reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

alo alo, to ja :-)
Juz po rozmowach i pogrzebie. Przezylam i mi bardzo ulzylo. W koncu odetchne z ulga.
Z rozmow chyba nic nie wyjdzie, w jednej pracy chca zatrudnic na najnizsza krajowa, a w drugiej mam troche inne kwalifikacje niz oczekuja. Ale zwalnia sie u nich inne stanowisko, tam bym sie nadala, aczkolwiek to korpo, wiec maja swoje procedury. Zobaczymy. Poki co bede wysylac CV dalej. Cos sie musi znalezc:-)

W swojej starej pracy zlozylam juz wniosek o wychowawczy (bo jak wspomnialam moj szef zlikwidowal moje stanowisko)

Apropos pregi to mam prawie niewidoczna, mysle ze jeszcze chwilka i zniknie.

Justys, duzo zdrowia dla nas. straszne, ze dzieciaki musza sie tak meczyc.

Chrupek jeszcze nie podaje, ale Kuba od 2 dni w koncu wcina caly sloik mieska i nie marudzi juz przy mleku:-) I w ogole mam wrazenie, ze od 2 dni jak by lzej. Albo zeby odpuscily, albo skonczyl sie skok.
W nocy spi w body na dlugi rekaw i cienki spiworek.

Herbata, Kuba dzis pierwszy raz zakumal obroty z brzucha na plecy, ale odwrotnie nie ma szans;-)

Poza tym cwiczy pompki;-) i przesuwa sie do tylu. Na nogach nie staje poki co. Od kilku dni natomiast notorycznie wystawia jezyk;-)

W kapieli uszka czesto pod woda i odpukac poki co nic sie nie dzieje:-)

A noce w kratke, czasem trzeba wstac i dac smoka, choc pare nocy wstecz do 23 budzil sie co pol godziny.

Tak czy siak czuje wielka ulge bo pare spraw sie powyjasnialo, Kuba jakis lepszy od 2 dni i ja psychicznie czuje sie lepiej. Oby bylo jeszcze lepiej:)

reklama
Cześć
Ja dzisiaj cały dzień w plenerze. O 11 spotkanie z Nabawe i jeszcze inną dziewczyną z poznańskiego bb. Pogoda dopisała, strzaskałam sobie rączki i mam śmieszny ślad od krótkiego rękawka. Dzieciaki wymęczone bo jak wyszłyśmy o 11 to dopiero godzinę temu wróciłyśmy do domu. Po drodze zaliczyliśmy jeszcze wizytę u babci i sklep. Marysia dzisiaj buszowała w piaskownicy. Rozłożyłam jej kocyk w piaskownicy bo piasek był ciepły i nagrzany a trawnik jednak zimny. Szybko zorientowała się, że piasek jest dużo ciekawszy od kocyka ;). Jak wychodzimy na dwór na plac zabaw to Zofik ma raj bo fika na całum placu robi babki, zjeżdża, huśta się a Marysia nudy nic tylko siedzi ewentualnie mama weźmie na apa.

Miłego weekendu, odpocznijcie sobie troszkę.

hey
ja też bardzo aktywny dzień...
oczywiście po spotkaniu z Jagmar też mam ręce strzaskane, a wręcz"poparzone";/ pieką i szczypią buuuu, i wszyscy sie ze mnie śmiali dzisiaj :p

Emilka opaliła sobie poliki i nosek i musze zainwestować w krem z filtrem. Niestety nie mogłam dziś znaleźć ziajki. Polecicie coś?

jagmar
a przez neta można zamówić te fartuszki o których mówiłaś? bo jakoś byłam dziś koło ikei ale brakło mi sił już na kolejny sklep;P
A mój dzieć padł jak mucha zaraz po kąpieli :)

ogólnie to mała w kąpieli chlapie rączkami i w ogole sie zabawia, ale najgorsze że bierze do buzi pieluszkę umoczoną z tym mydłem...oprócz tego np wczoraj wzięła mnie z zaskoczenia. Zamachnęła się i zamoczyła całą buzie w wodzie i chyba sie napiła a oczka ją piekły- bo my używamy szarego mydła. I chyba musze przejśc na NMT skoro tak.

maggie
też mnie czeka to co w tej chwili przechodzisz odnośnie pracy. Powodzenia!

a co do spania my śpimy w pajacu, a na wakacje mamy kilka rampersów i w tym bedziemy spać.

hej. Mnie dzisiaj też kusiło żeby małej ubrać krótki rękaw do spania, bo my na poddaszu i już mamy teraz 24 st., ale ubrałam jednak długi bo maja trochę zakatarzona.
Co dojedzenia biszkoptów czy chrupek to zawsze muszę coś mieć dla niej na czas jedzenia przez nas obiadu, bo tak się patrzy i najchętniej grzebała by nam w talerzach, jak jem kanapkę to zawsze mi wyrywa z ręki, a zupki za to zaczęła jeść gorzej, trochę muszę na przymus.
Dziewczyny z Poznania ale wam fajnie że mogłyście się spotkać w realu na ploteczki, pierwszy raz żeście się spotkały?
Taka letnia pogoda a ja mega zakatarzona i obie z Mają smarkamy, wkurza mnie ten katar, bo nie długo będę miała czerwony nochal od częstego wycierania.
No dobra, nic mi już do głowy nie przychodzi co jeszcze miałam napisać więc kończę i idę spać zaraz, dobrej nocki życzę.

