reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

elifit
ojjjj nie wiem kochana, ja wczoraj się rozpłakałam bo mój M nie zjadł tego co mu zrobiłam do zjedzenia bo miał ochotę na co innego i było mi przykro:baffled:
a dziś od rana znowu chandra bo jak zaczęłam tak tyć, to już tylko to mam w głowie i ubzdurałam sobie że już nigdy się mężowi nie spodobam, zę jestem grubaaaaa i zanosiłam się aż mnie nie przytulił i nie przekonywał przez pół godz. że mu się zawsze będę podobała... i często tak mam heh... nie wiem czemu taka beksa jestem.

rabbit
to dzieciaczki duuuże już! dobrze że zdrowe... Ja po wizycie mam szyjke ok ale ile cm to zapomniałam. W każdym razie gin stwierdził że spoko. Musisz sie oszczędzać żeby Ci się jeszcze nie skróciła;/ miejmy nadzieje że nie bedziesz musiała iść do szpitala.

werka
taki kawał czasu do kolejnej wizyty...:szok: chyba och***li;/
a to Zawsze tam tak jest u was w GB? czy jakbyś przychodnie zmieniła to może coś lepiej?

ilonka
kochana ja potrzebuje czasem takich rozmyślań, dla mnei to takie katharsis, popłaczę pomyślę i czuję się jakbym wyszła świeżo od spowiedzi... ale nawet nie wiesz jak mnie cieszy to że w końcu się udało i jest ok :*

reklama
ja nie wiem czy wogóle są jakieś objawy skracania się szyjki....mam nadzieje że będzie dobrze z nami wszystkimi:) a narazie leżę plackiem do następnej wizyty

ja nie wiem czy wogóle są jakieś objawy skracania się szyjki....mam nadzieje że będzie dobrze z nami wszystkimi:) a narazie leżę plackiem do następnej wizyty
mi ostatnio gin mówił, że różnie z tym bywa, ale przeważnie objawów brak przynajmniej do pewnego momentu bo szyjka na ogół nie boli, a jak nam się wydaje, ze np. coś w niej kłuje to jest to objaw niczego innego jak kopania dzieci w jakiś nerw stąd takie odczucia

Ewcia mam nadzieje, ze wszystkie już niedługo będziemy tulić maleństwa :) oj już się nie mogę doczekać :)

Ewa ja ostatnio nie dogotowałam makaronu i ryczałam!!! i od razu sobie wkręciłam że będę złą żoną i matką. Przebijesz? :-D

dziewczyny, a częste twardnienia brzucha to nie czasem skurcze???

Rabbit wiec proszę mi sie nie przemęczać i leżeć plackiem !!!!!!!!!!!!!!! dzieci najważniejsze !!!!!!
Dzięki dziewczyny za wsparcie !!!!!!

niby wszystkie badania wyszly mi ksiazkowe. A na swedzenie nic mi nie przepisali, takze pozostalo mi wrazie co wziasc antybiotyki z polandu...Jak by cos...
A jak nie to jak sie wkurze to wsiade w samolot i do polski przylece badania porobic bo to juz nie normalne...

A moja szyjka ma ok 38 mm i jak na razie trzyma się po mistrzowsku aż lekarz był lekko zdziwiony:) oczywiście to pozytywne zaskoczenie:)

Rabbit trzymaj się i dddduuużżżooo wypoczywaj.

reklama
Asionek basenu ci zazdroszczę, ja nie mogę chodzić, mam zakaz od gina, bo mam często po basenie zapalenia :/

no to szkoda ... ja na szczescie nie mam i nie mialam problemu z infekcjami

Za Wasza rada zadzwonilam do ginki :) Powiedziala, ze jestem bardziej wyczulona na zmiany i zestresowana. Mam wyluzowac dzieciatko sie rozpycha i stad bole. Poki nie plamie, nie krwawie jest ok :) Moze to byc spowodowane spadkiem potasu (ostatnio tetno mi fiksowalo) wiec mam brac Aspargin dodatkowo a jak bole mnie martwia to no-spe i luuuzik :) no wiec luuuzik tym bardziej, ze nie boli podbrzusze a moj skarbek fika :)

dobrze , ze zadzwonilas :) zawsze to spokojniej :)

