reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

die_perle w takim razie my kapustą sie ratować sie musimy;) narazie bo jeszcze mogą nas zacząć bolec;)

kamea ja strasznie tęsknię za wiosna i juz nie mogę sie doczekać aż zrzuca ten ciężki zimowy płaszcz i zaloze lżejsza kurteczke;) juz nie mówię ze chce sie pozbyć ciepłych swetrow których nie lubie

dzaga gratuluje serduszka;)!!!

a wiec wczoraj dopadł mnie straszny ból głowy i odrazu poszłam spac:/
dzis rano nic nie lepiej do tego jakies zawroty głowy

Ogolnie czekam na 18i po tej wizycie jak bede w szkole nam zamiar wybrać sie na poznańska Malte do hm mama i zakupić jakies porteczki dla siebie, trampki do wygodnego chodzenia po mieście i moze juz coś do maluszka:)

Dziewczyny z Poznania...moze spotkamy sie kiedys na wspólne zakupy i soczek? No i oczywiscie pogaduchy;)

reklama
Witam wszystkie przyszłe Mamy :)
Tydzień temu zobaczyłam 2 kreseczki na teście ciążowym. Nie czekając ani minuty pobiegłam zrobić badania beta hcg i na drugi dzień umówiłam sie do lekarza aby to potwierdzic. Cieszyłam sie bardzo jak się dowiedziałam że zostanę mamą. Niestety lekarz na początku nie dokładnie widziała pecherzyk i z tego powodo kazała mi się umówić na drugą wizyte za 2 dni. Na kolejnym usg wszystko było już widoczne. :) Teraz czekam z niecierpliwością na 3 usg na któreym juz doktor powinna widziec serduszko. Troszkę się denerwuję po poronieniu więc nie mogę się do końca z tego tak bardzo cieszyć bo boję się że z tą ciążą może być tak samo. Wg moich obliczeń jeżeli wszystko będzie ok dzidzius urodzi sie pod koniec Października.
Moje objawy to brak miesiączki, ból piersi, senność, ból podbrzusza i ogolne zmęczenie.
Doktor przepisała mi Luteinę ze względu na dość obfitę (brązowe) plamienie.

Witaj Kate gratulacje-oraz trzymam mozno kciuki za Was!!!

nie wiem czy moge tak od razu Cię zaatakować na dzien dobry ale ja o te plamienia chcialam spytac- ja tez palmie- coprawda bardzo delikantnie- prkatycznie sladowo no ale....co rozumiesz przez "obfite" i jaka przyczyne upatruje lekarz?

Cześć,
Może jestem za bardzo przewrażliwiona tak jak pisałam po ostatniej ciąży ale ja potrafę zmieniac wkładkę kilka razy w ciągu godziny.Jak leże lub siedze i praktycznie nic nie robię są mniejszę ale wystarczy że zaczne coś robić od razu leci.
Pani doktor powiedziała że to może troszke potrwac ale kazała się tym aż tak bardzo nie martwić i oszczędzać się bardzo. Dopiero w przypadku gdy pojawi się krew to wtedy od razu mam się zgłośić do niej na wizytę.

Kate w ciązy nie ma słowa "zabardzoprzewrazliwona" :)

Ja mam tak niewilekie te plamienia ze nawet mi nie wycieka nic na wkladke- na wkladce mam tylko normalny sluz ciązowy- taki kremowy, a czasem wodnisty. ale jak sie podetre- ale to tez nie zawsze- tak mocniej- to na papierze zostaje smuga takiego zabarwionego polprzezroczystego na kawe z melkiem, ale we wtorek po takim podtarciu mialam smuzke krwi na napieprze- pognalismy od razu do gabinetu-na badaniu juz nie bylo sladu krwi- ale na usg widac jakby maly cien w macicy- z dala od zarodka ktory prawdopodobnie ejst walsnie ta krwia- tez mam odpoczywac, lykac magnez 2 razy po 2 tabletki dziennie i pozytywnie myslec:) dostalam tez zastrzyk na konflik serologiczny bo mam rh - a maz +

die_perle to masz inaczej niż u mnie. Niestety u mnie jest to cały czas i cały czas obserwuje czy się nie pojawiła krew.I nie jest to śluz tak jak u ciebie koloru kawy z mlekiem tylko brązowy. Dlatego tak bardzo nie mogę się doczekać kolejnego USG żeby się dowiedzieć czy jest wszystko :) Mi doktor prepisałam Luteine 2 dziennie dopochwowo i 3 razy dziennie pod język. Dodatkowo jako suplement diety kazała lykac femibion natal 1.

Kate trzymam mocno kciuki za Ciebie- nie powiem Ci nie dneneroj sie- bo wiadomo ze to nic nie da!
U mnie we wtorek pokazal sie na usg drugi pecherzyk- jest mniejszy i prawdopodbnie pusty- byc moze podplamiam tez z tego powodu.

reklama
die_perle dziękuję Ci bardzo mam nadzieje że będzie jednak wszystko ok i że w pażdzierniku będe mogła się cieszyć z narodzin maleństwa czego równiez i tobie życzę :)
Niestety taki wewnętrzny strach będzie i tak mi towarzysył do 22t bo czytałam że do tej pory jest możliwośc poronienia.
Chociaż staram sie o tym nie myśleć to jednak z tyłu głowy gdzies to jest.

Do góry