reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

to mowisz wybawilas sie :-D ja bym nie dala rady na wesele isc teraz...
brzuch ciazy coraz bardziej. poza tym Mala woli jak mamusia lezy przed tv i je ;-)

o to tak jak moje :-D dziś nie mogłam doczłapać ze sklepu (który jest 100 m ode mnie)...ostatnio nawet przy garach nie daję rady wystać, brzuch mi od razu twrdnieje a ja zadyszke zaczynam łapać.

reklama
rabbit ja wybieram hipp i pewnie przez doz.pl sobie kupię i będę miała kosmetyki dla starszej i młodszej :). W sumie to wielu już firm próbowałam, te są dobre i ładnie pachną.

Ja wczoraj byłam na zakupach w mediamarkt i 3h tam siedzieliśmy i wybieraliśmy AGD do nowego mieszkania do kuchni. Bbyłam po tym padnięta i miałam twardy brzuch. Stwierdzam, ze nie nadaję się już na długie zakupy. Do tego byliśmy z Zosią która szalała jak dzika i biegała po całym sklepie. Jeszcze tylko musimy wybrać drzwi i framugi do pokoi. Reszta jest już wybrana tylko trzeba pojechać i kupić ale to zostawiam mężowi. No i chyba zacznę pić magnez bo jak chodzę to brzuch robi się twardy i ciężki. Dla dzidzi będe przez internet kupować :)

Witajcie, chciałm sobie dzisiaj pozałatwiac sprawy urzedowe i pojechałam najpierw do Urzedu pracy po zaswiadczenie dla męza, wchodze a tu brak numerków, no zdenerwowałam sie bardzo... byłam o 14, więc do której Panie urzedniczki pracuja?,potem pojechałam do ZUS równiez po zaswiadczenie dla mnie o wysokości pobieranego zasłku chorobowego a kobieta do mnie,ze nie moze mi wystawic takiego zaswiadczenia bo jeszcze nie nastapiła wypłata pieniedzy. Miałam wstrzymane chorobowe poniewaz za wczesnie poszłam na zwolnienie a pracowałm tylko dwa miesiące, (no niestety tak wyszło), potem kontrole z ZUS w firmie, które ciągneły sie trzy miesiące. ale przyznali mi i teraz tylko czekam na pieniadze, które bardzo sie przydaja, bo zaczyna sie poczatek roku szkolnego. Jeszcze do tego pogoda sie popsuła a jestesmy w trakcie krycia dachu, zeby tylko jutro pogoda dopisała.

A wiecie że ja nie mam jeszcze nic a nic kupione dla dzidzi. Fakt mam po starszych synach takie rzeczy jak wanienke, łóżeczko i troche ciuszków,ale wiele jest do kupienia i jakoś tak nie mogę się przemóc. Z jednej strony wydaje się że 2 miesiące to dużo czasu, z drugiej strony od dwóch badań Usg mam nadzieję że się dowiem jaka płeć i wtedy mnie ogarnie szaleństwo zakupowe, ale z każdego wracam i nic tak naprawde nie wiadomo(co do płci), no to dalej czekam. Za ok 2tg następne to porządne Usg po 30 tyg i jak będziecie trzymać kciuki to może uda się coś wypatrzeć:-)

anula współczuję urzędów, też kiedyś miałam problemy z ZUSem jak załatwiałam mieszkanie i te zaświadczenia potrafią dobić człowieka.

rabbit ja na razie stawiam na ziajkę i bambino bo sprawdzone, a hipp obczaję jak cenowo wyjdzie. Asionek chyba kupowała hurtem na allegro, wiecie u mnie w małym mieście nie opłaca się w sklepach kupować.

jewcia, będę trzymać kciuki:-)
anula, dwa pełne miesiące i kontrolę miałaś ?

ja miałam taką sytuację że, pracowałam na umowa zlecenie, w ciąży dostałam umowę o pracę i MUSIAŁAM PRZEPRACOWAĆ ABY 30 DNI i mogłam już na zwolnienie iść... i nikt mi kontroli nie robił. Jeszcze wyszły jajca bo powinnam pracować od 1 kwietnia do 30 bez żadnych zwolnień, lekarz wypisał mi zwolnienie... chciałam od maja, a on machnął od 30 kwietnia... czyli pracowałam 29 dni na nowej umowie, postraszyli mnie kontrolą, ale na tym się tylko skończyło... ale i tak się bałam jak c*****a :)

Mariolciaa wiesz, moze wydało im sie podejrzane to ze pracowałam w firmie rodzinnej, fakt faktem, ze zarejestrowałam się jak wiedziałam ze jestem w ciazy, ale ZUS tego nie wiedział....jak sprawdzali to dosłownie wszystko nawet przyjechali i ogladali stanowisko pracy i z dokładnym wyjasnieniem co robiłam, w jakich godzinach pracowałam, jak dojezdzałam do pracy i nawet jakim autem.... szkoda,ze jeszcze o nr buta sie nie zapytali........ale dobrze,ze mi przyznali bo troche sie bałam, ze moze byc róznie

Dziekuje Wam:tak: Juz lepiej, ale jutro spakuje torbe, dobrze, ze wiekszosc rzeczy mam popranych i poprasowanych dzieki mojej mamci:-)
gosiane do lekarza chodze w Krakowie prywatnie i rodzic tez chce w Krakowie na Ujastku - tam juz zreszta lezalam 2 razy;-) Dlatego teraz jak meza nie bedzie i we wrzesniu bede zostawac u rodzicow bo od nich mam 5 minut do Ujastka samochodem :tak:

Co do kosmetykow dowiedzialam sie od poloznych, ze najlepsze sa Hipp i takie kiedys zakupie, bo narazie dostalam mase jakis zagranicznych ;-)

Dobrej nocki

reklama
Do góry