reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Ilonka i bardzo dobrze ze takie badania porobiłaś , ale na to pewnie majątek wydałaś !!!!!!! NO niestety tak u nas jest ze dopiero po 3 poronieniu lekarze dają jakiekolwiek skierowania , a szkoda bo przecież w połowie przypadków mozna by było uniknąć następnych, a niestety nie wszystkich stać na to aby porobić naprawde wszytskie możliwe badania jakie są niezbędne,!!!!! a jakby lekarze je dawali było by inaczej !!!
Najważniejsze ze za trzecim razem sie Wam udało, maleństwo rośnie ładnie i na pewno wszystko bedzie dobrze ;)

Magda no zawsze te 2 godziny muszę odsiedzieć, teraz to mi łatwiej ale początki gdzie byłam zestresowana czy mała się rozwija i czy serduszko będzie biło były dla mnie straszne :/

Ilona no sporo nas to po kieszeni uderzyło, ale nie było wyjścia
a będę mega szczęśliwa jak utulę moje maleństwo już po porodzie, bo teraz mimo wszystko jeszcze mam chwilami stresa

Tak, dopóki dzieciątko nie bedzie juz z Wami do konca bedziesz sie denerwować i martwić !!! Tak juz mają matki które są po stracie dziecka !!!!!!!!!!

Prawde mówiąc za każdym razem i Ja czekając na wizyte umierałam ze strachu, i za kazdym razem moje przeczucia były uzasadnione niestety :(((

Ostatnia edycja:
Ilonka doskonale Cie rozumiem...
Ilona24... Ja sciskam za Ciebie mocno i bardzo bardzo kibicuje!!

Za Wasza rada zadzwonilam do ginki :) Powiedziala, ze jestem bardziej wyczulona na zmiany i zestresowana. Mam wyluzowac dzieciatko sie rozpycha i stad bole. Poki nie plamie, nie krwawie jest ok :) Moze to byc spowodowane spadkiem potasu (ostatnio tetno mi fiksowalo) wiec mam brac Aspargin dodatkowo a jak bole mnie martwia to no-spe i luuuzik :) no wiec luuuzik tym bardziej, ze nie boli podbrzusze a moj skarbek fika :)

Magda suuuuuper :) i dobrze ze zadzwoniłaś , masz teraz czyste sumienie i święty spokój :D:D:D
Dziękuję za kciuki :D ich nigdy za wiele :D jak moze bedziemy miec wczesniej niz na koniec roku zielone światełko to poproszę jeszcze o ciążowe fluidki :D
W tych tygodniach to pewnie juz czuje baaaardzo wyraźnie ruchy maleństw co ????????

Witam :)
Ja od rana miałam męża na głowie, potem u gina byłam, zakupy itp. dlatego dopiero się wbiłam trochę na BB.

ilona
MALUTKA ma racje, to może być albo za mocna opalenizna jednak, albo reakcja na kosmetyk, ale też pamiętaj żeby zanim się położyusz powycierać łóżko, zazwyczaj gdzieś koło łóżka są spray'e do mycia łóżek, a jesli nie to poproś o to obsługującą/go, bo oni niby czyszczą, aleja tam zawsze wolałam sobie sama przelecieć jeszcze raz. A na razie smaruj się balsamem i zobaczymy. Pewnie za szybko poszłaś, najlepsze odstępy to 5-6 dni.

co do biedronkowych produktów to ja też kupuję, i nie ze względu na brak kasy tylko ze względu na jej oszczędność.
A widziałam dziś te klapy i miałam też chętkę. Jak mówisz że dobre to moze jutro kupie też?...
A zwróćcie kiedyś uwagę np. na soki, tam pisze że są produkowane np przez hortex dla biedronki. Więc po co przepłacać za opakowanie oryginalne??

mariolcia
no ja poszłam chociaż miałam mieszane uczucia- ale mój M się upierał. A teraz nie żałuję, bo podobają mi się zajęcia. A swoją drogą to faktycznie młodziutka jesteś :)

Ja też mam 18 lat ale z 2 na przodzie zamiast 1

czyli masz 18+ VAT :-)

hmmm a moje dziecko jakies spokojne ja to podobno spokojnym dzieckiem byłam ;-) a mojemu K wystarczyło dać patyka i siedział spokojnie cały dzień nawet jeść nie wołał :-D:-D:-D
mi podobno dawali buta i sznurowkę i potrafiłam cały dzień ślinić i próbowałam sznurować. tak mniej więcej jak roczek skonczyłam. Mama mówi że te sznurówy to nieraz aż kapały od śliny taki zapał miałam :-D

lena
ale czad! :|
jeśli widziałaś to na żywo to musiałaś być odważna bo ja bym pod kołdrą leżała i siurkała ze strachu :p

asionek
pierwszy raz słyszę o takim zwariowanym i obrzydliwym śnie! pewnie po przebudzeniu głodna nie byłaś cooo? :szok:

magda
widzisz jak to dobrze sumienie uspokoić? skarbuś niech fika i rośnie zdrowy...

