reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Cześć laski :)

U nas w nocka w miare przespana... W miare. Zawsze mogłoby być lepiej :) Cycki mi szaleją. W jednym mam tyle pokarmu że jeszcze troche i bedzie mi do pępka sięgał:crazy: A to dziwne bo to cyc "mniej lubiany" przez małego. Musze z niego ściągać przed przystawieniem bo młodego zalewa i sie wkurza.
Jutro mam wizyte u pediatry po 3 tygodniach. Niestety nie ma "mojego" pediatry bo ma urlop tylko taki wredny cep nas przyjmie.... Nie dość,że gnoi wszystkich rodziców to jeszcze tak sepleni, że nie można go zrozumieć. To bedzie masakra chyba ;/

Kochane a jak pielęgnujecie jamę ustną bobasów bez pleśniawki?

Anulka ale bym sie wkurzyła na te baby... Jak można tak dziecko załatwić...:angry:

Milka super że powrót sie udał. Miłego ciumkania życzę :)

Dziewczyny polecacie jakies karuzele do łóżka z pozytywką???

Moja Hania dostała taką.

Karuzela Klasyczna :: TINY LOVE

Rzeczywiście ją uspokaja. Dzisiaj w nocy 2 razy przy niej usnęła, a raz to i ja przy niej, bo właczyłam jej i chcialam poczuwac czy zaśnie i obudziłam sie 1,5h później i spałysmy obydwie :-) Sprawdza sie równiez gdy jej włączam i przewijam ją, to mi tak nie marudzi.

hej u nas wczoraj fajny dzionek milo spedzony :)
nocka spoko , ale od 4 maly juz stakal niestety .. teraz spi i pruka :) w dzien spi tylko na brzuszku i dzieki temu puszcza baczki w miare bez problemu :) w nocy na plackach , bo boje sie go zostawiac samego jeszcze , chociaz glowke ladnie przekreca i super trzyma w gorze :)

Asionek, ja bym sie na Twoim miejscu tylko cieszyla, ze tak ladnie synus na piersi rosnie i to bez wiszenia:tak: Nie sadze, zeby to mialo wplyw na jego ewentualna tusze w przyszlosci, a znajac zycie jak tylko dziecko stanie sie bardziej mobilne, szybko zgubi te faldki:)

No i wlasnie miaalm jeszcze zapytac, ma ktoras z Was jakis kontakt z kiwi? Chyba juz urodzila, co? To nasza ostatnia nierozpakowana pazdziernikowka byla a juz sie od dluzszego czasu nie odzywa....
Moze pojawi sie na dniach i sama pochwali?:)

nie no ja sie ciesze :)
no wlasnie gdzie Kiwi ?? :))

Asionek- mi koleżanka poleciła żeby dawać małej probiotyki i poleciła mi coś takiego jak Biogaia i zakupiłam dziś zapodam i zobaczymy co bedzie :sorry:

tutaj widzialam sporo reklam tego specyfiku moze warto sprobowac ? :)

może tak jest, czytałam o kryzysie 3 tygodnia,
potem 6 a potem 3, 6 i 9 m-ca :sorry: jak to przetrwać :zawstydzona/y:
Milena dziś dała znowu popis :zawstydzona/y: kurna jak nie urok to sraczka ...

Paulina wczoraj wieczorem też nie najedzona i krzycząca, dałam znowu mleko z piersi
przez butlę- ledwie uzbierałam za cały dzień na to karmienie
ale już po pierwszym odciąganiu systemem 77-55-33
cyce zrobiły się pełne i w nocy musiałam odciągać po troszku ...
a dziś znowu oba ciągnie ale jak zaczyna słabiej lecieć to się denerwuje

A ja dziś miałam labe z gotowaniem :-D
na obiad zamówiliśmy pizze :-p
zjadłam kawałek, mam nadzieję że Młoda na tym nie ucierpi
no i chłop na 14 do pracy poszedł, wczoraj był u nas pożar,

?

no kryzysy nas czekaja to pewne :)
ja sie zastanawiam czy nie mam jakiegos z piersiami wlasnie ?? jakies bardziej miekkie sa ... do tego porobily mi sie jakies rozowe , swedzace plamki na piersiach i nie wiem czy to alergia czy co ?? :/ ciagle cos ...
oby malej sie poprowilo szybko !! niestety dzieci roznie raguja na rodzenstwo :(
a co to za system odciagania ?? :)

Z noszeniem na rekach jest tak samo jak u Was, jak tylko probuje odlozyc na lozko jest ryk. Biore na rece - spokoj. Wiec przy sobie czy w domu niewiele moge zrobic. Dlatego chce kupic nosidelko. Ma posluzyc w domu i na zewnatrz.
Chce kupic Lascala, takie: Lascal Ltd | Nosidełko Lascal M1 – nosidełko doskonałe.
Czy ktoras z Was uzywa juz przy maluchach nosidelka? Slyszalam sprzeczne opinie jesli chodzi o ich zastosowanie dla tak malutkich dzieci. Którejś z Was sie sprawdzilo?

