reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

a powiedzcie mi kobitki,
co sądzicie o szkole rodzenia?
ja będę miała pierwsze dziecko, więc jestem tym wszystkim bardzo przejęta i przerażona, więc pomyślałam że w takiej szkole może dowiem się jak opiekować się dzidzią - chyba się zapisze, już nawet do jednej dzwoniłam
w pierwszej bylam sobie chwale
samo lazenie i przebywanie z innymi brzuchatkami dobrze wplywa, mozna sobie dowoli ponarzekac na ciezar, cisnienie itd
a wiele przydatnych informacji sie dowiedzialam
tylko w DE inaczej podchodza do wielu spraw niz w PL
DZiewczyny ,a u mnie nie ciekawie.Mieli zadzwonić jak papp-a będzie zła i co.....czekali miesiąc czasu.Ryzyko ZD 1-66.Pobrała mi krwe na test potrójny i za tydzień wyniki,jak wymik okaże się zły dopiero wysle mnie na Usg u genetyka,jak to Usg wyjdzie zle dopiero amipunkcja.Ja wolałabym od razu iśc na coś co da mi chociaż trochę pewności,a nie statystykę.Nie obrazcie się odpuszczę sobie forum na chwilę muszę się poskładac do kupy,gratuluję Wam cipek i siusiaków.Jak będę coś wiedzieć dam na pewno znać.

Dadam jeszcze tylko czy można mieć pecha 3 razy z rzędu????
Lena trzymam kciuki
ale tak jak pisza dziewczyny testy Pappa to nie wyrok, najpewniejsza jest amino
mojej kolezance tez wykryli wszelkie mozliwe wady a chlopczyk urodzil sie zdrowiutki
hejka dziewczyny...a ja po USG połówkowym...wszystko jest w porządku....dzieciaki zdrowe i pięknie się rozwijają...mają po 379 i 339 g...:) ale co najważniejsze będę mieć CÓRKĘ I SYNA za jednym zamachem.....:):):):)
no gratulacje
to sie malzonek postaral:-D

reklama
Zgagowcy – na wieczór zapodajcie sobie Renie , na opakowaniu zaznaczone jest, że można brać w ciąży i mój gin też mi powiedział, że można brać

Sivi – u mnie młoda już wie, co kto ma, bo jak koledzy z przedszkola sikali na placu zabawa w krzaki to dziewczynki patrzyły, co o ni tam mają, że nie musza kucać

Justyś – nie martw się problemy z kręgosłupem skończą się po ciąży

kasiadz – ja pomimo drugiego dziecka zapisałam się do szkoły rodzenia bo może tym razem uda mi się rodzić naturalnie i chciałabym co nieco się dowiedzieć, oprócz tego rodzę w szpitalu w którym nie pracuję mój lekarz to chcę zapoznać się z położnymi, pooglądać salę porodową i noworodkową

elifit – gratuluje udanych zakupów, nieźle się obłowiłaś

Misia – mleko może się już pojawiać nie stresuj się tym

Karolina – pacak w głowę dla Ciebie za pomysł ze sprzątaniem piwnicy, cycki Cię swędzą czy jak :-p

Lena – papp to niestety tylko zbiór statystyk i często daje fałszywy dobry wynik, 100% pewności daje tylko amino ale nie widzę sensu abyś martwiła się na zapas, poczekaj na kolejne wyniki i wiem, że głupio to zabrzmi ale nie stresuj się bo nie ma nic gorszego dla dziecka jak zestresowana mama

Rabbit – Ty szczęściaro a jednak parka, wielkie gratulację :-D :-D :-D

Hej Dziewuszki,

U mnie piękna pogoda od rana i tak się zastanawiam co tu robić dziś ale jak będzie tak bardzo gorąco to z kolei daleko się nie wybiorę.

Właśnie usłyszałam od koleżanki że ze mną nie da się już normalnie pogadac i gadam tylko o ciąży :confused: ja tam tego nie zauważyłam no ale skoro ona tak to odczuwa to ok.

Marti - powiedz koleżance, żeby nie przeginała bo na razie jeszcze jesteś w miarę znośna ;-), niech poczeka jak zaczną się rozmowy o kolorach i konsystencji kupy, ulewaniu i opuchnietych i obgryzionych od karmienia sutach i innych tego typu horrorkach :-D

Marti - powiedz koleżance, żeby nie przeginała bo na razie jeszcze jesteś w miarę znośna ;-), niech poczeka jak zaczną się rozmowy o kolorach i konsystencji kupy, ulewaniu i opuchnietych i obgryzionych od karmienia sutach i innych tego typu horrorkach :-D
Będe musiała jej to powiedzieć następnym razem ;-)

Kurde naczytałam się o toxo i tak sie zastanawiam czy ja uważam ze wszystkim wy np myjecie banany bo ja nie :sorry2:

Milka Ty to zawsze jakis przydatny link masz ;-)

zazdroszcze pogody, tutaj jest deszczowo.
a co do gadania o ciazy, moj kolega swierdzil ze dzieki mnie zmieni specjalizacje na ginekolog/poloznik

u mnie dziś ma być znowu 30 stopni, wczoraj w popłochu szukałam sandałów dla młodej bo o dziwo wyrosła z zeszłorocznych :-p

ja właśnie wróciłam z zakupów i ledwo co doczołgałam się do domu, u nas jest już 25st., masakra. W takich chwilach się cieszę że jestem na L4 i mogę sobie poleżeć na kanapie w chłodnym mieszkaniu :)
zaraz idę na wizytę do chirurga bo wyskoczyła mi kurzajka na stopie (ponoć powodem jest ciąża i hormony). Mam nadzieje że chirurg wymrozi mi to paskudztwo.
a maleństwo o 2 dni się bardziej rozpycha - wreszcie czuję ruchy! ale jak na razie są delikatne, nie mogę się już doczekać porządnego kopniaka. Mąż też już nie może sie doczekać żeby poczuć ruchy dziecka. A wiecie kiedy będzie czuć ruchy dziecka na tyle że mąż przykładając rękę też będzie mógł je poczuć?

reklama
jak dziecko będzie odpowiednio duże :-) i będzie miało mało miejsca wtedy będzie się porządnie rozpychało ;-) koło 30 tygodnia na pewno

Do góry