to do przychodni nie idziemy.
Ja też ostatnio miałam nerwa jak w tv cały czas o odrze gadali a w szczególności tvn się nakrecił i chyna ich jakiś koncern farmaceutyczny sponsoruje bo gadali takie brednie że się tego słuchać nie dało. Zero dziennikarskiej rzetelności :-)

Do góry