reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

witam Was :)
fb to facebook? nie śmiejcie się ze mnie :-D:-D
ja i tak wolę tutaj być bo się przyzwyczaiłam do tego forum, zresztą piszę jeszcze na innych wątkach :)
Wczoraj kupiliśmy już ubranko na chrzciny, znaczy chrzestna kupiła... uzgodniliśmy menu na imprezę...

Dzisiaj jedziemy do rodzinki bo nie wszystkich pozapraszaliśmy, a zaraz może pójdziemy na spacerek.
Kasiadz, właśnie Antosia dużo je, w południe i zupka i danie... :biggrin2:
a ile waży? a już doczytałam! :) 250 gram w miesiąc. czy ja wiem czy tak mało, później dzieci przybierają co raz mniej w stosunku na miesiąc. a chodzisz do jednej pediatry? może skonsultuj się też z inna ?
pytam się bo mnie denerwuje jak pediatra każe tuczyć dziecko bo za mało waży...
ja tego nie rozumiem...
nie wiem, może jestem młoda i głupia, ale pediatrzy trochę już przesadzają z tą wagą i karmieniem...
właśnie Lena ma rację z tą wagą... mnie też pediatra na początku straszyła prawie bo dziecka nie karmię, bo za mało waży... a wyszło na to że on po prostu taki jest drobniutki, i musiałam zmienić lekarkę bo wizyta opierała się tylko na liczeniu ile mi dziecko przybywa na tydzień, na dzień a nie skupiała się na innych kwestiach... teraz jestem u innej lekarki i jest super, wizyta trwa kilka minut, ja wszystko wiem to co chciałam wiedzieć.. dziecko zdrowe i do widzenia :)
Pryzybela, dobrze że tylko na tym się skończyło, my też mamy psa w domu bokserkę... niby spokojna jest, nie interesuje ją dziecko za bardzo... ale i tak jej nie ufam... tyle się słyszy historii o psach i dzieciach. Niby udomowiony spokojny...

ja też bym chciała karmić cycem jeszcze trochę... bo to jest wygoda... w nocy tylko cyca wywalę a Oliwier już sam się obsługuje :)
Magnusik, a kaszki jakie dawałaś? gęste czy rzadsze? Mi Oliwier nie chciał jeść bo mu za rzadkie robiłam, on woli gęste aż łyżka staje. może takie spróbuj ?:)
Jagmar, super że alergii nie ma już :biggrin2:

Anek, mójowoce je bardzo szybko, obiadek ok. 15 minut, kaszka trochę dłużej.
ja od początku wprowadziłam że jak jest jedzenie to jedzenie, nie ma ani grzechotek, ani zabawiania itp.

reklama
Guten morgen,

czy ktoras z Was stosowala kaszke manne ale bez mleka? Bo Kuba je Bebilon Pepti i nie chce ryzykowac, zeby podac mu taka kaszke ze zwyklym mlekiem. Bylam w sklepie, ale przez nieuwage kupilam wlasnie kaszke z mlekiem:sorry:

Dziewczyny pracujace - Elfit i Bisia - jak Wam po powrocie do pracy? Bardziej ciesza momenty z dzieckiem niz kiedy sie siedzialo caly dzien w domu? Jestescie szczesliwsze czy raczej martwicie sie co u dziecka kiedy siedzicie w robocie?

U nas odkrylam dzis drugiego zebola, przebil sie jakby w polowie, slychac go pod lyzeczka. Wiec moze tez dlatego Kuba byl ostatnio taki nieznosny. Pewnie za chwile beda sie wyrzynac gorne jedynki. Z tym, ze bardzo wolno rosna. Pierwszy przebil sie 2 tyg temu i od tego czasu doslownie miminalnie poszedl w gore. Jak bylo u Was? Ile trwalo mniej wiecej od przebicia sie do wzrostu?

I poniewaz u nas etap zębów chwilowo się wstrzymałam z testowaniem zasad od Justys, ale co sie odwlecze...:tak:
a FB to facebook :tak:

Hej u Nas oki po za tym że idą zęby :wściekła/y:Wczoraj obudził się z rykiem o 23ciej dałam mu przeciwbólowy i spał do rana . Biedny nooo:-(
M jutro jedzie i znów zostajemy sami - ale co tam damy radę :-)
Miłej sobotki ;-)

ja daje i słoiczki i sama też gotuje ale jakoś niechętnie je,najpierw weźmie do buziaka pomamle a potem wypluwa,czekam na krzesełko do karmienia to wtedy ja naucze że tam się jesc bo jak narazie to się karmimy w czym popadnie najczęściej w huśtawce lub lezaczku,ale mamy postępy w samodzielnym zasypianiu w łóżeczku :)

maggie moja jest dokarmiana bebilonem pepti, z powodu alergii. Ja jej daje pół łyżeczki kaszy manny błyskawicznej, ugotowanej na minimalnej ilości wody i potem to do obiadku daję.

Cześć, ja tylko na chwilkę. Zaraz na działkę z małym jedziemy, no i nie mam chwilowo internetu w domu bo zmieniam operatora.

Z tym przybieraniem na wadze to chyba zależy od dziecka i organizmu a nie od tego ile dziecko je, mój taki kluch i je mniej niż twoja Kasiadz a waży już pewnie z 9 kg, w poniedziałek szczepienie to zobaczymy.

A czy któraś z Was już zmieniła mleko 1 na 2 ? Bo mój kończy w pon 6 miesięcy i tak się dzisiaj zastanawiałam w sklepie co mu kupić ? Następne pytanie do lekarki w poniedziałek musze zapisać bo mąż z małym idzie , ma wolne i całą liste mu robię :-D

Maggie ja zadowolona jestem z powrotu do pracy i raczej się nie martwię w ciągu dnia co z małym bo ostatnio to nawet czasu nie mam za bardzo tyle teraz roboty mam. Ale ja mam dobrze bo mały albo z dziadkami albo z mężem jest więc spokojna jestem że nic mu się nie stanie i dobrze ma. Jakby z obcą osobą siedział to bym pewnie miała zgryz przynajmniej na początku bo tak zaufać od razu to ciężko. A jak wracam do domu to więcej mam cierpliwości dla jego wybryków i marudzenia , tęsknota swoje robi :biggrin2::biggrin2:

Pryzybela strasznie przykra ta historia z psem oby szybko się goiło !!! Biedny Maxio!!

reklama
kasiadz - moj tez podobno za wolno rosnie i mam go dokarmiac i dolewac duzo oleju(bo malso to niepewne czy ma alergie czy nie). Ja robie sama obiadki, deseri kupuje bo zazwyczaj podaje dzika roze z czyms, albo jablko to siateczki. Do picia woda z niekapka. Podalam tez sinlac ale pierwzy raz plul,drugi raz juz conieco zjadl...mam kaszke owsiana bezmleczna to moze to sprobuje na ryzyko jako nastepne..

pryzybela - a jaki jest u was trend na karmienie? przykro mi z powodu psa. Mnie ugryzl w noge jak bylam mala i do dzis doslownie poce sie i mi slabawo jak widze ze jakis pies obcy bez opieki biega sobie. W pl to normla zwlaszca na wsi, tu na szcescie nigdy nei widzialm psa bez smyczy

maggie - nie zna sie na zebach,ale widzisz ze humory Kubusia to zebiszcza albo skok, trzeba to przetrwac!!!

Do góry