reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

elifit - dzieciaki staja się bardziej aktywne właśnie wtedy gdy odpoczywamy :-D bo jak ruszamy się to sobie drzemią :tak:

reklama
z tym spaniem to przekichane, bo ja zawsze tylko na plecach albo na brzuchu,a od paru tygodniu probuje sie przyzwyczaic do lewego boku,ale co sie obudze w nocy to zawsze spie na wznak, no coz moze jka brzuch bedzie wiekszy to mnie ciezar przygwozdzi na boku do powierzchni lozka :-D ja czuje malucha jak ide pod prysznic i znienacka poleje sie za ciepla woda,albo jak jestem schylona zbyt dlugo..
sivi ja tez niskocisnieniowiec, wczoraj to lecialam przez rece doslownie, moj sprawdzil mi cisnienie i mialam 86/60 - nie mialam sily na nic, dzis chyba lepiej ,ale znow jakis podly nastroj sie przyplatal i nie chce mi sie nawet an spacer wyjsc, ani nic , ehhhh marudze dzis jak stara baba

Witam poweekendowo

Wróciłam do pracy...juz lepiej się czuję i chyba wreszcie zatoki odpuszczają.

Oczywiście powstrzymywałam się jak mogłam żeby nie czytać o niedomykalności zastawki trójdzielnej ...ale nie wytrzymałam... i się podołowałam...:zawstydzona/y:

Właśnie dlatego ja w ogóle nic nie czytam na tematy ciążowe, porodowe ani dziecięce :-) nie posiadam żadnych książek na ten temat, nie analizuję wyników ani nie wędruję po internecie. Może i nie wiem tyle co dziewczyny tutaj, ale się przynajmniej nie stresuję :-)

Ostatnia edycja:
hej hej :)

pada deszcz, najchetniej zakopalabym sie pod koldre z powrotem.. dziewczyny powiedzcie mi, czy macie bole brzucha? bo mnie zakluje to z prawej to z lewej strony, mam wrazenie ze macica boli i uciska na wszystko dookola, wystraczy ze czuje ze musze na siku i przetrzymanie troche to taki bol ,ze szok - tak samo z "grubszymi" sprawami, tez tak macie?

ja mam ... i tez sie stresuje :/ niby wiem , ze to normalne , ale glupia baba ze mnie i tyle :)
z sikami mam to samo , czuje niekiedy mocny uciska tam na dole i czasami mam wrazenie , ze male tak jakos na pecherzu lezy

Dzien doberek,ide na polowkowe:-)Od 5-tej nie spie i napewno po powrocie od lekarza padne na pychol-A tu tyle roboty:szok:
Zachcialo mi sie remontu,dzisiaj panele .Ale znajac tempo mojego m.ktory najpierw przez 3 godziny kreci sie w kolko zanim zacznie ,potrwa to ze trzy godziny.
Moje dzieci maja dzisiaj wycieczke szkolna i sa bardzo podjarani, a tu pogoda do d.. ciekawe czy przeniosa na inny dzien.

no to czekamy na relacje po :) i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)
kurcze zybko polowkowe , ja mam 14 czerwca , na szczescie 30 maja wizyta u gina :)
oby pogoda sie poprawila i chlopcy pojechali na wycieczke :))

Hej Kobitki,

Ja też już nie śpię od 5 ale dlatego że mój labek znów szaleje za suczką sąsiadków :confused2:

Ja też idę dzisiaj do ginka na kontrolę już nie mogę się doczekać i mam lekkiego stresa, :tak:

bedzie dobrze :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& !!

ja nie mam parcia na pecherz mimo ze tez lozysko mam z przodu ale spanie to moj najwiekszy problem
moge juz tylko na boku bo na plecach mnie macica uciska
a jak spie na boku to tak mnie biodra potem bola, polowa ciazy a juz sie nie wysypiam

trzymam kciuki za wszystkie dzis wizytujace

ze spaniem mam to samo ... a co bedzie pozniej ?? az strach sie bac hehe

Melduję się i ja :-D

Cały weekend szukałam kafelek do kuchni, nałaziłam się jak jakiś kuźwa maratończyk, oczywiście jak się napaliłam na jakieś kafelki to cena 60 PLN za sztukę - chyba kogoś Bóg opuścił...

Ale udało się kupić coś fajnego w miarę rozsądnej cenie nad blatem będzie wanilia a na podłodze przecierana czekolada :-) mam nadzieje, że będzie lodzio - miodzio :-D

elifit - mebelki super mnie osobiście podoba się drugi zestaw jest lżejszy :tak:

karolina - trzymam kciuki za códowne objawienie się małej cipki ;-)

a ja chciałam się pochwalić, że młode jest tak miłe jak jego starsza siostra i tak leży, że w ogóle nie naciska mi na pęcherz mogę spać całą noc bez wstawania na siku jupi :-D

niezle ceny tych kafelkow , ale dobrze , ze nzlazlas cos w rozsadnej cenie :)
polaczenie bedzie napewno ladne !!
u mnie to roznie bywa z tym naciskiem , raz jest ok , a za chwile musze kilka razy pod rzad do kibelka leciec

elifit - dzieciaki staja się bardziej aktywne właśnie wtedy gdy odpoczywamy :-D bo jak ruszamy się to sobie drzemią :tak:

moje jest chyba mega leniwe :( rusza sie czasami bez rzadnej reguly i oczywiscie sie martwie , bo juz bym chciala zeby szalal sobie , a nie spal ...

Witam poweekendowo

Oczywiście powstrzymywałam się jak mogłam żeby nie czytać o niedomykalności zastawki trójdzielnej ...ale nie wytrzymałam... i się podołowałam...:zawstydzona/y:

dobrze , ze ze zdrowkiem lepiej :)
i nie czytaj lepiej na necie tego wszystkiego , bo mozna sie zdolowac :/

u mnie tak samo:)))))i wez tu odpoczywaj z fikołkami w środku:-D:-D:-D

czyli możemy bez przeszkód odpoczywać w pozycji na wznak, tak troszkę oczywiście i nie zrobimy krzywdy dzidziusiowi?

spokojnie,myśle ze po prostu trzeba przekłądac sie co jakiś czas ityle...ja nie wytrzymam długo w jednej pozycji,na 1000000% nie spie na brzuchu odkad wiem ze w brzuszku ktoś mieszka:))))

Witam poweekendowo

miałam to samo po prenatalnych...teraz sram juz na połówkowe....

Właśnie dlatego ja w ogóle nic nie czytam na tematy ciążowe, porodowe ani dziecięce :-) nie posiadam żadnych książek na ten temat, nie analizuję wyników ani nie wędruję po internecie. Może i nie wiem tyle co dziewczyny tutaj, ale się przynajmniej nie stresuję :-)

i to jest postawa dla nas do naśladowania....choć z trzeciej strony ja bym zachowała sie jak Rudson...ja z tych co wolą wiedzieć....

Karolina powodzenia na polowkowym.
ja mam jutro! :-)

czasem zasne na brzuchu jak mi sie uda, ale na ogol budze sie na juz plecach :no:

tu tez pogoda okropna, caly tydzien ma byc taka.

reklama
Nie przesadzajcie dziewczyny z tą manią spania na odpowiednim boku :-) może to i bardziej odpowiednie i zdrowsze, ale jestescie dopiero w 5 miesiącu i już macie dość a ile jeszcze do 9? Do 9 miesiąca to na mur beton poodpadają wam te lewe boki i dostaniecie odleżyn :-) Będziecie w ostatnim miesiącu to dopiero zobaczycie jaka to męka i jak niewygodnie jest w jakiejkolwiek pozycji.

Do góry