reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Charlene o ubieraniu brytyjskich niemowlat to mozna wiele powiedziec. Zdecydowana wiekszosc niezaleznie od pogody bez czapek, skarpetek, z golymi stopkami. Az zal tych malenstw.
Ja ubieram spodnie, kurtke, czapke zimowa, rekawiczki jak naprawde zimno. Na to kocyk i pokrowiec z wozka. Dzisiaj bylo slonecznie to czape dalam ciensza i bez narzuty.
My po szczepieniu. Daniel caly piatek przespal, a weekend marudzil.
Leniwiec z niego okropny, nie ma zamiaru sie przewracac.
Je po 180ml 5 razy dziennie. W nocy raz, nawet nie mam szans na przespanie calej nocy.
Powoli zaczyna mi wyrastac z pajacow i body ma 68cm.
Na spacerach juz rzadko sypia, mam podnoszone oparcie gondoli wiec obserwuje sobie swiat do okola.
Do jedzenia podaje nadal jabluszko, obiadki ze szpinakiem, gruszke. Wszstko wcina. Z marchewki zrezygnowalam bo moze zatykac, a my i tak mamy wystarczajace problemy z kupa.
Milej nocki.

reklama
Witam,
Z tym artykułem bardziej mi chodziło o takie orientacyjne zapoznanie sie z ilością podawanego glutenu, bo tez mi sie nie wydaje bym podała dziecku na początek kaszke sliwkowa :-)
Charlene no wlasnie pogoda taka, ze ciężko stwierdzić w czym dziecku będzie dobrze. My za zwyczaj zakładamy krótkie body długi rękaw, spodnie, cienką czapkę,rękawiczki, kombinezon tez nie jest gruby, na to kolderka i pokrowiec. Mam nadzieję, ze jest dobrze. Młoda jest po powrocie cieplutka ale nie przegrzana.
Agnieszkaale wlasnie tez mam z tym problem, co prawda my wprowadziliśmy jedna butke mm, czasem jak mało mleka to dwie idą. Juz sama gubie sie w tych wszystkich madrosciach co w necie piszą. 4 marca mamy szczepienie wiec dopytam lekarki. Chociaż wiem, ze pediatrzy tez różnie do tego tematu podchodzą. I bądź tu człowieku mądrym :-)

Ostatnia edycja:
Przygotowywuje mieszanke z 150 ml wody, wiec wychodzi jakies 170 ml, ale mala rzadko kiedy wypija wszystko. Jak zrobie mniej to wtedy zazwyczaj jeszcze sie dopomina, nie wiem od czego to zalezy. Je oczami czy jak?

Pod wzgledem ubierania blizej mi do modelu angielskiego, czy tutejszego. Generalnie ubieram jedna warstwe wiecej niz sobie (body, bo tego to nie nosze;-)). Czapke ubieram rzadko, bo zaciagam kaptur na glowke. No i w wozku mamy spiworek. Teraz jest dosc wietrzna pogoda, wiec zaciagam tez oslonke przeciwdeszczowa. Powiem wam, ze na poczatku tez bylam troche zdziwiona jak widzialam te wszystkie polnagie dzieci maszerujace do szkoly ( mieszkam 100 m od niej). Od razu mozna bylo rozroznic, ktore to polskie dzieci - czapki, szaliki, grube rekawice, zapiete pod szyje itp. A najdziwniejsze, ze jak rozmawiam z innymi Polkami to te dzieci sa pierwsze chore i wiecznie zakatarzone. I jeszcze jedno dziwadlo, jak mala spala z nami przy uchylonym oknie to nic jej nie bylo. 2 tygodnie temu przenieslismy ja do swojego pokoju, gdzie okno zamykam na noc i w dzien jak spi i zlapala katar . Zaczela sie tez w nocy budzic ok 4-5 nad ranem i to juz zupelnie mi sie nie podoba. Nie wiem, moze to zbieg okolicznosci?

Agnes to jest bardzo dobry tekst odnosnie glutenu. Tylko kurcze, tych fajnych kaszek tu nie ma, wybor jest niesamowiecie ograniczony. Jedyne bez cukru to waniliowe, ale one tez bez glutenu. Wszystkie inne maja niesamowite ilosci cukru.