Witam :)
Ja od rana miałam męża na głowie, potem u gina byłam, zakupy itp. dlatego dopiero się wbiłam trochę na BB.

asionek
pierwszy raz słyszę o takim zwariowanym i obrzydliwym śnie! pewnie po przebudzeniu głodna nie byłaś cooo? :szok:

:(

no sen obrzydliwy :/ az teraz mnie trzesie jak sobie pomysle o nim hehe

Udało mi się znaleść jakiegoś ginka i faktycznie jakiś lekki stan zapalny mi się robił dostałam pinafucin do smarowania i z tego samego typu globułki do pochwy no i zakaz slodyczy :-(

ale napisałyście az sie boję co to bedzie jak wróce z urlopiku, nic mam jeszcze nie zrobione a musze do ojca jechac bo ma imieniny i jeszcze sie pakowac kurdeee a rano jeszcze na serwis klocki w aucie wymienic bo maż własnie dzwonił ze lampka sie pali i dzis zamkniete wiec rano trzeba jechac superrrrrrrr

dobrze , ze bylas to sobie podleczysz troche
macie roboty widze sporo przed wyjazdem

Witam dziewuszki:)
Ale jestem wymeczona, plecki mnie tak bola ze czuje sie jak 70letnia babuszka. Wlasnie zajadam pizze bo od rana nic nie jadlam.
Bylam u lekarza ale szoda gadac. Totalna porazka. Skierowania nie dostalam na cytologie, a nastepna wizyty mam dopiero na 1wrzesnia czyli miesiac przed porodem i bedziemy omawiac "BIRTH PLAN".
Nie dostalam skierowania bo madra pani doktor powiedziala ze nie robi sie tutaj takich badan w ciazy, no i co przeciez sie ne rozplacze...
a to ze mnie swedzi to przeciez nie problem, normalne.
Posluchalam serduszka maluszki, polozna zmiezyla mi brzuch. Polozylam sie na lozku, zmierzyla cisnenie i z krzykiem " a gdzie twoje dziecko", ja tak mysle i patrze na nia jak na idiotke. I pytam ale o co chodzi? a ona ze 27tc a ja brzucha nie mam. Szybko kaze stawac na wade. Ze schudlam, ze mam jesc :-D:szok:
Widzicie Ci lekarze poprz...ni sa jednej lasce mowia ze za duzo, na mnie sie wydziera ze za malo przytylam...

Bylam w pracy, dostalam na dwa tyg zwolnienie, z powodu krzyza, kosci ogonowej:-D, a pozniej przechodze juz na Maternity !!!
Takze super nie mam ochoty juz pracowac...

kurcze dopiero we wrzesniu ??
a opiprz dostalas moze i slusznie , ze schudlas !! jak piszesz , ze nic nie jadlas caly dzien , a pozniej pizze to wiesz , ale nizbyt to zdrowo , ani dla ciebie ani dzidzi ... uwazaj na siebie !!

hejka ja już po wizycie....dzieciaki ważą: 980 i 960g...tak że spoko....jedno jest położone główkowo a jedno pośladkowo...ale gin mówi że może się wszytsko jeszcze zmienić....najgorsze jest to że skróciła mi się szyjka i ma 28mm:( i mam wizytę za 11 dni...kontrolną...jak się pogłębi to idę do szpitala...bllleeee....mam cały czas leżeć....i się nie ruszać...

dziewczyny jaką macie szyjkę??

wow juz spore dzieci masz :)
co do szyjki to nie wiem gin mowi , ze jest super to ja nie wnikam
lez i bedzie dobrze !! :)

Ewa ja ostatnio nie dogotowałam makaronu i ryczałam!!! i od razu sobie wkręciłam że będę złą żoną i matką. Przebijesz? :-D

dziewczyny, a częste twardnienia brzucha to nie czasem skurcze???

tak too sa skurcze :)

Do góry