reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Witam z rana,

Ja dziś nie bardzo się czuję :no: Wstawałam z dwa razy w nocy, raz o 2 bo mnie pies teściów obudził piszczeniem a drugi o 3.45 bo mnie w krzyżu łupało.. wstałam, napiłam się ciepłego mleka i kręcąc się co chwile na drugi bok jakoś usnęłam ale czuję zmęczenie.. do tego jakiś skręt jelit miałam i rano aż nospę musiałam wziąć.. i trochę mam wyrzuty z tego powodu :-(

a ten pies, w sumie suczka, jak mnie obudziłą to tak się wkur**** że o niczym nie myślę tylko żeby się przeprowadzać jak najszybciej.. już się nie mogę doczekać.

elifit - ja jeszcze wspiminam piosenki przy gitarze ahhh

"Płonie ognisko i szumią knieje.. drużynowy jest wśród nas"

"Już za pare dni, za dni pare.. wezmę plecak swój i gitare"

ehhh ale było kiedyś fajnie, nie podoba mi się co się dzieje z tym światem ;/

Cześć edytko fajnie że czasem do nas zaglądasz :-)

reklama
no wlasnie tez mialam pytac Karoliny jak robi pieczarki
moja kolezanka smaruje na wierzchu serkiem typu almette z ziolami i zawija w folie ale moze macie jakis inny przepis na pieczary

pysia no mi też ginka mówiła żeby brać.. ale jest napisane że nie jest bezpieczny, brać tylko jeśli warte ryzyka.. z drugiej strony, didziuś napewno by się bardziej zestresował jakbym ja cierpiała prawda?

A idzcie Wy,od rana smaka robicie:):):):)

My chyba na grilla w poniedzialek pojedziemy na dzialeczke
Ja uwielbiam cukinie z grilla...moglabym jesc i jesc ....

Karkoweczka tez,niestety:)

agadaria dawaj przepis na cukinie
ja mam teraz smaka na warzywka z grilla, jak bedzie tak cieplo to po swietach na pewno robimy

Klementinka,ja w domu myje cukienie,nie obieram ze skorki,kroje wzdluz na plasty ok.3-4 mm,i sole z obu stron...
Do pojemnika i na rozgrzanym grillu sie piecze,albo na tacce aluminiowej...

jak ktos lubi cukinie to ta wersja jest extra...

analogicznie robie baklazana

Tu też piękna pogoda. Nie pamietam żeby w UK był kiedykolwiek tak ciepły kwiecień (powyżej 20 stop.). Normalnie takie temp. są w czerwcu.
Byłyśmy wczoraj z córą i 2 znajomymi z dzieciarnią na pikniku. Wybiegały się szkraby, nazbierały stokrotek a my się zjarałyśmy. Dziś też to trzeba powtórzyć.

Tak się martwiłam że ostatnio za dobrze się czuję że teraz mam co chciałam - wczoraj już przywitałam się wieczorem z kibelkiem, znów wróciły rewolucje rzołądkowe i dziwny smak w ustach. Mam tylko nadzieję że szybko przejdzie i nie będzie za ostro.

ja lubie cukinie i faktycznie ten sposob na zrobienie jej jest swietny :)
Sivi nie przejmuj sie, ja srednio co drugi dzien witam sie z kibelkiem, czasem nawet codziennie

reklama
Nasza pociecha od dawien dawna wie że bocian dzieci nie przynosi, ani się ich w kapuście nie znajduje. Teraz jak na początku ciąży dostałam teczkę z ciążowymi gazetami ilustrowanymi, od razu się do nich dorwała. Jest tam taki kreskówkowy obrazek z zajęć ze szkoły rodzenia - panie z brzuszkami pokaźnymi siedzą z mężami (też są brzuchaci) przed telewizorem. Córa sobie wytłumaczyła ten obrazek tak:
- Ta pani będzie miała dziewczynkę, ten pan będzie miał chłopczyka, ta pani będzie miała dziewczynkę, ten pan będzie miał chłopczyka.
Na początku nie wiedziałam o co jej chodzi. Aż mnie olśniło więc pytam dla pewności:
-Ja będę miała chłopczyka czy dziewczynkę?
-Dziewczynkę! Bo jesteś dziewczynką!
No i wszystko jasne! I jakież logiczne! Moje dziecko jest inteligentne i sprawiedliwe! :-D

Do góry