Witam,
U Nas dzisiaj pięknie. Słoneczko świeci. Jak królewicz się obudzi i zje to idziemy na spacer. Aluśka się wybiega to może będzie spokojniejsza bo ostatnio szaleje jakby ADHD miała:-D
Charlene ja na taką pogode jak dzisiaj. Jest słonecznie i 7 stopni ubieram Filipowi body z długim rękawem, do tego bluzke, półśpiochy albo rajstopki na to kombinezon polarowy(taki wiosenno-jesienny) i czapke wiosenną. Na wietrzch przykrywam kocykiem i jest w gondoli. Drugi zestaw na taką pogode to body dł rękaw, bluzka, rajstopki, bluza taka grubasza wełniana, spodnie jeansowe lub sztruksowe, czapka wiosenna i również przykrywam kocem. '
Agi_aga właśnie każdy mówi co innego z tym jedzeniem i bądź tu mądry. Po wizycie u pediatry czekam na info:)
Paulinek ja też stosuje zimny chów. Jak Ala była przegrzewana to od razu była chora. Teraz w domu chłodno, bo 19 stopni, dzieci zdrowe. Wietrze kilka razy dziennie, dzieci chodzą cienko ubrane. Mój mąż się wkurza bo uważa, że zimno w domu, że maluszek powien mieć ciepło i ciągle o to wojny bo on pali w piecu, a ja zakręcam grzejniki i wietrze:laugh2:

Charline na angielską pogodę Kubusia ubieram w body z długim rękawem, pajac, bluza i kombinezon polarowy, czapka i tak do gondoli, tam ma śpiworek polarowy i osłonka od wiatru

aga_agi
na strone bobovity jest fajny przelicznik glutenu, na pewno z niego skorzystam

U nas już po ospie, Kuba jak na razie odpukać nie załapał. Dostaliśmy już list na szczepienie, tym razem tylko meningokoki na 26 lutego. Także poczekam i po szczepieniu dopiero zacznę mu wprowadzać coś nowego. Ostatnie noce jest ciągle przyklejony do cycka, jak wypuści to krzyk i tak buja się z nami w łóżku :tak:

Spokojnego dnia

Witajcie,

chyba Was nie doczytam ( przeleciałam tak pobieżnie :) )...jakoś tak ostatnio nie mam czasu, żeby przysiąść do kompa :)
Ja znowu przeziębiona...kicham, prycham i nie mam na nic sił...a dziś piękna pogoda! Wiosna w pełni chciałoby się rzec, dlatego wystawiłam Krzysia na balkon a sama odpoczywam w domku i piję sok malinowy :)
Szkoda, żeby przez moje samopoczucie nie był na dworku i nie pooddychał świeżym powietrzem :)

Agnieszkaala: Pytałaś o wprowadzanie jedzonka...widzę, że dziewczyny już temat wyczerpały :) Ja też jestem "cycowa" i nie wiem jak podejść do tego tematu...za tydzień we wtorek mamy szczepienia to podpytam pediatrę co i jak. Jak będę po, to napiszę na pewno :)

Charlene: Ja ubieral Małego w body (długi, albo krótki rękaw - jak się trafi w danym dniu ), na to pajacyk a potem wełniana czapa, skarpety i kombinezon :) Jak cieplej na dworze, to cieńszy kombinezon, jak zimniej, to grubszy. No i jest pod kocykiem i w gondoli.

Czy Wasze Szkraby ssą tak intensywnie piąstkę?? Bo Krzyś, jak tylko prze chwilę się nudzi to atakuje rączki :) Mam wrażenie, że swędzą Go dziąsełka, bo robi to z takim zapałem :D

Tulipania - Dawid też ssie łapki, jak mu smok wypadnie, a czasem wypluwa smoka chyba specjalnie, żeby possać pięść, szczególnie po kąpieli. Chyba najsmaczniejsze wtedy :D

Mega paki Dady w Biedronce na promocji :)

Ostatnia edycja:
Agnes: Dzięki za odpowiedź :) To Twój Dawidek ma przynajmniej wytchnienie w postaci smoka...mój Krzyś nie polubił się ze smoczkiem i go nie używamy. Tylko piąstka i wszystko inne co się nawinie :)

a ja ubieram moją zawsze w 1 warstwę.. czyli np. body długie i spodnie.. a jak na dwór to na to kombinezon..+ czapka..Do spania sam pajac i tyle..

reklama
Taki duuuży jestem ;)
SAM_0737.jpg

Załączniki

• SAM_0737.jpg
    SAM_0737.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 58
Do góry