reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
Ja też właśnie myślałam żeby którejś mamie dać, w razie co to na telefon będziemy umówieni jak nie będzie chciał spać, będzie płakał itp.

będziecie dumne ze mnie wstawiłam zdjęcie na fb i zaprosiłam kilka z was :)
ale trudny do ogarnięcia jest ta strona :)

haj,
nasza radosc z wczorajszej nocy byla przedwczesna, dzis Kuba zafundowal nam pobudke o 5:confused2:
Zasnal o 6.30 i spal do 10, ale juz o 7.30 trzeba bylo wstac, w do 4 sie krecilam z boku na bok i ledwo na oczy patrze:confused2:

Moze i ja sie wbije do Waszej grupy na FB, pomysle :-)

Podajecie juz dzieciakom zoltko jajka?

haj,
nasza radosc z wczorajszej nocy byla przedwczesna, dzis Kuba zafundowal nam pobudke o 5:confused2:
Zasnal o 6.30 i spal do 10, ale juz o 7.30 trzeba bylo wstac, w do 4 sie krecilam z boku na bok i ledwo na oczy patrze:confused2:

żółtko podaje się po 7 miesiącu chyba. 1/2 żółtka co 2 dni albo jakoś tak.
My na razie wprowadzamy jogurciki:)

u nas pisk i tyczenie aż uszy pękają

a ja właśnie robię tort dla męża. ale już się przez tego tort pokłóciliśmy bo pierwsza masa mi kiepskawo wyszła:wściekła/y: ale już się pogodziliśmy:-)

haj,

Maggie, jeszcze nie... a od kiedy można ?
no ja jestem na fb, ale kto mi podrzuci link do tej grupy, zaprosi ?:-)

Trzeba napisać do Ati bo ona jest modem w grupie ;)

Żółtko od 7-go miesiąca. Ja już zaczęłam ale chyba odstawię bo mały ulewa po nim. Ktoś tak jeszcze miał?

Kasiadz, dobrze że wszystko dobrze się skończyło :)
Elifit, aha, już wysłałam do Ati wiadomość...:-)

mi za to dzisiaj Oliwier zwrócił kaszkę... może mu za dużo dałam, bo on ostatnio co raz większe porcje je...

Hej:)

Skorzystam z chwili spokoju w pracy i poczytałam trochę co napisałyscie, ja chyba dopiero dzisiaj będę mieć internet w domu i już się cieszę bo kilka dni bez internetu jakoś ciężko zniosłam, człowiek sie uzależnia az strach:szok:
Jewcia, trzymaj się kochana.:biggrin2:
Anek, jak śpi ładnie to ja bym nie karmiła w nocy.
Elifi, kasiadz, gratuluję ząbków.

super że u was postępy w samodzielnym zasypianiu.. :-)
i ja się pochwalę że od piątku Oliwier sam zasypia, tzn. bez lulania... przytula się aby do cyca, podoi troszeczkę, powierci się i zasypia, ale ja muszę koło niego leżeć, teraz będę wstawać by wiedział że ma zasypiać sam....:-)
a jak mi się to uda wtedy poćwiczymy by zasypiał sam w łóżeczku bo na razie śpiocha u nas w łóżku.

u nas weekend nawet spoko, w sobotę zaprosiliśmy jeszcze gości, wczoraj cały dzień w domku. Dzisiaj chyba też bo pogoda brzydka...

z humorem aby troszkę gorzej:-(

Mój tez się nauczył zasypiać przy mnie ale najpierw musi sobie pocyckać, potem pogryźć mojego palca, pobawic sie smoczkiem, pokręcić na boki oj ciężko to idzie czasami ale może z czasem się nauczy ładniej zasypiać. Jak wstaje go zostawić to jest marudzenie a potem płacz, więc narazie sam nie zaśnie. Ale on od początku miał z tym problem. A w nocy to mam wrażenie że bardziej zaczął doić i traktowac mnie jak smoczek (śpimy sobie oboje w trakcie ) nie wiem jak to ukrocić bo on do picia nie bardzo i potrafi zwymiotowac wode czy herbatke jak za duzo wypije ehhhh

Hej laski,

anek, nie dawaj mlodej MM o tej 3-4. My zaczelismy od podawania wody i dlugo to trwalo, przyzwyczail sie ze cos dostaje.
Od kilku dni zamiast wody zaczal dostawac smoka i o dziwo dzis przespal noc!:-)
Ostatnie karmienie o 23.30 - MM z kaszką i tak dociagnal do rana. Pewnie stwierdzil, ze nie oplaca mu sie budzic na smoka.
Sprobuj.

Pierwszy sloik miesa zjedzony i sensacji brak wiec super. Tylko z kupami troche problem i takie twarde, dorosle i smierdzace:sorry:

Zęby idą ale wyjsc nie moga :-p

a pogoda pod psem wrr:wściekła/y:

U nas to samo z kupkami a jak mu dam za często mięsko to go zatyka sie biedny meczy, teraz dostaje raz miesne, raz bezmięsne danie. Za to po słoiczku jabłuszka ze śliwką odetkał się po same pachy az go mąż pod prysznicem musiał myć :-D

Muszę się też za jogurcikami rozejrzeć jak tak smakują Waszym pociechom tylko myślałam że to jeszcze czas na takie pyszności.
Mojemu napewno będą smakować bo on to wybredny nie jest :-D

Spróbuję i ja moze do tej grupy na fb dołączyć oki? Do Ati trzeba napisac tak? Może z domu już mi się uda jak mi net zainstalują :-)

Mariolcia ja tez napisalam do Ati :) w Twojej sprawie, fajnie ze sie przemoglas :)
maggie dawaj na fb :) moja nie chce miesa ani warzyw, ale owocki i jogurciki mniam mniam...

dzis normalnie padlam! moje dziecko zasnelo w trakcie zabawy na macie! samo!!!

reklama
a umnie się zaczyna pełzanie na maxa, położyłam ja na kocyku a tu pach odpieła mi od lapka kabel :wściekła/y: trzeba znowu i tu pilnowac,wczoraj kilka razy stanęła na czworaka i tak śmiesznie się bujała do przodu i do tyłu

Do góry