reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

to mowisz wybawilas sie :-D ja bym nie dala rady na wesele isc teraz...
brzuch ciazy coraz bardziej. poza tym Mala woli jak mamusia lezy przed tv i je ;-)

o to tak jak moje :-D dziś nie mogłam doczłapać ze sklepu (który jest 100 m ode mnie)...ostatnio nawet przy garach nie daję rady wystać, brzuch mi od razu twrdnieje a ja zadyszke zaczynam łapać.

reklama
rabbit ja wybieram hipp i pewnie przez doz.pl sobie kupię i będę miała kosmetyki dla starszej i młodszej :). W sumie to wielu już firm próbowałam, te są dobre i ładnie pachną.

Ja wczoraj byłam na zakupach w mediamarkt i 3h tam siedzieliśmy i wybieraliśmy AGD do nowego mieszkania do kuchni. Bbyłam po tym padnięta i miałam twardy brzuch. Stwierdzam, ze nie nadaję się już na długie zakupy. Do tego byliśmy z Zosią która szalała jak dzika i biegała po całym sklepie. Jeszcze tylko musimy wybrać drzwi i framugi do pokoi. Reszta jest już wybrana tylko trzeba pojechać i kupić ale to zostawiam mężowi. No i chyba zacznę pić magnez bo jak chodzę to brzuch robi się twardy i ciężki. Dla dzidzi będe przez internet kupować :)

Witajcie, chciałm sobie dzisiaj pozałatwiac sprawy urzedowe i pojechałam najpierw do Urzedu pracy po zaswiadczenie dla męza, wchodze a tu brak numerków, no zdenerwowałam sie bardzo... byłam o 14, więc do której Panie urzedniczki pracuja?,potem pojechałam do ZUS równiez po zaswiadczenie dla mnie o wysokości pobieranego zasłku chorobowego a kobieta do mnie,ze nie moze mi wystawic takiego zaswiadczenia bo jeszcze nie nastapiła wypłata pieniedzy. Miałam wstrzymane chorobowe poniewaz za wczesnie poszłam na zwolnienie a pracowałm tylko dwa miesiące, (no niestety tak wyszło), potem kontrole z ZUS w firmie, które ciągneły sie trzy miesiące. ale przyznali mi i teraz tylko czekam na pieniadze, które bardzo sie przydaja, bo zaczyna sie poczatek roku szkolnego. Jeszcze do tego pogoda sie popsuła a jestesmy w trakcie krycia dachu, zeby tylko jutro pogoda dopisała.

A wiecie że ja nie mam jeszcze nic a nic kupione dla dzidzi. Fakt mam po starszych synach takie rzeczy jak wanienke, łóżeczko i troche ciuszków,ale wiele jest do kupienia i jakoś tak nie mogę się przemóc. Z jednej strony wydaje się że 2 miesiące to dużo czasu, z drugiej strony od dwóch badań Usg mam nadzieję że się dowiem jaka płeć i wtedy mnie ogarnie szaleństwo zakupowe, ale z każdego wracam i nic tak naprawde nie wiadomo(co do płci), no to dalej czekam. Za ok 2tg następne to porządne Usg po 30 tyg i jak będziecie trzymać kciuki to może uda się coś wypatrzeć:-)

anula współczuję urzędów, też kiedyś miałam problemy z ZUSem jak załatwiałam mieszkanie i te zaświadczenia potrafią dobić człowieka.

rabbit ja na razie stawiam na ziajkę i bambino bo sprawdzone, a hipp obczaję jak cenowo wyjdzie. Asionek chyba kupowała hurtem na allegro, wiecie u mnie w małym mieście nie opłaca się w sklepach kupować.

jewcia, będę trzymać kciuki:-)
anula, dwa pełne miesiące i kontrolę miałaś ?

ja miałam taką sytuację że, pracowałam na umowa zlecenie, w ciąży dostałam umowę o pracę i MUSIAŁAM PRZEPRACOWAĆ ABY 30 DNI i mogłam już na zwolnienie iść... i nikt mi kontroli nie robił. Jeszcze wyszły jajca bo powinnam pracować od 1 kwietnia do 30 bez żadnych zwolnień, lekarz wypisał mi zwolnienie... chciałam od maja, a on machnął od 30 kwietnia... czyli pracowałam 29 dni na nowej umowie, postraszyli mnie kontrolą, ale na tym się tylko skończyło... ale i tak się bałam jak c*****a :)

Mariolciaa wiesz, moze wydało im sie podejrzane to ze pracowałam w firmie rodzinnej, fakt faktem, ze zarejestrowałam się jak wiedziałam ze jestem w ciazy, ale ZUS tego nie wiedział....jak sprawdzali to dosłownie wszystko nawet przyjechali i ogladali stanowisko pracy i z dokładnym wyjasnieniem co robiłam, w jakich godzinach pracowałam, jak dojezdzałam do pracy i nawet jakim autem.... szkoda,ze jeszcze o nr buta sie nie zapytali........ale dobrze,ze mi przyznali bo troche sie bałam, ze moze byc róznie

Dziekuje Wam:tak: Juz lepiej, ale jutro spakuje torbe, dobrze, ze wiekszosc rzeczy mam popranych i poprasowanych dzieki mojej mamci:-)
gosiane do lekarza chodze w Krakowie prywatnie i rodzic tez chce w Krakowie na Ujastku - tam juz zreszta lezalam 2 razy;-) Dlatego teraz jak meza nie bedzie i we wrzesniu bede zostawac u rodzicow bo od nich mam 5 minut do Ujastka samochodem :tak:

Co do kosmetykow dowiedzialam sie od poloznych, ze najlepsze sa Hipp i takie kiedys zakupie, bo narazie dostalam mase jakis zagranicznych ;-)

Dobrej nocki

reklama
Do góry