ilona ilonka
dziewczyny ja jak czytam te wasze opisy to aż mi się w oku łza kręci. Nie wyobrażam sobie co musiałyście czuć...to jest chyba nie do opisania :( Jak to jest że Wy tak bardzo się starałście, a spotkało Was coś takiego, a np ja nie planowałam i nie uważałam a zaszłam i wszystko jest ok..?
moja mama urodziła wcześniaka w 8 m-cu i zmarła, potem zmarło jej 2 m-czne dziecko, następne zachorowało mając 7 m-cy i przez błędne diagnozy lekarzy była leczona źle i obumarła jej półkula mózgu i do dziś jest niepełnosprawna... Ja urodziłam się zdrowa, cała, żyję i zawsze zadaję sobie pytanie jak to jest, że moja mama po tych wszystkich przeżyciach jeszcze dała radę zajść w ciążę... ja to w ogóle taki leloś jestem i nie mogę o takich sprawach myśleć bo się rozklejam i wyje potem jak bóbr. Tak bym nie chciała aby kogokolwiek spotykało takie coś :(

Udało mi się znaleść jakiegoś ginka i faktycznie jakiś lekki stan zapalny mi się robił dostałam pinafucin do smarowania i z tego samego typu globułki do pochwy no i zakaz slodyczy :-(

ale napisałyście az sie boję co to bedzie jak wróce z urlopiku, nic mam jeszcze nie zrobione a musze do ojca jechac bo ma imieniny i jeszcze sie pakowac kurdeee a rano jeszcze na serwis klocki w aucie wymienic bo maż własnie dzwonił ze lampka sie pali i dzis zamkniete wiec rano trzeba jechac superrrrrrrr

Ilona24 nie ma sprawy, zalatwie wszystko byleby sie udalo :) Hmm no ja mam tluszczyku sporo ale czuje czuje fajnie :) najbardziej podoba mi sie jak brzuch widac, jak sie wybrzusza i rusza:-)
Ewa a jak u lekarza??

reklama
Ewa może faktycznie za szybko , bo nie pamiętam zeby mnie swędziało ciało po tym sprayu, albo kupie np daxa i moze wtedy bedzie dobrze, chodze na stojące bo wydaje mi sie ze bedzie lepsze , w leżącym czuje sie jak w trumnie łeeee !!!!!!!!
Ja do dziś płaczę jak pomyslę ze teraz mogłabym w tym tygodniu co Wy , mieć cudny brzuszek , czuć ruchy itd ale wiem ze tak musiało być, jak moje pierwsze dzieciątko umarło kazdy nawet lekarze powtarzały mi ze lepiej teraz niż miało by być chore albo umrzeć w połowie ciąży, potem moja lekarka zapewniała mnie to przypadek i następna ciąża bedzie zdrowa a taka sie nie okazała znów, kurcze no 2 przypadki ??? Nie wierzyłam, do tej pory nie wierze, dopóki nie zrobię badań takich podstawowych nie bede sie starać juz, poza tym tak juz jest ten świat urządzony ze Ci którzy nie chcą miec dziecka mają je , zachodzą w ciązę i jest ok, ( akurat tu nie piszę o Tobie) no i dobrze ze tak jest ale niektórzy albo te dzieci potem oddają , albo wyrzucają albo po prostu zabijają, a pary które tak cholernie pragną miec dziecko po prostu mają problemu na tej drodze do tego celu !!!!!!! Ale Ja sie nie poddam:) Wiem ze możemy miec dziecko bo przeciez Jaś jest zdrowy;) 2 razy sie nie udało ale to nie znaczy ze trzeci raz tez bedzie miec tragiczny finał, a poza tym teraz juz nie bede tak myslec ze juz szybko trzeba zajść , po prostu wszystko na luza, bedziemy mniej uwazać i juz hihihihi :) :)))))) Dziewczyny mnie znają i wiedzą ze sie nie poddam tak łatwo :) :p:p:p
Ewa ojjjjjjj biedna ta Twoja mama, takie tragedie :(((((((((( To te moje 2 poronienia to nic w porównaniu co przeszła Twoja mama, dzielna kobieta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak masz zamiar płakać to lepiej nie myśl o złym , bo i maleństwo to odczuwa, ciesz sie ze jest wszystko ok, a to ze nie planowałas to nic, wazne ze je kochasz i chcesz tego dziecka!!!!!!!!!!!!!! tak jest lepiej jak sie zachodzi tak z nienacka :p przynajmniej nie stresowałas sie co miesiąc czy załapałaś czy nie :p

Do góry