U nas odparzony tylek juz na maksa, pojawily sie ranki spore i nieladne:( sudocrem nie dziala, bepanthen tez nie, boje sie ze linomagiem czy innym lekkem kremem tego nie zalecze.

czy Wasze dzieciaczki juz siedza w bujaczkach? Moj poki co jest niezadowolony kiedy go tam klade i poki co sie nie przydaje.

ja mam nosidlo , na poczatku wozek nie doszedl i malego kilka razy wsadzilam .. nie bylam przekonana do tego , ale malemu sie podobalo :) wiem , ze niektore mamy stosuja w domu zeby cos porobic , ale z drugiej strony dziecko chyba jeszce bardziej przyzwyczaja sie do noszenia i moze byc lipa na calego pozniej ..
na tyleczek polecam krem bambino :) u nas po kilku h zeszlo wszystko !! a wczesniej nie pomoglo nic :/
moj w foteliku siedziec nie lubi za bardzo , lezaczek jeszcze w Pl jest teraz polece to zabiore a na miejscu przetestuje czy lubi czy nie ?
mata tez nie za bardzo sie podoba , za to hitem jest karuzelka i ciesze sie , ze ja kupilam !! maly nawet 30min. sam lezy wydajac do niej dziewiki i patrzac sie na nia :)

Ja chce po domu zebym chociaz tylek sobie sama podetrzec moglav:confused2:

U nas cyrk nadal ,w domu nic nie zrobione,ona troche possie cycka ale najada sie dopiero jak odciagnietym mlekiem ja dopajam.
Ale noce tfu tfu zeby nie zapeszyc sa ok
Wczoraj mialam doly ,bo nie wiem co robie zle.Lulam spiewam jest caly czas przy mnie,a ona i tak sie drze jakby jej sie krzywda dziala,:-(

no co ty Karolina wszystko robisz dobrze !! niektore dzieci lubia sobie wiecej poplakac niestety dla rodzicow :( bedzie lepiej zobaczysz !! :)

Mamy kociary.
Mam takie pytanie- wpuszczacie do sypialni swoje koty? chodzi o to czy spędzają noce razem z Wami i dzidzą??Ja się zamykam w sypialni a ten cwaniak zaczął skakać na klamkę i otwierać drzwi i teraz zamykam na klucz ale męczy mnie to już powoli:(

ja kota nie mam , ale bym nie wpuscila na noc kiedy nie mam kontroli , bo spie :)
wczoraj u znajomej bylismy ona ma dwa koty , super mile i wogole , ale jak maly stopka poruszyl to chcialy na niego skoczyc ! nawet placz malego ich nie zrazil hehe tylko jeszcze bardziej zanecal ... :)

Ja dzisiaj intensywnie zaczęłam myśleć o antykoncepcji i wiem tyle, że nic nie wiem. Boje się tabletek, boję się spirali a o zastrzykach już wspominać nie będę bo też się ich boję. Najbardziej przeraża mnie to, że z moimi częstymi stanami zapalnymi to mogę sobie antykoncepcję wybić z głowy (gumki też mnie drażnią i uczulają). Dla mnie to jakaś masakra jest. Kurde a nie planujemy już więcej dzieci.

a moze implant ?? ja mialam podobnie tabsy nie , gumki nie bardzo , spitrala nie , bo nierodka bylam i super sprawdzil sie implant :)

Jakie czary mary dosłownie! Mała nie mogła zasnąć i marudziła a akurat mój wziął się za odkurzanie a ta w jednej sekundzie w tym hałasie padła jak muszka :-D genialny widok, rączki opadły bezwładnie i relaks na buzi od razu :-D

dzieci lubia takie dziwieki :)

my mamy w czwartek kontrole żółtaczki niestety nie obyło się bez badania krwi i lekarstwa ale odpukac od dwóch dni zero kolki więc kropelki działaja i kupka wróciła ,dziś usg bioderek.
Mojej spanie sie przestawiło od dwóch dni zasypia przed 18 i śpi tak do 22-22.30 a potem hulaj dusza,zaczęła już gaworzyc śmiac sie i tak przegada do 1 w nocy ale mam na nią już sposób kłade ją na ramieniu przytulam się buzią do niej i po paru minutach odpływa

