reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Mala walnela kupe po pachy po tym czopku i spi jak nalezy!

czyli dzialaja :)
a sa na recepte ??

Dziewczyny polecacie jakies karuzele do łóżka z pozytywką???

ja mam tiny love serenada natury czy jak jej tam :) sprawdza sie super

Moja Hania dostała taką.

Karuzela Klasyczna :: TINY LOVE

Rzeczywiście ją uspokaja. Dzisiaj w nocy 2 razy przy niej usnęła, a raz to i ja przy niej, bo właczyłam jej i chcialam poczuwac czy zaśnie i obudziłam sie 1,5h później i spałysmy obydwie :-) Sprawdza sie równiez gdy jej włączam i przewijam ją, to mi tak nie marudzi.

twoja spi , a u nas raczej sluzy do zabawy :) maly lubi do niej kwekac i lapkami machac :)

ja myślałam o takiej Karuzela podróżna Mała Księżniczka :: TINY LOVE bo mało miejsca zajnuje, ale jeszcze się nie zdecydowałam:)

czary mary?:confused:
ja mam się zgłosić na wizytę 6 tyg po porodzie czyli po zakończeniu połogu:)

nie wiem jakies masaze , elektrody i inne cuda :)

Asionek to Cie musiał gin zaskoczyć :-) a miesiąc to nie za wczesnie na sex? Ja myslałam ze 6 tyg to minimalne minimum :szok:

ja dzsiaj bylam i od porodu minelo 1 i dwa dni .. wiec nawet nie 6tyg. wiec zaskoczyl mnie pytaniem czy juz po :) bylam pewna wlasnie , ze trzeba czekac przynajmniej do tej wizyty ... no coz widocznie nie trzeba :-D
ogolnie odkad z nim rodzilam to jakas "wiez" z nim czuje hehe , tak jakos juz nie jak lekarz a bardziej ktos bliski ... dzisiaj tez wizyta byla taka bardziej jakby kolezenska :)

hello !

jeny, nie podejrzewałam że dzidzia pochłonie tyle mojego czasu, kompletnie nie mam kiedy odwiedzać bb i jestem tak zapuszczona, że szkoda gadać...
wszystkim kolkowcom- współczuje :( oby się szybko skończyło!
moja Emilka to jest nerwusek. Jak nie dostanie cycka na "już" to jest krzyk w niebogłosy, tak samo jeśli nieraz nie trafi i przerz chwile szuka brodawki to złość pokazuje na maxa...
że już nie wspomne jaka jest złość kiedy robi kupcie.

dziewczyny kochane, która używa pampków dada z biedrony? nie mają dzieciaki odparzeń? moja mała ma zaczerwienioną pupkę, a sudocrem jeszcze "pomógł" i teraz to już przegięcie, nigdy juz tego g*** nie użyje... zaczynam myśleć czy to nie od pampków??

u nas wczoraj na pupci pojawiło się mnóstwo krostek, ale częste zmiany pieluszek i smarowanie sudokremem sprawiło że sytuacja jest opanowana i dzisiaj już jest ok:)

Ewa ja używam i nie narzekam. Mala ma teraz krostki jakies na pupie ale nie wiem czy to od dada, czy od pampersów których paczkę w miedzyczasie miałam, czy może od tego,że zdarzyło sie malej kupe zrobic i za późno przebrałam. Sudocrem u mnie też gorzej podraznił odparzony odbyt i też juz tego nie będę uzywała.

Miałyście kryzys 3 tygodnia? Malutka dzisiaj 5h ssała pierś na zmianę z przysypianiem. Od 16 nie zasnęła na dłużej. Rano będę miała wielkie piersi :happy:
hello !
dziewczyny kochane, która używa pampków dada z biedrony? nie mają dzieciaki odparzeń? moja mała ma zaczerwienioną pupkę, a sudocrem jeszcze "pomógł" i teraz to już przegięcie, nigdy juz tego g*** nie użyje... zaczynam myśleć czy to nie od pampków??

Ja kupiłam paczkę ale małej źle leżą bo odciskają się mocno na nóżkach i do tego za każdym razem jak robi kupę w tej pieluszce to zbieram ją z pleców i z pępka wydłubuję. Te pieluchy jakoś źle chłoną kupę. Koszmarne są jak dla mnie. Używam je raz dziennie (żal mi ich wyrzucić :-p) na zmianę z babydream z rossmanna z których jestem zadowolona.
Sudocrem jest jak dla mnie za mocny, też nie jestem z niego zadowolona. Za to dobrze wysusza pryszcze :-p.

Ewa, nam tez nigdy sudocrem nie pomagal u Szymona...bepanthen w masci uwazam za rewelacyjny na rozne wypaki pod pieluszka...linomag tez nie byl zly...

Ja przy Szymonie uzywalam czasem tych dada,i nic mlodemu nie bylo,ale ja z nich bylam srednio zadowolona...ale teraz ponoc sa nowe,dada premium, i czytlam,ze jakosciowa sa niemal identycznie jak oryginalne pampersy,wiec nie powinnyodparzac teoretycznie...choc wiadomo,ze w praktyce co dziecko,to rozne reakcje na wszystko moga byc...sprubuj kupic inne i zobacz czy bedzie poprawa :)

Jagmar ja miala kryzys,tylko u nas mloda nie wisiala ciagle,tyko czestio, nie tak jak normalnie co 3h,ale co godzine chciala cyca,w nocy tez co 2 jakos pobudka byla...ale syzbko minelo :)

U nas dzis wieczorem jakas mala histeria byla, Jula dostala alergie na kolyske :-D za zadne skarby sie chciala dac sie polozyc spac, krzyczala jakby ja kto ze skory obdzieral...ale po jakichs 4o minutach moze w koncu udalo sie ja udobruhac cycem i dala sie polozyc i zasnela :)

EWa u mnie Sudocrem tez nie pomaga a odparzenia robiły sie coraz wieksze:angry: U nas zdecydowanie pomaga Tormentiol- ale stosuje go tylko wtedy jak jest odparzenie!! A tak to stosuje na zmiane rozne kremy, a na odparzenia nie ma rady według mnie od pieluch sie one robia chociaz ja czasem co chwile zmieniam jak uslysze pierdniecie :tak: Nie mniej jednak nie mam sił na pranie terowych wiec wybieram gorsze zło :sorry2:

reklama
witajcie kobietki:)
ale dawno do was nie zagladalam...ponad 300stron.....nie bede nadrabiala nawet bo nie dam rady:)
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom... wszystkie juz czy jeszcze ktos zostal?
Ja urodzilam 17 pazdziernika o 4.20 rano mala miala 3485 i 55cm jest cudowna i bardzo grzeczna a moja starsza cora jest nia zachwycona:D

Do góry