reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

rabbit - mi na wizycie ginekolog powiedziala ze mam krotka szyjke, tyle ze jako to byla moja pierwsza i zarazem ostatnia wizyta to sie nie dowiem czy sie skraca czy poprostu jest krotka caly czas... dodatkowo dzidzius lezy bardzo nisko. wprawdzie lekarz powiedzial ze szyjke mam idealnie zamknieta, wiec jest ok na razie, ale nie wiem co bedzie dalej i jak ja mam zauwazyc jakies niepokojace objawy?

jagmar -jest jadlam i czerwony i zielony :-)

reklama
hejka ja już po wizycie....dzieciaki ważą: 980 i 960g...tak że spoko....jedno jest położone główkowo a jedno pośladkowo...ale gin mówi że może się wszytsko jeszcze zmienić....najgorsze jest to że skróciła mi się szyjka i ma 28mm:( i mam wizytę za 11 dni...kontrolną...jak się pogłębi to idę do szpitala...bllleeee....mam cały czas leżeć....i się nie ruszać...

dziewczyny jaką macie szyjkę??

Rabbit -ja dwa tygodnie temu miałam 3cm,więc niewielka różnica między moją,a Twoją,mierzyli mi podczas badania usg.
Z jeziorka nici,takie chmurzyska naszły,że stwierdziłyśmy,że nie ma sensu jechać,bo i tak nas deszcz wygoni,ale jak na złość nie padało.
Ewa- no co Ty to nie ja robiłam zdjęcie,zresztą nie mam takich widoków z okna,zdjęcie zciągnęłam ze strony z wiadomościami lokalnymi,

To jest najgorsze, ze przy takiej opiece nie wiesz czego się spodziewać. Nie ma tam u Was jakiś ginów z prywatna praktyką?

Idę spać. Dzieć chory to nie wiadomo jaka noc mnie czeka.

chyba was nie dogonie
ostatnio mam troche ciezki czas, smutne wydarzenie w zyciu, do tego przeprowadzka niedlugo wiec troche spasowalam z netem
pewnie dopiero w sierpniu was dogonie i znowu wejde w rytm forum

3maj się dzielnie i odpoczywaj. Na pewno będzie dobrze.
Ja nie wiem jaka mam szyjkę bo mój wspaniały lekarz ciągle przekładał mi wizyty i w sumie to ta niewiedza mnie bardzo martwi. Bez badania nie wiem jak intensywnie i aktywnie mogę żyć. Poza tym u mnie dochodzi jeszcze dźwiganie (od czasu do czasu) dziecka które waży 12 kg a to jest podobno złe. Nie wiem co bym zrobiła gdyby się okazało, że muszę leżeć.

no u mnie to samo, Jas wazy juz prawie 11 kg, boje sie ze przez to mi sie obnizy macica albo skroci szyjka (nie wiem czy to to samo:baffled:)
pamietam ze w ciazy z Jaskiem mialam szyjke na 4 cm, podobno to dobrze

jagmar - w Szkocji nie ma prywatnych ginekologow... gdyby byli to juz dawno bym sie wybrala. Musialabym jechac gdzies do Anglii (najblizsze duze miasto ok 3,5 godziny jazdy samochodem od nas.

hejka ja już po wizycie....dzieciaki ważą: 980 i 960g...tak że spoko....jedno jest położone główkowo a jedno pośladkowo...ale gin mówi że może się wszytsko jeszcze zmienić....najgorsze jest to że skróciła mi się szyjka i ma 28mm:( i mam wizytę za 11 dni...kontrolną...jak się pogłębi to idę do szpitala...bllleeee....mam cały czas leżeć....i się nie ruszać...

dziewczyny jaką macie szyjkę??

Wielgaśnie dzieciaczki już!! U ciebie z tą szyjka to całkiem logiczne że są już problemy. A cc masz już umówione na jakąś konkretną datę? nie orientuje się jak to jest z bliźniakami...

Ewa ja ostatnio nie dogotowałam makaronu i ryczałam!!! i od razu sobie wkręciłam że będę złą żoną i matką. Przebijesz? :-D

dziewczyny, a częste twardnienia brzucha to nie czasem skurcze???

To skurcze. Ja na nospie jade i od razu mi przechodzi.

Werka bez sensu!! aż we wrześniu?? ja myślałam że im bliżej porodu tym wizyty częściej...ja niby miałam się widzieć z położną za 2 tyg ale skoro w tym samym czasie mam wizyte w szpitalu i usg to mi przełożyła. No i z tym skierowaniem bez sensu!!! a u GP byłaś?? wiem że jak się uprzeć to dają wszystko dla świętego spokoju.

Lena - nie sadze zeby dlatego... poprostu inna kultura.A juz na pewno inna od tej w USA. Opieka darmowa jest tu bardzo rozwinieta (bzrdziej niz w anglii, np wszystkie leki na recepte sa za darmo!) i wielu przypadkach wystarczajaca. Niestety nie jest tak z opieka w trakcie ciazy. Ale ze jest/bylo tak przez lata kobiety nawet nie wiedza co mozna jeszcze sprawdzic, jakie badania zrobic itp Nie sadze zeby tu ktos w ogole byl swiadomy ze szyjka moze sie skracac i co to oznacza. A na co nie ma popytu (a nie ma) nie bedzie istniec. Sa prywatni lekarze np kliniki leczenia bezplodnosci, chirurdzy plastyczni itd i ludzie placa za to kupe kasy.
Moj zawod tez jest zwiazany troche ze sluzba zdrowia i chcialabym pracowac prywatnie, ale wiem ze bedzie ciezko - po prostu ludzie nie szukaja gdzie indziej, licza na sluzbe zdrowia.

reklama
Do góry