Nabawe to jest taki fartuszek ale w ikea kosztuje 15 zł za dwa. allegro.pl/sliniak-fartuszek-kaftanik-z-rekawami-2514-i2283311538.html. Gdybym przypadkiem tam była to kupie dla Ciebie ale pewnie nie będę ;p.

Jewcia to chyba trzecie nasze spotkanie o ile dobrze policzyłam.

Hej Wam kochane :)
U Nas nocka dobrze, młody obudził się o 6tej ale do 7mej bawił się w łóżeczku po cichutku wiec ja dospałam do tej 7mej. Teraz leży w łóżku i jęczy nie wiadomo z jakiego powodu...
Z tym przeziębieniem wydaje mi się że troche lepiej chociaz cały czas mu tam coś chartczy, a katar powinien już dawno przejść a on w dalszym ciągu ciąga noskiem.
Dziś mama pierwszy raz od półtorej roku jedzie na stajnie pojeździć konno aaaaaaaaaaaaa ja nie wiem jak ja wleze na tego wierzcha haha jeżdżę od małego a boję się że nie pamiętam co i jak :szok:
Życzę miłego , pogodnego dnia;-)

Nabawe to jest taki fartuszek ale w ikea kosztuje 15 zł za dwa. allegro.pl/sliniak-fartuszek-kaftanik-z-rekawami-2514-i2283311538.html. Gdybym przypadkiem tam była to kupie dla Ciebie ale pewnie nie będę ;p.

Jewcia to chyba trzecie nasze spotkanie o ile dobrze policzyłam.
też mam te fartuszki -fajna sprawa -polecam, z tym że najpierw zakładam śliniaczek taki z normalnego materiału który wchłania wodę, a na to fartuszek. Jak założę sam fartuszek to zawsze jej coś pocieknie po brodzie i bodziak mokry, a tak jesteśmy zabezpieczone:)

Hej Wam kochane :)
U Nas nocka dobrze, młody obudził się o 6tej ale do 7mej bawił się w łóżeczku po cichutku wiec ja dospałam do tej 7mej. Teraz leży w łóżku i jęczy nie wiadomo z jakiego powodu...
Z tym przeziębieniem wydaje mi się że troche lepiej chociaz cały czas mu tam coś chartczy, a katar powinien już dawno przejść a on w dalszym ciągu ciąga noskiem.
Dziś mama pierwszy raz od półtorej roku jedzie na stajnie pojeździć konno aaaaaaaaaaaaa ja nie wiem jak ja wleze na tego wierzcha haha jeżdżę od małego a boję się że nie pamiętam co i jak :szok:
Życzę miłego , pogodnego dnia;-)
udanej jazdy:)

a u nas też upał, młoda wstanie, jemy obiadek, zakładamy nowego rampersa i chustkę na głowę i jedziemy na imprezę na cały dzień: O REKONSTRUKCJI - OSTATNIA TAJEMNICA RIESE - rekonstrukcja historyczna, Pałac i Hotel Jedlinka, Jedlina-Zdrój (pisałam o tym pracę licencjacką)

życze wszystkim udanego i ciepłego dzionka - jakby nie było to początek długiego weekendu:))

witam

uprzejmie donosze, że moja córka przespała całą noc o_O :) obudziła sie o 6 i też podobnie jak u Justyś bawiła sie jeszcze dobre 30 minut.

jewcia
faktycznie to miłe sie tak spotkać, poplotkować i wymienić doświadczeniami na żywo. Dlatego wspominałam o jakimś spotkaniu w większym gronie ale temat jakoś "umarł".

ja od rana zarobiona, poszłam na spacer w koszulce na ramiączkach z nadzieja na opalenie reszty ciała zwłaszcza ramion. no i opaliłam sobie ramiona i dekolt, aczkolwiek i tak bede musiała to wyrównać.

Emilka dostałam dziś zmiksowane jabłuszko i winogron i marudna była cały dzień, nie wiem czy to przez pogodę itd czy to winogrono dało jej brzuszkowi w kość...?

justyś
baw się dobrze kochana:)

reklama
Hello ))

My dzisiaj cały dzień spędziliśmy na działce, słońce przypiekało tak, że mały w pewnym momencie w samej koszulce i pampersie siedział. Myślałam ze padnie na nos w domu ale jakoś ciężko było z zaśnięciem, pewnie za dużo wrażeń jak na jeden dzień.

Ja dopiero od wczoraj zaczęłam dawać małemu chrupki ale tak mu posmakowały że zajada aż mu się uszy trzęsą, wypaćka się przy tym dokoła ale to nic, zadowolony taki siedzi i skupiony na jedzeniu , pewnie dlatego ze sam może to sobie jeść w końcu.

Zazdroszczę wspólnego spacerku bb mam!!

Do góry