reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Carla: Nic Ci nie pomogę...my mamy konto w PKO BP, bo tam mamy kredyt...a na jakich dokładnie warunkach go używamy to nie bardzo kojarzę...mój kochany Mąż zajmuje się w naszym domu rachunkami, przez co ja stałam się totalnie wygodna i nie bardzo wnikam w te tematy :)

reklama
Martoocha strasznie mi przykro z powodu wysypki, mam nadzieje ze szybko minie i ze to nie AZS.
Agitaka jak po wizycie u lekarza?
Carla ja mam konto w bzwbk. Konto za 0 jezeli sa wplywy miesieczne tysiac zl. Za to przelewy płatne chyba 1 zł.
Ale jazda z ta szczepionka. A slyszalam, ze miala ona wejść od przyszłego roku do kalendarza szczepien.

aga_agi dziękuję, że pytasz. Lekarz mówi, żebym się nie przejmowała tym, że w kupce jest śluz i jest zielona. Mówi, żeby obserwować, jakby pojawiła się krew, wtedy przychodzić. Skierował na badanie kupki, zobaczymy co z tego wyniknie. We czwartek mam jeszcze ważenie, to chore żeby w przychodni nie mieli wagi dla niemowląt, co za chory kraj. Jakby coś z wagą było nie tak health visitor mi powie i wtedy mamy przyjść. Mam mu mieszać łyżeczkę kleiku ryżowego rozprowadzać w swoim mleku i przekonywać go do nowego...

Dziś było przyjęcie z okazji urodzin Filipka. Dzieciaki się wybawiły, najadły słodkości, pełnia szczęścia. Moja chłopaki śpią i ja też zmierzam powoli do łóżka, bo padam na twarz.

Spokojnej nocki

Agitatka u mnie health visitor byla dwa razy, a powinna przychodzic do 6 miesiaca. Na dobra sprawe nikt nie kontroluje wagi i wzrostu Daniela. Jak bylam u lekarza z wysypka skomentowal tylko "takie dziecko" myslalam ze go udusze.

A w jakim kontekście on powiedział "takie dziecko"? Za małe, za duże, za grube, za chude, itp? Zabiłabym chyba za takie określenie, a na pewno opieprzyła.

Moja też miała kiedys zieloną kupkę i to z czarnymi kropkami..2 dni byłam na diecie i samo minęło..ale wiadomo przypadki są różne..niech lepiej zbadają kupkę bo może maluszek jakąś bakterie złapał czy cos..

Wakacje zaboookowane! lecimy na KOS na początku czerwca- jestem podekscytowana i jednocześnie ogromnie wystraszona (a co jak mała nie będzie chciała spać? co jak będzie za ciepło? co jak będzie za chłodno? a czy basen będzie czysty?:-p)…ale te wakacje będą jak miód na moją psychikę..nawet te 7 dni.

Wysypka lepiej:) Na największe zmiany zastosowaliśmy jednorazowo maść sterydową a całą resztę natłuszczamy i smarujemy Emulan przeciw światowy.. Wszystko się ładnie goi..mam ogeromną nadzieję że to byłī truskawki.. i uczulenie już nie wróci.. DZięki jeszcze raz dziewczyny za pomoc :)

Zajęcia w domu- a ja..żeby totalnie nie zgłupieć (karmienie małej, męża, sprzątanie..karmienie małej, męża, sprzątanie…) postanowiłam że będę robić opaseczki:tak:. Zobaczymy jak mi będą wychodzić..ale z tego co widzę to to jest banał..a na allegro ładniejsze po 30 zł chodzą!
o takie!
IMG_5344.jpg

Załączniki

• IMG_5344.jpg
    IMG_5344.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 51
Mart0ocha miło się czyta twojego optymistycznego posta :-) fajnie że urlop zaplanowany.
U nasz szpiatl w domu Ł był przeziębiony ja od piątku mam mega katar a młoda w nocy kaszlać zaczęła i rano do lekarzat jechaliśmy. Na szczęście oskrzela czyste a kaszle bo katar zamiast wypływać noskiem spływa po tylnej stronie gardła. Mamy oczyszczać nos i robić inhalacje i powinno być ok. A ja korzystając że młoda na spacerze idę się położyć bo ledwo żyje. Miłej niedzieli :-)

Agnes lekarz probowal mi wcisnąć ze moje dziecko tak poprostu ma. Taka jego uroda ze ma wysypke. No myslalam ze mnie piorun strzeli na miejscu. Czekam tylko kiedy juz pojedziemy do Polski i pojde do dobrego pediatry.

reklama
..a więc- okazało się że nie dość że nasza córeczka nie toleruje 'obcych'-czyli wszystkich poza naszą dwójką to jeszcze przed snem nie daje się nakarmić przez mojego męża… dzikusek mały:confused2::sorry:

Do góry