super , ze kropleki dzialaja :)
tez tak malego klade nad ranem jak zaczyna go brzuszek bolec i dzieki temu spimy jeszcze :)

my od soboty w domu. po rozmowie z lekarzem wypisalismy na zadanie, wszystkie badania wyszly idealnie a maja takie procedury ze musza trzymac 7 dob, nie chcialam jej juz dluzej meczyc... jak ja w domu zobaczylam....:no::angry: pupa cala odpazona, raczki,nozi poklote, i taka straszna chrypa ze plakac nie umie nawet..ale one twierdza ze niegrzeczna byla i plakala zeby wymuszac branie na rece....nigdy wiecej...!!!

o matko :((( co za ciule :/
dobrze , ze ja zabralas , biedna malutka :(

ja dzisiaj wizyta kontrolna u gina :) miesiac po , wszystko jest ok
lekarz zdziwl sie , ze jeszcze sie z mezem nie sexilam .. no coz dla mnie za wczesniej tym bardziej , ze plamie czasami jeszcze no i myslalam , ze tak szybko nie wolno hehe , a gin zdziwiony i sie pytal czy maz nerwa jeszcze nie ma ;)
waga tez mu sie spodobala , bo o dziwo wazyl mnie znowu , a myslalam , ze kontrol mam juz za soba po ciazy ;)
dostalam tabsy na 6 miechow , zel dla i skieroanie do poloznej na jakies czary mary dla "malej "
ogolnie wiyta udana :)

Dziewczyny polecacie jakies karuzele do łóżka z pozytywką???
ja myślałam o takiej Karuzela podróżna Mała Księżniczka :: TINY LOVE bo mało miejsca zajnuje, ale jeszcze się nie zdecydowałam:)
ja dzisiaj wizyta kontrolna u gina :) miesiac po , wszystko jest ok
lekarz zdziwl sie , ze jeszcze sie z mezem nie sexilam .. no coz dla mnie za wczesniej tym bardziej , ze plamie czasami jeszcze no i myslalam , ze tak szybko nie wolno hehe , a gin zdziwiony i sie pytal czy maz nerwa jeszcze nie ma ;)
waga tez mu sie spodobala , bo o dziwo wazyl mnie znowu , a myslalam , ze kontrol mam juz za soba po ciazy ;)
dostalam tabsy na 6 miechow , zel dla i skieroanie do poloznej na jakies czary mary dla "malej "
ogolnie wiyta udana :)
czary mary?:confused:
ja mam się zgłosić na wizytę 6 tyg po porodzie czyli po zakończeniu połogu:)

Ostatnia edycja:

no właśnie ??? co to za czary ???

Asionek to Cie musiał gin zaskoczyć :-) a miesiąc to nie za wczesnie na sex? Ja myslałam ze 6 tyg to minimalne minimum :szok:

hmmm też tak myślałam ale dziś nas poniosło
i się wydarzyło ... nic nie bolało i nie było żadnego bólu

no kryzysy nas czekaja to pewne :)
ja sie zastanawiam czy nie mam jakiegos z piersiami wlasnie ?? jakies bardziej miekkie sa ... do tego porobily mi sie jakies rozowe , swedzace plamki na piersiach i nie wiem czy to alergia czy co ?? :/ ciagle cos ...
oby malej sie poprowilo szybko !! niestety dzieci roznie raguja na rodzenstwo :(
a co to za system odciagania ?? :)

pisałam na wątku o karmieniu - 77-55-33

Moja Hania dostała taką.

Karuzela Klasyczna :: TINY LOVE

Rzeczywiście ją uspokaja. Dzisiaj w nocy 2 razy przy niej usnęła, a raz to i ja przy niej, bo właczyłam jej i chcialam poczuwac czy zaśnie i obudziłam sie 1,5h później i spałysmy obydwie :-) Sprawdza sie równiez gdy jej włączam i przewijam ją, to mi tak nie marudzi.

bardzo fajna ta karuzelka :tak:

Kupiłam ten wodny roztwór fioletu
ile razy dziennie go stosować na te pleśniawki ???
a zmieniliście smoczki po wyleczeniu ???

Ostatnia edycja:
reklama
Monysia nie złość sie proszę za takie pytanie ale chcialam tylko zapytać czy byłaś nacinana? Bo ja byłam, a też podejrzewam że 6 tyg moglibyśmy nie wytrzymać.... Ale boje sie jak jasny fiks:no:

Ostatnia edycja:
Do góry