reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Dziewczyny życzę Wam tego, co najważniejsze- zdrowia dla Was i Waszych dzieci!! Wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu i radości z pociech!

Ospa panuje też u moich znajomych, mam nadzieję że Nela jeszcze nie przytarga do domu, niech Tomcio podrośnie i niech wtedy chorują :)

Wczoraj mieliśmy termin szczepienia, ciekawe kiedy zaczną się upominać żebyśmy zaszczepili Tomka. Póki co nie mam zamiaru, chcę odczekać 6-8 tygodni od antybiotykoterapii, a później... zobaczymy. Mąż uparł się na pneumokoki, ale jak czytam skład i widzę np. aluminium to jakoś nie bardzo mi się to nie widzi :/

reklama
Witajcie jeszcze w tym roku - przed świętami miałam pełne ręce roboty, a w święta tu nie zaglądałam, ale teraz chciałam Wam życzyć, by Nowy Rok był jeszcze wspanialszy od tego mijającego - i na pewno taki będzie, bo nasze małe szkraby dostarczą nam wielu cudownych, radosnych, niezpomnianych i niepowtarzalnych chwil - delektujcie się nimi i zachowujcie je w sercach ;-)

PS. Mam nadzieję, ze po Nowym Roku będę miała więcej czasu dla Was, choć nie wiem na ile się uda, bo planuję odpieluchowanie starszaka....

Witam w nowym roku. Samych cudownych dni życze w tym nowym 2014 roku!
Jak tam po świętach i sylwestrze? My po świętach zmęczeni, Filip nie lubi hałasu dlatego też na wekend wybraliśmy się aby odpocząć. Filip okazał się świetnym podróżnikiem. Alusia pojechała na tydzień do dziadków, w wekend po nią jedziemy. Bierzemy Filipka (320km), żeby mój dziadek wkońcu go poznał. W sylwestra byliśmy w domu, ja ledwo dotrwałam do 24. Potem Filip się co chwile budził więc za nami ciężka noc.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!! Aby był conajmniej taki jak ten który minął albo (dla tych którym coś nie wyszło...) o niebo lepszy!!! I przede wszystkim zdrówka dla Was i dzieciaczków! Buziaki

Życzę Wam Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Dzisiaj rano zrobilam test i mam 2 kreski. Jestem po cesarce, Franek bedzie mial 7 stycznia 3 miesiace dopiero. Jestem w szoku i jest mi smutno ze to tak przypadkiem bedzie dzidzia. Syna robilismy 3 miesiace. A tutaj z powodu złego założenia gumki pojawi się kolejne dziecko.
Obawiam sie komplikacji ktore mogą się pojawić z tytulu tego ze mialam niedawno cesarke no i wiecie ze ciagle lezalam po szpitalach w ciazy i obawiam sie powtorki z rozrywki... o matko i znow bede wysoko w ciazy w lecie. nieeee ja tego nie wytrzymam

Szczesciara powiem Ci że ja od 4 dni mam mdłości i ciągle mi słabo, jutro też zrobię test. wątpię że to ciąża, ale raz kochalismy się bez niczego. z drugiej strony przy karmieniu niby w ciążę tak łatwo się nie zachodzi. .. może podejdz do tego inaczej, dzieci rok po roku to z jednej strony dobra sprawa, od małego jest dwójka do wspolnych zabaw. mam nadzieję że tą ciążę przejdziesz lepiej i że ominie Cię szpital, trzymaj się.

hejka!!!

u nas dziś piekne słoneczko więc czekam tylko aż Ania się obudzi i śmigam z nią na spacer, a Adasia wydeleguję do teścia

poza tym jakoś leci, myślę że Adasia już bardzej nie wysypie... wczoraj próbowałam policzyćte krostki to doszłam do 200 i przestałam... najgorsze były te w buzi bo nawet zwykła herbatka go szczypała

Ania póki co ok, jak jej w przeciągu tego tyg nie wysypie to juz raczej wątpliwe żeby ją wzięło, zobaczymy...

a w sylwestra położyliśmy Adasia popoudniu na drzemke i spedził go z nami :-) poszedł spać o 0.30 ale do 2-ej nie mógł zasnąć :-) a Ania w noc sylwestrową się poprzestawiała, ale już dzisiejszej nocy wróciła do normy, obudziła sie o 3.30 ale tylko dlatego że zgubiła smoka i jak jej podałam to zasnęla i obudziła się po 5 (a karmiłam po 22) :-)

to tyle co u nas... a co u Was?

martoocha pytałas kiedyś o toxo... powiem Ci że strachu i łez było dużo, ale na szczęście Anulka urodziła się zdrowa... ale wiem ze zawdzięczam to szybkiej reakcji mojego gina i zakaźnika, całą ciążę się leczyłam, badałam itp

szcześciara gratki dzidzi! z jednej strony nic fajnego ciąża po ciąży, bo to duże obciążenie dla organizmu ale z drugiej strony praktycznie w jednym czasie odchowasz dwojkę, będą się razem bawić, za jednym zamachem bedziesz odpieluchowywać itp :-) więc jest dużo plusów

Carla co do karmienia i zachodzenia w ciąże to raczej mit... chociaż coś z prawdy też w tym jest bo poziom prolaktyny powinien być wysoki i hamowac owulkę... ale czasem organizm wariuje i ja bym się samym karmieniem piersią nie zabezpieczała :-) dlatego biorę tabletki hehe :-)

a w ogole widziałam kiedyś temat chrzcin... my Anię chrzciliśmy jak miała 12 dni, dokładnie 19.10 :-) tak pasowało chrzestnej i to już było zaplanowane przed poodem, ale nikt nie przewidział ze Anulce nie będzie się spieszyło na tą stronę hehe

Ostatnia edycja:
Heja,

my już po spacerku :) Przebrzydła pogoda dziś...tak przenikliwie zimno jakoś, więc pochodziliśmy tylko trochę ponad godzinkę.
Poza tym dzień leci za dniem nawet nie wiadomo kiedy...tak bardzo chciałabym już wiosnę, lato...nie będzie tego całego ubierania się na dwór, tych kombinezonów a u mnie kurtek, szalików, butów...ech, ale już jest styczeń i teraz myślę, że będzie już z górki :D

Szczęściara: No to szok i niezła noworoczna niespodzianka! Domyślam się co czujesz, zwłaszcza, że na razie Dzidzia nie była planowana no i dopiero co doszłaś do siebie po ciąży i po porodzie ale postaraj się myśleć pozytywnie! Pomyśl, że przy takim jednym "okresie " zmęczenia i niewyspanych nocy, odchowasz sobie Dwójkę Dzieciaczków no i tak jak piszą dziewczyny, dla Maluchów to raj, bo będą w podobnym wieku.
Trzymaj się dzielnie i dawaj znać co i jak :)

reklama
Do góry