reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Czesc :)

Nie bylo mnie tydzien a chyba przez kolejne dwa bede nadrabiac zaleglosci ;)
Urlop w Polsce udany - najadlam sie truskawek, jagod, czeresni i agrestu za wszystkie czasy :)

Bylam na moim pierwszym od poczatku ciazy badaniu ginekologicznym. Szyjke mam ponoc krotka, ale pani nie wie czy skraca sie czy mam normalnie krotka... Ale jest ladnie zamknieta, wiec ponoc nie mam sie czym martwic mimo ze dzidzius lezy niziutko. I ma juz 911 gramow (26 tydzien 0 dni wg USG).

No i nasze mieszkanie jest juz na sprzedaz wiec trzymajcie kciuki zeby ktos nam je kupil! :)

WerkaMirek - malo masz tych wizyt jakos... ja mam w 28 tygodniu, potem 32 a potem co 2 tygodnie do 38 i pozniej co tydzien, ale caly czas z polozna.

Ostatnia edycja:
Czesc :)

Nie bylo mnie tydzien a chyba przez kolejne dwa bede nadrabiac zaleglosci ;)
Urlop w Polsce udany - najadlam sie truskawek, jagod, czeresni i agrestu za wszystkie czasy :)

Bylam na moim pierwszym od poczatku ciazy badaniu ginekologicznym. Szyjke mam ponoc krotka, ale pani nie wie czy skraca sie czy mam normalnie krotka... Ale jest ladnie zamknieta, wiec ponoc nie mam sie czym martwic mimo ze dzidzius lezy niziutko. I ma juz 911 gramow (26 tydzien 0 dni wg USG).

No i nasze mieszkanie jest juz na sprzedaz wiec trzymajcie kciuki zeby ktos nam je kupil! :)

WerkaMirek - malo masz tych wizyt jakos... ja mam w 28 tygodniu, potem 32 a potem co 2 tygodnie do 38 i pozniej co tydzien, ale caly czas z polozna.
No to fajnie ,że wypoczynek się udał ,chyba nawet pogoda dopisywała co? :happy2:

Pogoda ok. Z srody na czwartek spalam chyba z 3 godziny a potem mdlalam, dopiero jak przeszla silna burza to poczulam sie lepiej. Takze czekalam na powrot do moich stalych 18 stopni i malych wahan temperatur :)

Troche mnie zmartwilyscie ta dlugoscia szyjki macicy... bo ja juz sie nie dowiem czy mi sie skraca czynia :(

cytrynka welcome back! :) fajnie że wypoczynek miły, nie ma to jak Poland nie?

malutka moja też zmora, dowiem sie 13go o tą szyjkę ale mam nadzieję że wszystko dobrze bo wesele siorki za 2 tygodnie i jeszcze chce na wakacje pojechać w lipcu.

rabbit leż, masz bb a my zajmujemy caaały dzień :tak:

cytryna ja mam tylko jedna wizyte lekarska jeszcze.
A o poloznej to nie wiem, pewnie sie z nia spotkam w 28tyg, to sie jeszcze okaze. Ona zawsze do mnie listy wysyla z zaproszeniem.

hejka ja już po wizycie....dzieciaki ważą: 980 i 960g...tak że spoko....jedno jest położone główkowo a jedno pośladkowo...ale gin mówi że może się wszytsko jeszcze zmienić....najgorsze jest to że skróciła mi się szyjka i ma 28mm:( i mam wizytę za 11 dni...kontrolną...jak się pogłębi to idę do szpitala...bllleeee....mam cały czas leżeć....i się nie ruszać...

dziewczyny jaką macie szyjkę??

3maj się dzielnie i odpoczywaj. Na pewno będzie dobrze.
Ja nie wiem jaka mam szyjkę bo mój wspaniały lekarz ciągle przekładał mi wizyty i w sumie to ta niewiedza mnie bardzo martwi. Bez badania nie wiem jak intensywnie i aktywnie mogę żyć. Poza tym u mnie dochodzi jeszcze dźwiganie (od czasu do czasu) dziecka które waży 12 kg a to jest podobno złe. Nie wiem co bym zrobiła gdyby się okazało, że muszę leżeć.

cytrynka super że udał się urlopik w PL....nie martw się o skracanie szyjki ja tak mam bo w brzusiu mam dwójkę dzieciaków i razem już ważą 2 kg plus wody więc cisną na szyjkę.....

dzięki jagmar;-)

Ostatnia edycja:
Ale jestem zmeczona dziewczyny, oczy mi sie same zamykaja... Wypozyczylam sobie troche ksiazek i zaczynam juz dzis czytac do snu...
Takze ja juz sie zegnam na dzisiaj, poleze troche odpoczne. Bo kosc ogonowa mnie tak boli ze nawet z lozka wstac nie daje rady...
Do tego zle samopoczucie.
Trzymajcie sie dziewczynki milego wieczorku, jutro nastrugam cos:))

reklama
Do góry