Popieram, wychodzi dokładna dana, który to tydzień. Ja tam kreskom nie wierzyłam do końca i coraz to spoglądam na wynik bety żeby potwierdzić, że jestem w ciąży (owszem śluz jest, bolące piersi są, ale liczby najpewniejsze):-)
reklama
M
mamuśka23
Gość
Ja z chęcią bym zrobila ta bete ale nie mam jak wyjsc nawet z domu
Jak sama jestem z małym to cięzko, a tym bardziej w takie zimno nie wychodze z nim!!!!!
P
pysia888
Gość
Edyta przedtem uciekłam znienacka 
Mere ja też mam egzamin i to jutro - ale za żadne skarby nie wyuczę się dat i nazwisk

Mere ja też mam egzamin i to jutro - ale za żadne skarby nie wyuczę się dat i nazwisk

M
mamuśka23
Gość
U mnie słońce, ale wiatr wieje, też to nie sprzyja wychodzeniu, chociaż może wyjdę na spacer, bo czeka mnie dzisiaj nauka na egzamin![]()
U mnie rano jeszcze było słoneczko teraz juz lipa, i wieje a szkoda
Edytko- cały tydzien sie obijałam wiec dziś cały dom sprzątam bo mąz wraca z delegacji dziś

Jaśko bawi sie jak na razie grzecznie, ale sie ostatnio zrobił taka przylepa ze szok, ciągle by tylko sie tulił i całował

Znasz techniki pamięciowe? Ja ich uczę - da się całkiem przyjemnie zapamiętać daty i nazwiska
Poszukaj w internecie GSP - główny system pamięciowy, a nazwiska kojarz z czymś, np. nazwisko Kowalski z kowalem itd., do tego historyjka z datą i zapamiętane
Każdej cyfrze odpowiada dana litera, np.
0 - z,s
1 - t, d
2-n
3 - m
4 -4
5 - l
6 - j
7- k, g
8 - f, w
9 - p, b
i tak masz datę 1410 - bitwa pod Grunwaldem - tworzysz historyjkę ze słowami TOR (14) oraz TEZEUSZ (10) I TERAZ WYOBRAŻASZ SOBIE BITWĘ, NAGLE POŚRODKU ROZKŁADAJĄ SIĘ TORY I IDZIE PO NICH STAROŻYTNY TEZEUSZ, KTÓRY PRZERYWA WALKĘ I OGŁASZA ZWYCIĘSTWO POLAKÓW
0 - z,s
1 - t, d
2-n
3 - m
4 -4
5 - l
6 - j
7- k, g
8 - f, w
9 - p, b
i tak masz datę 1410 - bitwa pod Grunwaldem - tworzysz historyjkę ze słowami TOR (14) oraz TEZEUSZ (10) I TERAZ WYOBRAŻASZ SOBIE BITWĘ, NAGLE POŚRODKU ROZKŁADAJĄ SIĘ TORY I IDZIE PO NICH STAROŻYTNY TEZEUSZ, KTÓRY PRZERYWA WALKĘ I OGŁASZA ZWYCIĘSTWO POLAKÓW
Ostatnia edycja:
reklama