reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Zapomniałam już jak tu pisanie idzie, a więc po łebkach, bo ostatnio miałam troszkę więcej pracy i znów wypadłam z rytmu.

Wenus trzymam kciuki by jednak się okazało, ze synkowi nic nie jest.
Dziecko jak biega skacze i nie ma na nic czasu to od razu czegoś szukają, a jak jest za ciche to tez źle. Co do terminów to jakaś masakra. Nie wiem po co sie płaci składki jak i tak trzeba prywatnie chodzić.

Jak miło zobaczyć wasze pociechy, ależ one wyrosły cudeńka.

Szasta oby katarek szybko minął. Zdrówka. Zazdroszcze nocek ja nadal mam pobudki.

Carla łazienka cudo
Gratki dla Tomeczka :-)

reklama
ffffffffffff.jpg
A to mój Franek :) Bo widzę że takie słodkie te nasze maluszki wszystkie :) Byłam wczoraj u znajomych którzy mają 4 letnia córkę. Głaskała Franka, zakładała mu skarpetki i ciągle do mnie mówiła ciocia to, ciocia tamto. Heh i przyznam szczerze ze właśnie wczoraj przeszła mi niechęć do posiadania córki. Taką to ja mogę mieć :)

Pozdrawiam Dziewczyny lece robić sałatkę. Nawet nie ma człowiek czasu Was poczytac bo jak Mały nie śpi to chce żeby sie nim zajmować a gdy śpi to znowu robię całą resztę... :)

Promobaby.pl tu są zebrane wszystkie promocje pieluch, ciuszków, chusteczek i innych rzeczy dla naszych maluchów z hipermarketów. Poluję tutaj na pampersy w giga opakowaniu. Chciałam się podzielić bo ulatwia mi to poszukiwania :)

Agnes19_09 ja sama sciemnialam zeby mi wystawili papier o dyslekcji gdy dowiedzialam sie ze za to mam latwiej na egzaminie gimnazjalnym :pPP

Załączniki

• ffffffffffff.jpg
    ffffffffffff.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
Witam,
Od czwartku nie podawałam Młodej glutenu, krostki zmniejszyły sie i zbladły. Jeszcze są ale trzeba się przyjrzeć by je dostrzec. Więc dzisiaj rozpoczęłam podejście numer 2 i oczywiście obserwuję. Niestety na łapkach te suche, chropowate plamy jakby się powiękaszały ale nawilżam kilka razy dziennie i chyba jest lepiej.
Za to miałyśmy problem z kupką strasznie gęsta i zwarta. Dominika cały czas płakała jak próbowała zrobić aż trochę krwi poleciało, byłam zmuszona jej w tym pomóc ale ona się zbolkowała i długo trzymała. Tak strasznie było mi jej żal. Macie jakieś sposoby na takie sytuacje dostaje jabłko ale jakoś nie widzę poprawy bo twarde kupy już od dawna robiła ale do tej pory sobie z nimi radziła.
Wenus ale synek rośnie :) A Ty już mu szczebelki z łóżeczka wyciągnęłaś?
Carla już sobie wyobrażam jak Tomek bosko wygląda ze swoim "pióropuszem" i dwoma kiełkami :)
Agnes pracując w szkole z dzieciakami bardzo łatwo można zauważyć jak wszystkie "dys" są wykorzystywane i dziwnym trafem najwięcej orzeczeń zawsze przed maturą się pojawia :)
Szatsa Daniel chyba nie jest jedynym dzieckiem, które fridy nie cierpi. Z Ikulą też nieraz naszarpać się musiałam. Zdjęcie rozkoszne :)
Szczęściara jaki słodki skate :) A promobaby znam i jest super :)

aga_agi moj starszy synek co chwile mu je wyciąga ale ja cały czas czuwam i je spowrotem wkładam i akurat kilka chwil przed zdjeciem mu wyciągnął musze tego strasznie pilnować i nie zostawiać ich samych.
Tyberiusz najbardziej nieposłuszny jest wtedy kiedy jest ktoś jeszcze oprócz mnie np tata lub babcia.
Dziś moja mała dzidzia mnie zszokowała... Przygotowywałam sniadanie dla starszego wchodze do pokoju a on trzyma sie szczebelków i sobie stoi według mnie to troche za szybko. Potem udało mu sie to jeszcze kilka razy odrazu go sadzam a on znowu prubuje sie podciągac....

