reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

hej,
Szczesciara moje ogromne gratulacje! wiem, ze na poczatku przezylas szok, ale wierze, ze oswoisz sie z nowa sytuacja. Dzieci w podobnym wieku to super sprawa. trzymaj sie kochana i dbaj o siebie. a kazda ciaza jest inna, trzymam kciuki, zeby ta byla bezproblemowa.
Tulipania ja tez okreu niemam, mam lekkie plamienia po minipigulkach antykoncepcyjnych,ale to ponoc normalne.
Anula dzieciaki sliczne. Jak zdrowko malutkiej?
Villandra powodzenia w odpieluszkowaniu Starszaka.

Co do wagi to ja mam 1 kg na plusie.
To i ja zostawiam zdjecia swoich szkrabow.

Załączniki

• DSC03270.jpg
    DSC03270.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC03286.jpg
    DSC03286.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC03192.jpg
    DSC03192.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC03141.jpg
    DSC03141.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Nam też się dziewczyny pochorowały - Sara wróciła z nart i strasznie leci jej z nosa. Dzisiaj goraczki dostała, więc siedzi i ogląda tv :) Zuzu w nocy urządziła masakre - 3 godziny albo plakala albo ja skrecalo. DOpiero o 1 zasnela i dociagnela do 6:30...Dzieki Bogu chociaz tyle...Rano zadzwonilam do przychodni i poszlismy wszyscy. Spodziewalam sie oskrzeli albo ucha, ale okazalo sie, ze wszedzie czysto (u Zuzu). To tylko katarek, ktory splywa do zoladka i brzuszek boli :) Uff...Oby dzisiaj bylo juz lepiej. Sarze do jutra przejdzie, bo ona sobie dobrze radzi z infekcjami, ale zobaczymy jak u Zu. W sumie wygląda dobrze - kataru już mniej, nie kaszle, gorączki prawie nie ma, je normalnie..Tylko MARUDZI okrutnie!!!!

Szczęściara gratulacje :)

My mamy już dwójkę i ja się strasznie boję kolejnej ciąży - zwłaszcza, że Zuza sie pojawila pomimo stosowania anty...Szczerze to nie wiem co bym zrobiła, gdybym zaszła. Wystarczy nam dzieci póki co. Ale mała różnica wieku jest super :)

Jeśli chodzi o anty to ostatnio nam częstotliwość przytulania znacznie wzrosła, więc chyba trzeba będzie się zorganizować (póki co gumki). Albo tabsy albo spirala, ale tym razem hormonalna - nie zwykla. Ja wlasnie kilka dni temu dostalam okres, ale ja juz nie karmie...Przyszlo jakos 2 tyg po skonczeniu odciagania.

A ja od poniedziałku na dietę - nie chciałam przed świętami, bo wiedziałam, że będzie kaszana, ale teraz juz trzeba. Nie mam co nosić, a nie chcę kupować dużych ciuchów. Mój cel - 55..Zobaczymy co z tego będzie.

A po wielu negocjacjach i godzinach przy kompie zarezerwowalismy w koncu wakacje :) Zawsze rezerwujemy wcześniej, bo mnie by emocje zeżarły jakbym miała czekać na last minute. Myśleliśmy o Egipcie, ale że Zuzu taka malutka to znów Turcja (podobało nam się bardzo tam). Lecimy w czerwcu, więc Zuzu będzie już siedzieć, ale jeszcze nie chodzić i nie zwieje do basenu ;) Trochę jeszcze nie wiem jak się zorganizować z jedzeniem dla niej, ale to jak przyjdzie czas to będę się niepokoić.

A oto przychówek:
zuzia_glowa.jpgsara&zuza.jpg

Załączniki

• zuzia_glowa.jpg
    zuzia_glowa.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 61
  • sara&zuza.jpg
    sara&zuza.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
Hej, ja się melduję że żyję, doszłam do siebie po kilku dniach mdłości i braku sił na cokolwiek.
Ja ważę 58 kg przy 164 cm, od przyszłego tygodnia ruszam zadek na aerobik!! Przestałam ćwiczyć w domu przez pobyt w szpitalu i moje samopoczucie po powrocie, a patrzeć na siebie nie mogę, więc muszę coś ze sobą zrobić. Przed ciążą ważyłam 54 kg, ale chciałabym zejść do 50-52 kg - ja z tych, co lubią być chude.

