reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Rudson,Ty to może w ogóle nie idź na zwolnienie,urodzisz w piątek po pracy(bo jakże by inaczej),w niedzielę już Cie wypiszą a w poniedziałek normalnie do roboty....tylko niech się koledzy na niańkę zrzucą.....

żarty żartami,ale tacy ludzie chyba nie zdają sobie sprawy ile czasu i uwagi wymaga malutkie dziecko...

reklama
A wlasnie, jesli chodzi o prace, zastanawialyscie sie juz na jak dlugo chcecie isc na urlop macierzynski? I kiedy?
Ja zdecydowalam ze conajmniej 9 miesiecy bede siedziec w domu, jak sie uda finansowo to moze nawet rok (ale chyba sie nie uda :( ), no i jako ze zadnego zwolnienie lekarskiego nie dostane, to chyba wykorzystam reszte urlopu na 2 tyg przed terminem a potem macierzynski.

A z "ciekawostek" moja kumpela ze studiow (bylysmy wtedy na 3 roku) urodzila synka jednego dnia, nastepnego byla na egzaminie :szok: wszyscy byli w niezlym szoku!

cytryna - w PL jest macierzyńskiego 20 tygodni na 1 dziecko a potem tylko wychowawczy za free :-)

ja pewnie pociągnę trochę wychowawczym ale to zależy jak będziemy stać z kasą :tak:

A mi tokso dopiero w srode zrobili,na moje zadanie .Nie mam kontaktu ze zwierzetami ,ale jem carpaccio i to jest ryzyko.
A wie ktora kiedy dostaje sie zastrzyk przy rh-.Jakos tak po 20 tygodniu chyba.Zapomnialam sie zapytac,a lekarka nic sama z siebie nie powiedziala:-(

Sivi wspolczuje pogody :(( dawaj do nas pojdziemy na plaze :)

Rudson o kurka niezli ci ludzie z twojej pracy ... chyba sami nie wiedza co mowia :/

Rudson,Ty to może w ogóle nie idź na zwolnienie,urodzisz w piątek po pracy(bo jakże by inaczej),w niedzielę już Cie wypiszą a w poniedziałek normalnie do roboty....tylko niech się koledzy na niańkę zrzucą.....

żarty żartami,ale tacy ludzie chyba nie zdają sobie sprawy ile czasu i uwagi wymaga malutkie dziecko...

oooo plan super hehe

A mi tokso dopiero w srode zrobili,na moje zadanie .Nie mam kontaktu ze zwierzetami ,ale jem carpaccio i to jest ryzyko.
A wie ktora kiedy dostaje sie zastrzyk przy rh-.Jakos tak po 20 tygodniu chyba.Zapomnialam sie zapytac,a lekarka nic sama z siebie nie powiedziala:-(

hmm wlasnie dobrze , ze mi przypomnialas , bo ja tez musze dostac ... z tego co wiem to troche pozniej chyba jakos 24 moze i nawet 28tc
zapytam sie gina jak bede o ile nie zapomne , bo osttanio to wszystko mi z glowy wylatuje jak tylko zamykam drzwi za soba i gina hehe

A wlasnie, jesli chodzi o prace, zastanawialyscie sie juz na jak dlugo chcecie isc na urlop macierzynski? I kiedy?
No ja bym chciała wykorzystać te 20 tygodni. Ale w ogóle nie wiem jak z powrotem do pracy... czy lepiej zostać w domu z maluszkiem, czy iść do tego kołchozu (sklep spożywczy w środku miasta) i się męczyć tam :-(
Nie wiem jak to jest gdzie indziej... ale ja w pracy dużo doświadczyłam upokorzeń, nacisku ze strony kierowników (brak przerw, co raz to szybsze tempo pracy) i nieuprzejmości...

...także ja wolę bym mamą na pełny etat :)

Milka - A tu to zalezy od firmy dla ktorej sie pracuje. ja mam 6 miesiecy platne ok 3/4 pensji, kolejne 3 miesiace jakies grosze (chyba 1/3 pensji) a potem do roku bezplatny. A chcialabym jak najdluzej jesli damy rade :)

mariolciaaa - ja tez chetnie bym byla mama na pelen etat na dluzej, ale finansowo nie wyrobimy raczej...

Ja prędko do pracy nie wrócę poprostu nie będę miala z kim dziecka zostawić, wiec dopóki nie pójdzie przedszkola czyli tak koło 2-3 latka będę w domu

Zapomniałam wam się pochwalić ze ta moja koleżanka kupiła dla mojego dzidziusia 1 spodenki w ramach 1 zakupu mówi ze nie mogła sie powstrzymać super miło mi się zrobiło:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja prędko do pracy nie wrócę poprostu nie będę miala z kim dziecka zostawić, wiec dopóki nie pójdzie przedszkola czyli tak koło 2-3 latka będę w domu
To jest mój drugi problem też ;-)

ja lecę, zapewne wstąpię jeszcze wieczorkiem pogadać z wami... mam nadzieję że już o 18-19 będę w domu :)

Do góry