Hejka po weekendzie!
Tak sie malo udzielam bo nie nadazam za Wami, po za tym caly weekend dola mialam przez ta zakichana opryszczke, bo wywalilo mi jak nigdy i wygladam obrzydliwie:/ No a jeszcze do tego wczoraj mi rodzinka baby shower zorganizowala i bylo sporo znajomych, fajne ciuszki dla malego podostawalismy, tesciowa zorganizowala jedzienie i w ogole wszystko super pieknie by bylo gdybym sie tak podle nie czula... No ale jakby nie bylo to sie odchamilam troche i zasadniczo humor mi sie poprawil dzieki temu wszystkiemu... Fakt ze na wielkie imprezy to sie juz nie nadaje ale milo bylo sie spotkac w wiekszym gronie i poswietowac troche
Lena musisz kombinowac z potrawami. Mi sie zdarza ze cos podskoczy, ale zasadniczo zupy (z niewielka porcja miesa) moge jesc bez problemu, w ogole dobrze sie przerzucic na duzo warzyw (mi nawet ziemniaki zbyt nie szkodza, chociaz trzeba z umiarem), malo pieczywa i raczej ciemne...
Nawet sobie robie salatki z odrobina majonezu i musze przyznac ze mi wcale nie szkodza, wrecz cukier dosc niski mam po tym ( i zupach), wiec sobie wtedy na jakiegos owoca pozwalam Ale fakt ze jak cukier skoczy to sie mozna zdolowac lekko....
A badasz sobie ketony w moczu? Bo wlasnie dlatego nie mozna glodowac w cukrzycy ze ketony sa toksyczne, a pojawiaja sie wlasnie jak sie nie je... No i u mnie w ciagu dnia sa w porzadku, ale rano czy zjem przekaske przed spaniem, czy nie to sie pojawiaja i z tym akurat nie umiem sobie poradzic....Ale jutro ide do poradni diabet. to sie babki zapytam co moge z tym zrobic.
Jewcia, sivi nie dziwie sie Wam ze czekacie az sie dzieciatko z plcia ujawni zeby poszalec z zakupami, bo jednak fajniej tak juz konkretnie kupowac a nie wszystko unisex, wiec trzymam kciuki zeby sie Wasze maluchy wreszcie wstydu pozyly i pokazaly co tam ukrywaja w kroku
Mam nadzieje ze u Rudson juz sie sytuacja poprawila... Kurcze w szoku jestem ze tak duzo dziewczyn ma takie problemy z przedwczesnymi i silnymi skurczami, albo skracajaca sie szyjka... Ja mam nadzieje ze mnie to jakos ominie, bo tutaj to ciezko sie poza wizyta z ginem kontaktowac a na ostry dyzur nienawidze jezdzic, bo czesto trzeba kupe godzin czekac...
Dobrze ze teraz mam juz wizyty co 2 tygodnie i wlasnie jutro mam kolejna wiec caly dzien bede sie po lekarzach szlajac.
Herbata ja to mam w zwiazku z Toba jakies wrazenie dejavu, bo wydaje mi sie ze juz tak samo gdzies na tym forum bylo Fajnie ze wrocilas
Nie mierzę ketonów i nawet nie wiem jak to sie robi,nikt o tym nie mówił do mnie.Powiem Ci,że wquriła mnie troche ta babka z poradni,bo sama z chorobliwa nadwagą,a wymądrza sie jak powinny byc duże moje porcje tzn.obiad ma zmieścić sie na mojej dłoni.I pyta się mnie to Wy w domu cukru używacie??????? NO SZOK,a jej nadwaga to skąd?
Co do kominacji potrawami to już wiem co mogę,a czego nie,ale no niestety po wszystkim skacze tylko po sałacie nie.
Mówię Ci mam juz dość!!!!!