O, teraz juz moge. A się naprodukowałam tyle ;p Pytałam czy wy serio te bose dzieci na spacer zabieracie czy to tylko do zdjęć tak ;) Ja taka odważna nie jestem, u nas bez butów, ale skarpetki obowiązkowo tym bardziej, że Dawid harczy ciągle. Ja też bym w japonkach nie wyszła jeszcze ;) I tak mam wrażenie, że za lekko go ubieram, skoro katar i harczenie się utrzymują. On już od jakiegoś czasu w bluzie/sweterku tylko, co spotyka się z niepochlebnymi komentarzami babek, które mają dzieci w zimowych kurtałach i czapach.
My w spacerowce o niebo lepiej niż w gondoli, tylko musi być ustawiona tak, że praktycznie siedzi :) A jak u was po zmianie?

szczesciara jaka boska czapa!!! super :)

martoocha szkoda, ze we Wrocku nie mieszkasz - szokowalybysmy razem czterema golymi nogami ;)Btw. tez mamy ten smoczek ;)

Agnes serio, serio. Zuzek dzisiaj grzebal golymi stopami w piachu :) Za to jakie potem mamy skrobanie w wannie.

Carla ja podaje papki, blw traktuje jako dodatek poki ci :) Piekna lazienka!!

No to nieźle :) Ja jak już wspomniałam sama bym z bosymi stopami jeszcze nie wyszła, a to by dopiero było jak mamuśka w skarpetkach i butach, a dzieć boso ;) A ja czy zima czy lato to głownie w glanach :D Więc tym bardziej hipokryzją byłoby to z mojej strony ;)

Dawid dziś zupełnie inny niż wczoraj, taki słodziak grzeczniutki :) Zapłakał może dwa razy jak juz senny był, pięknie się bawił, zjadł po raz pierwszy cały słoik zupki jarzynowej na obiad, nie pchał się na ręce, szok normalnie :) Oby jak najwięcej takich dni :)

Ostatnia edycja:
reklama
Skarpetki jej zdjęliśmy na jakieś 20 min jak słoneczko mocno prażyło (na słońcu było 25'c)- co 3 min sprawdzałam czy ma ciepłe stopy i miała gorące:-p;-)- a nie muszę mówić jaki miała fun!

Spacerówka- SUPER!!! Pierwszy raz wyszłam z nią (na próbę ) na spacer po drzemce (do tej pory czekałam aż będzie padnięta i dopiero wtedy wyjście). Malutka była podeksytowana, dopiero po 1,5 h zaczęła się wiercić-no ale nie dziwne.. pokręciła się , opuściłam spacerówkę i zasnęła:-). Byłam dzisiaj w H&M- mają spoko kolekcję na lato.. sukienki za 20 zł. Ja kupiłam body na ramiączkach aby zakładać pod t-shirty.
Malutka była też zachwycona szeleszczącą książeczką, którą dostała od mojej znajomej :)

Wczoraj byłyśmy w IKEI- kupiłam MEGA SUPER MATĘ! taką duuużą, i ma wszyte zabawki tak że dziecko na brzuszku ma się czym bawić :) W ogóle spoko tam rzeczy są..
Foteliki do karmienia za 50 zł..ale nie kupiłam bo nie wiem czy dobre dla kręgosłupa..

Szczęściaro- maluch cudny! Nie wiem co Wy uważacie..ale myślę ze te p a ż d z i e r n i k o w e maluchy nam się udały:tak:

Do góry