Ja tez nie zostawiam z nikim malenstwa po powrocie, bedziemy z mezem kombinowac na zmiane, na pewno nie dam rady wrocic na wiecej niz 15 godzin (no moze 18)... Fajnie byloby kolo moich rodzicow mieszkac bo wtedy problem z glowy
reklama
Marti - słyszałam własnie, że w W-wie to jest straszny problem ze żłobkami i przedszkolami i taniej jest zostać z dzieciakiem w domu niż nianię opłacać
Ja zamierzam moje posłać do żłobka jak skończy rok, żłobek malutki kameralny, sprawdzony na młodej, więc mam nadzieje, że będzie dobrze
Ja zamierzam moje posłać do żłobka jak skończy rok, żłobek malutki kameralny, sprawdzony na młodej, więc mam nadzieje, że będzie dobrze
Marti_1984
Fanka BB :)
Miłka- no jest problem jest niestety z tymi żłobkami/przedszkolami jak się nie ma znajomości w żadnym to ciężko tak z ulicy tej mojej koleżanki dzieciak się nie dostał, jest na liście rezerwowej a to podobno żadne pocieszenie.
Marti_1984
to super u nas prywatne kosztują 600 min za mies, i tam czasami nie ma miejscu mnie z tym nie ma problemu, nabór jest elektroniczny i nie ma szans na kombinowanie i znajomości a w najbliższej okolicy mam 4 przedszkola i więc nie ma siły, żeby do któregoś dziecko się nie dostało
Ja płacę całe 170 - 180 PLN w tym są 3 posiłki, oczywiście dodatkowe zajęcia typu angielski ( 92 PLN na pół roku) czy rytmika (8 PLN miesięcznie) opłacam też ale podstawowa opieka jest śmiesznie tania, niani musiałabym zapłacić co najmniej 800 - 1000 PLN
Marti_1984
Ja płacę całe 170 - 180 PLN w tym są 3 posiłki, oczywiście dodatkowe zajęcia typu angielski ( 92 PLN na pół roku) czy rytmika (8 PLN miesięcznie) opłacam też ale podstawowa opieka jest śmiesznie tania, niani musiałabym zapłacić co najmniej 800 - 1000 PLN
kurcze naprawdę super a co do niani u nas tyle samo trzeba zapłacić za mniej żadna nie przyjdzie
Z
zupkaogorkowa
Gość
ja tez mam rh ujemne i lekarka powiedziala ze zastrzyk podadza mi dopiero po porodzie. nie mam pojecia dlaczego tak, bo wydawalo mi sie ze konflikt powoduje wlasnie problemy przy porodzie. i podadza immunoglubuline tylko jesli dziecko ma inne rh niz moje, bo jak ma takie samo, to nie ma potrzeby. co za ciule. nie mogliby po prostu przebadac M. zeby wiedziec czy dziecko bedzie mialo plus?
monika~
ja tez najchetnie wrocilabym na jesieni 2012 do aktywnego zycia zawodowego,ale na studia bede musiala wrocic w styczniu..
trzeba bedzie wyszukac jakiejs dobrej "cioci"
zupka bo w pierwszej ciazy jeszcze przeciwciala sie nie wytwarzaja - wiem mam to samo z rh-
oni badali juz raz i beda jeszcze badac ok 28 tyg czy czasami cos sie tam nie wytworzylo
trzeba bedzie wyszukac jakiejs dobrej "cioci"
zupka bo w pierwszej ciazy jeszcze przeciwciala sie nie wytwarzaja - wiem mam to samo z rh-
oni badali juz raz i beda jeszcze badac ok 28 tyg czy czasami cos sie tam nie wytworzylo
Ostatnia edycja:
reklama
K
karolina1978
Gość
Po pierwszym dziecku dopiero sie dostaje .Ja musze dostac juz w czasie ciazy ,ale chyba faktycznie dopiero w 28 tygodniu ,teraz mi sie cos przypominaja tez mam rh ujemne i lekarka powiedziala ze zastrzyk podadza mi dopiero po porodzie. nie mam pojecia dlaczego tak, bo wydawalo mi sie ze konflikt powoduje wlasnie problemy przy porodzie. i podadza immunoglubuline tylko jesli dziecko ma inne rh niz moje, bo jak ma takie samo, to nie ma potrzeby. co za ciule. nie mogliby po prostu przebadac M. zeby wiedziec czy dziecko bedzie mialo plus?