reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

die_perle ja miałam taką samą sytuację. Tzn trafiłam do szpitala z lekkim plamieniem. Nikt mi nie powiedział robiąc usg, że widać 2 pęcherzyki a na zdjęciu też nie było widać. Po 3 dniach miałam robione kolejne usg i też nic nie powiedzieli tylko, że ciąża się rozwija prawidłowo. Po 3 dniach od wyjścia ze szpitala byłam u swojego lekarza, który nie tylko zauważył u mnie mały krwiak jak również ten drugi pęcherzyk ale pusty i bardzo mały. Powiedział mi, że mogę w ciągu najbliższych dni dostać krwawienia bo w ten sposób macica oczyści się z tego pęcherzyka. I faktycznie było tak jak powiedział bo w tamtym tygodniu dostałam krwawienia ale to było tak jak by wyleciało ze mnie i koniec. Trochę tej krwi było więc zadzwoniłam do mojego lekarza i powiedział, że najprawdopodobniej pękł krwiak i dlatego było krwawienie. Kazał odpoczywać dużo i obserwować co będzie dalej. Po tym nie miałam nawet brązowych plamień tylko minimalnie. I do tej pory jest spokój. Cieszę się, że mnie o tym uprzedził bo pewnie bym znowu spanikowała a tak to jestem spokojna bo teraz nic się nie dzieje. To krwawienie było jednorazowe dlatego czekam spokojnie na wizytę a mam ją 14 marca.

reklama
die_perle nie masz za co dziękować! Ja doszłam do wniosku, że tak miało być jeśli chodzi o ten drugi pęcherzyk. Po prostu widocznie coś było nie tak. Taka jest niestety natura i my na to wpływu nie mamy. I przede wszystkim to nie nasza wina! Także nie martw się, co ma być to będzie. I przede wszystkim spokojnie bo to jest teraz ważne

Die Perle życzę spokoju i braku powodu do nerwów.
A ja zamiast latać po sklepach z okazji wolnego dnia, co planowałam, leżę plackiem z własnoręcznie wykonanym napojem imbirowym bo dopadły mnie takie mdłości i zgaga, że nic mi się nie chce. ...ale niech mdli- jak śpiewały Elektryczne Gitary: "jakie to wszystko jest piękne w porównaniu..."

Dziewczyny już wymiotujecie? Miałam ostre nudności w 6 i 7 tygodniu. Teraz już jest spokojniej ale przynajmniej raz dziennie nie czuję się dobrze ze swoim żołądkiem. Zastanawiam się kiedy mogę spodziewać się wymiotów. Dla mnie najgorsze jest zmęczenie. Wstaje o 6, dopiero o 7 zaczynam w miarę żyć i tak to trwa najdłużej do 11-12. Później już cały czas patrze za łóżkiem

mnie zaczyna niepokoic ten bol brzucha to taki delikantny ale meczacy bol ....najpierw obudzil mnie w nocu potem mialam spokoj i teraz znow sie zaczyna:/;/;/

kompletnie nie pamietam jak bylo w ciazy poprzedniej ale nieprzypominam sobie....

poki jednak jest to slaby bol i nic sie nie dieje nie panikuje;/

mnie zaczyna niepokoic ten bol brzucha to taki delikantny ale meczacy bol ....najpierw obudzil mnie w nocu potem mialam spokoj i teraz znow sie zaczyna:/;/;/

kompletnie nie pamietam jak bylo w ciazy poprzedniej ale nieprzypominam sobie....

poki jednak jest to slaby bol i nic sie nie dieje nie panikuje;/

Mnie też pobolewa- nieprzyjemne i stresujące!

dziewczyny spokojnie bóle brzucha w pierwszym trymestrze ciąży są normalne. Mój gin powiedział mi też że mogą pojawiać się w okresie przypadającej @. Kazał nam nie współżyć tydzień przed i tydzień po terminie @

reklama
Kobitki a czy na piersiach pojawiaja wam sie widoczne zyly?

Bol brzucha tez czasem mi dokucza ale nie jakby samego podbrzusza tylko z lewej strony pod zebrami, i tak jak ostatnio pisalam w weekend mialam potworny bol plecow ze az plakalam z bezsilnosci.

Do góry