reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

hello !

jeny, nie podejrzewałam że dzidzia pochłonie tyle mojego czasu, kompletnie nie mam kiedy odwiedzać bb i jestem tak zapuszczona, że szkoda gadać...
wszystkim kolkowcom- współczuje :( oby się szybko skończyło!
moja Emilka to jest nerwusek. Jak nie dostanie cycka na "już" to jest krzyk w niebogłosy, tak samo jeśli nieraz nie trafi i przerz chwile szuka brodawki to złość pokazuje na maxa...
że już nie wspomne jaka jest złość kiedy robi kupcie.

dziewczyny kochane, która używa pampków dada z biedrony? nie mają dzieciaki odparzeń? moja mała ma zaczerwienioną pupkę, a sudocrem jeszcze "pomógł" i teraz to już przegięcie, nigdy juz tego g*** nie użyje... zaczynam myśleć czy to nie od pampków??

u mnie to samo..... jak ktoś mi mówił że nie bede miala czasu to po cichu myślałam co to za bzdury ;) a tu proszę ... ubieranie w locie , mycie w locie, sikane w locie.... wszystko musi być na szybko bo młody tak zaczyna płakać jak nie dostanie mleka że :crazy: . Narazie wyleczyłam się z macierzyństwa na kolejne 20 lat!

reklama
moja miała pobieraną krew z paluszka czyli nakłuty paluszek i uciskany masakra jak dla mnie
my po pediatrze,na szczescie schodzi dziadostwo...
nie badamy bilirubiny,bo nawet ta polozna co u mnie byla to tez mowi,ze ladnie schodzi...
ale wam współczuje,ja widzialam jak mi kłuli pietke i wyciskali na fenyloketonurie...koszmar...wyłam z mala....

nas wysypalo potowkami na dzióbku i brzydko wyglada...:(

aha!dostalam opiernicz,ze mala przytyla 800g,wg pediatry to za duzo!
mam rzadziej dawac cyca...chyba ja pogielo!jak nie ma cyca,to jest takie darcie ze nie wiem...
poza tym wszedzie pisza,ze cycem nie przekarmisz...

moja tez mniej więcej tyle przybrała w ciągu 2 tygodni ale lekarka tylko się zaśmiała że jak tak dalej będzie szło to będziemy ją odchudzac oczywiście żartowała:-D

kasiadz
a u mnie ten sudocrem to przeklinam... masakra. Jutro kupie linomag, stary i sprawdzony... krostki też własnie nam sie pojawiły ale z kolei na pipeczce.

u nas sudocrem jeszcze gorzej odparzyl pupke :/ takze poszedl w odstawke :) bambino pomoglo od razu :)

witajcie kobietki:)
ale dawno do was nie zagladalam...ponad 300stron.....nie bede nadrabiala nawet bo nie dam rady:)
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom... wszystkie juz czy jeszcze ktos zostal?
Ja urodzilam 17 pazdziernika o 4.20 rano mala miala 3485 i 55cm jest cudowna i bardzo grzeczna a moja starsza cora jest nia zachwycona:D

hej :) gratulacje !! chyba wszystke rozpakowane juz jestesmy :) Kiwi cos dawno nie bylo , ale chyba juz tez po jest :)

Aga glupia baba i tyle ... :/

Nawet nie mówcie o pierwszym razie bo ja tego sobie nawet nie wyobrażam. I mam zamiar czekać do tych przepisowych 6 tygodni i koniec, zwłaszcza że blizna mnie jeszcze boli.

A u nas pochorowały się dzieciaczki. Nas bokiem wzięło, ale starsza zasmarkana i zakaszlana zaraziła malutka. Zakatarzone biedactwo, charczy i kicha, aż się boję co to będzie jak katar się w gęsty zamieni. A jak leczyć takie maleństwo z przeziębienia?!

Kingolinka jak uzywasz tormentiolu to mieszaj go pół na pól z alantanem, tak mi moja mama mówiła i na SR tez. Tormentiol zawiera kwas borowy i nie moze byc stosowany teoretycznie do 3 roku życia.

EWa u mnie Sudocrem tez nie pomaga a odparzenia robiły sie coraz wieksze:angry: U nas zdecydowanie pomaga Tormentiol- ale stosuje go tylko wtedy jak jest odparzenie!! A tak to stosuje na zmiane rozne kremy, a na odparzenia nie ma rady według mnie od pieluch sie one robia chociaz ja czasem co chwile zmieniam jak uslysze pierdniecie :tak: Nie mniej jednak nie mam sił na pranie terowych wiec wybieram gorsze zło :sorry2:

u mnie sudocrem rowniez tylko pogarszal sprawe, bepanthen ok, ale na lzejsze 'obrazenia':-)
Ale przypomnialam sobie wczoraj, ze mam wlasnie Tormentiol i juz po jednym razie widze roznice..juupi :-)

Dziewczyny HELP - potrzebuje sprawdzonego namiaru na sab simplex z PL. Mam znajome w niemczech, ale dostawa za dlugo by trwala, a poszla juz w ruch druga (i ostatnia) buteleczka.
Wielka prosba jesli ktos kupuje na necie z PL o przeslanie namiarow na priv.
Z góry dziekiiiiiii :tak:

A co to za kryzys 3 tyg? Myslalam ze pierwszy wystepuje w 5 tyg dopiero:confused:

Ostatnia edycja:
Laski a wy miałyście jakieś wizyty kontrolne u pediatry bo tak czytam to forumi zgłupiałam?? U mnie tylko pediatra był w domu i kazał się na szczepionki zgłosic teraz...

reklama
Do góry