Kupiłam Bebiko, cena mnie powaliła- paczka podrożała o 3 zł! Masakra jakaś, dobrze że cyckiem karmię a butlę podajemy na wieczorem (bo wtedy pustka w piersiach), bo z torbami można pójść.\

Dzieciaki forumowe cudne!!

Carla - cieszę się, że już wszystko w porządku. Też kupowałam bebiko ostatnio i się zdziwiłam. W Biedronce kupowałam zawsze, bo było za niecałe 14 zł, teraz jest 16.49 - tyle samo co w Rossmannie. Ja podaję już mniej więcej tak pół na pół, mało już swojego mleka mam :( Wiedziałam, że na laktatorze długo nie zajadę, ale myślałam, że ze 3-4 miesiące chociaż się uda. Co to będzie jak w ogóle na sztuczne się przejdzie? Paczka wystarczy na jakieś 2 dni... Zresztą, grunt, że bebiko mu pasuje i dobrze je je, a nie jakieś enfamile czy bebilony.

Mnie to z torbami puści pupa małej- juz ma idealną(wyleczylismy okropne zapalenie peluszkowe) i juz od 2 m-cy uzywamy mase linomagu..1 tubka starcza na 1,5 dnia..a kosztuje od 7.90-9,90 zł:szok:-a dodajmy do tego pieluchy..płn do kapieli..mleko..(dobrze za mala 99% na piersi).

Co do wakacji to my chcemy do Bułgarii w maju zeby nie bylo za gorąco. Szukam na razie biletów na samolot.
A co dzieci jedzą jak mają 6,7 miesięcy? Bo ja nawet nie wiem:-p.
No właśnie też pomyślałam że malutka bedzie już siedzieć ale nie biegać-wiec nie powinno być aż 'tak' ciężko..a pojedziemy z przyjaciółmi co mają synka 2 letniego- oni będą mieć o wiele ciężej:-p.

Szzczesciaro-daj znac co lekarz powiedzial.

Co do spania to moja pięknie przesypia noce ostatnio..dzis spała od 8.30-24.30 i potem od 1:00- 10.00 :szok:-az się wystraszyłam.. ale po zjedzeniu malutka teraz bawi się sama i sobie guga;-)-ma super nastrój.. Moj M. chory-mam nadzieję że moj maluch się nie zarazi..

Ostatnia edycja:
Dziekuje dziewczyny za wsparcie :) W sumie racja ze beda sie razem bawic i w ogole mam nadzieje ze drugi tez bedzie syn to sie ladnie dogadaja... Juz jakos to zaakceptowalismy z moim W. Do ginekologa mam dopiero na 16 stycznia. Ciekawa jestem co mi powie bo mialam przyjsc na zalozenie spirali a nie na prowadzenie kolejnej ciąży... heh
Franek waży już 8kg klocek jeden. 8 stycznia mamy szczepienie.
Czyt ktoraś z Was szczepi malucha tymi szczepionkami państwowymi czy wszystkie wykupujecie te 5w1?
A zdjęcie synka to mam wstawić tu czy zrobimy temat ze zdjeciami naszych dzieci?

Szczęściara - ja szczepię państwowymi. Mieliśmy w grudniu pierwsze szczepienie, teraz mamy 29 stycznia. Nie mamy w planach żadnych innych brać.

cześć
my też szczepimy z nfz - 13 stycznia idziemy

bebiko droższe? a patrzyłyście na gramaturę? bo szaleją - zawsze było 350g, potem się pojawiły paczki po 600g, a ostatnio kupowałam paczkę 500g - za kg w sumie cena prawie ta sama wychodziła....

a wątek ze zdjęciami już jest ;-) i nawet osobny z komentarzami :p

reklama
Do góry