reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Cześć ...
Witam nowe mamusie i życzę powodzenia !!! :))

ja się w pracy jeszcze nie chwale - bo nie mam komu .... czekam na czwartkową wizyte i usg pewnie powiem szefowi na początku marca.

u mnie nadal mdłości, rano jestem mega głodna !!

na przeziębienie to najlepiej jakieś domowe sposoby .. mleko z miodem czy czosnkiem, herbata z cytryna i imbirem na wygrzanie :) można podpytać w aptece o coś na wzmocnienie organizmu dla kobiety w ciąży ..

reklama
Witam nowe mamusie:)
Kochane macie jakies dobre sposoby na przeziębienie? No mnie coś zaczyna łapać i nie chciałabym przeziebic sie do konca:/

No ja właśnie dziś nie poszłam do pracy i siedzę w domu bo mnie coś "rozbiera" ale walczę :-)

Popijam herbatkę zaparzoną ze świeżego imbiru, z cytryną i dużą ilością miodu - pomaga na mdłości i jest dobra na przeziębienie.

Herbata Imbirowa - herbata z imbirem

Dużo zdrówka nnatalie!!!

Hej witam nowe mamusie :)
dziewczyny moja mała nie chce juz spac w dzień nie mam czasu na nic :( ja na razie powiedziałam tylko bliskiej rodzinie i kilku znajomym, muszę wstrzymać sie do końca miesiąca bo dopiero wtedy podpisze umowę w pracy, a gdyby sie teraz dowiedzieli to pewnie by mi nie dali umowy na stałe, wiem ze to nie fair ale bardziej mi zależy na moim szczęściu niż na firmie.
MA jak u was z przybieraniem na wadze? Ja straciłam ponad dwa kg.

Gucha współczuje z tym krwawieniem .... ja pewnie bym panikowała :p

co do wagi u mnie stoi w miejscu choć sporo jem ale tak jak pisalam wczesniej najwięcej owoców :)

Czesc dziewczyny:-)
moze i ja sie dolacze wkoncu.nie chcialam i sie wachalam bo jeszcze u lekarza nie bylam,w czwartek mam pierwsza wizyte i wtedy tak naprawde zaczne w to wiezyc chyba:tak:,i w czwartek dopiero zrobie sobie suwaczek.
Troche o mnie:
Skoncze pojutrze 29 lat,mieszkam w niemczech,i to moja pierwsza ciaza.Staramy sie juz prawie 3 lata o dzidzie,wiec same rozumiecie czemu nie dowiezam,poki nie zobacze na ekranie dzidzi:-Dz moich wyliczen jestem w 6 tc.troche ta ciaza mi sprawy zawodowe püokomplikowala,ale tak to juz jest,i to jest najwieksze szczescie jakie mnie spotkac w zyciu moglo:-)no to chyba tyle o mnie.AAA zapomnialam w ciaze zaszlam w cyklu z CLO i estradiolem,i na monitoringu byly 4 pechole dominujace,takze troszeczke sie tego usg boje,ile tam wyjdzie.mam nadzieje ze jedno ale zdrowiutkie:tak:

Witam nowe mamusie:)
Kochane macie jakies dobre sposoby na przeziębienie? No mnie coś zaczyna łapać i nie chciałabym przeziebic sie do konca:/

A jeśli z apteki to syrop *spam*- maliny, czosnek i coś tam jeszcze.

A ja mam dziś wolne! Bardzo rzadko mi się to zdarza więc kompletnie nie wiem co ze sobą zrobić! Na razie nie robię nic poza wielokrotnym, wręcz natrętnym oglądaniem filmiku z wczorajszego USG!
Gucha nie ma nic nieuczciwego w tym, że nie mówisz o ciąży do podpisania umowy bo Ty w ten sposób próbujesz się uchronić przed ewentualną nieuczciwością pracodawcy.

hej kobietki
Czekamy na relacje z dzisiejszych wizyt :)
Trzymam kciuki za wszystkie !
Oczywiście witam nowe Październikowe mamy
Gucha no w końcu Cie choć troszkę uspokoili !! ciesze się !!

bellabella - gratulacje, ja też jestem po CLO (1 cykl) i po zastrzyku z Choragonu, i również miałam na usg 4 pęcherze, po dwa na każdym jajniku i troszkę obawiałam się, że będą bliźniaki ale doktor mi mówiła że bliźniaki trafiają się przy długiej stymulacji CLO i dużych dawkach. wszystkiego dobrego i daj znać co tam ujrzysz na ekraniku :-)

Gucha
- to co robisz w związku z pracą nie jest niefair! z tego co wiem to przed upływem chyba 3 miesiąca ciąży musisz poinformować pracodawcę że jesteś w ciąży, więc spokojnie, podpisuj umowę, i pamiętaj że jest jak jest, o własny tyłek trzeba się martwić i nie patrzeć na to co mówią inni, a kasa co Ci wpłynie na konto to wpłynie i się zawsze przyda :) dobrze że już wszystko wiadomo co sie w Twoim brzuchu dzieje, będzie dobrze :)

Natalie - dbaj o siebie, wskakuj pod kocyk, herbatka z sokiem malinowym na wygrzanie!

HA! Kamea zupełnie nie pomyślałam, że Ty też tu :-D No ładnie się zaczyna - od zaćmy umysłowej :-D
Wieczorem postaram się poczytać chociaż kilka stron wstecz, żeby się trochę wdrożyć ;-)

reklama
Do góry