reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
No i zaczelo sie, tak jak przy Julce i teraz w 15 tyg zaczela leciec siara.. kiedys myslalam ze to dobry znak i przez to ze tak wczesnie bede miala duzo mleczka, teraz raczej nie mam zludzen ze tak bedzie;-)

moze to nic nie znaczy ?? trzeba byc dobrej mysli :)
a nawet gdyby to mowi sie trudno sa wazniejsze rzeczy wiec glowa do gory !! :)))

najchetniej tez bym sie nad morze wyprowadzila, takie az krystaliczne to powietrze, co innego niz w Berlinie

Milka dzieki, moze latem wybierzemy sie z nim w gory

pozniej moga od slonca wychodzic plamy i przebarwienia na skorze ale to zalezy od cery
czasami lepiej dostac kilka przebarwien a podladowac akumulatorki na sloncu niz przed nim uciekac
brzusio tez radzilabym zawsze zaslaniac i oczywiscie nie lezec plackiem przy upalach

moze jeszcze sie kiedys wyprowadzicie nad morze :) nigdy nic nie wiadomo :)
co do przebarwien to jak cos wyjdzie to trudno i bez ciazy moga byc
na szczescie sa kremy dzieki ktorym mozna to badziewie zlikwidowac , wiec w razie co bede dzialac ;))

Anulka8700 Nie wykluczam, duzo znajomych nie karmilo przy pierwszym dziecku a przy drugim bez problemu mialo mase pokarmu, wiec kto wie??:-)

To moje pierwsze dziecko, od czego zalezy czy kobieta ma pokarm czy nie? Ja nie mam duzego biustu:((

O wygląda na to że ja dziś pierwsza.
U nas pogoda na weekend się rozkręciła i wygląda na to że na dłużej się utrzyma. Trzeba będzie ruszyć dupe z domu i wziąć dziecko na plac zabaw chociaż.

Ostatnio nasza pierworodna weszła w jakiś "dorosły okres". Wyraża opinie, poucza i przedstawia swój punkt widzenia. Mamy z nią ubaw. Nie da się utrzymać powagi jak taki niedorostek się wymądrza :)
Rozmawialiśmy z nią o tym czy chce mieć braciszka czy siostrzyczkę.
-siostrzyczkę Różyczkę
-a jak będzie Różyczek?
-nie, będzie dziewczynka
-a jak jednak będzie chłopczyk to co?
-to zrobie z niego dziewczynkę!!

Tupnięcie i koniec dyskusji, nie mam wyboru, musi być dziewucha bo będe miała przesrane.

Dziewczyny utrzymanie laktacji to ciężka praca, za nim nasz organizm zgra się z zapotrzebowaniem ssaka mija około miesiąca i po prostu trzeba być cierpliwym i się nie zniechęcać :tak: zreszta mozna wspomagać się laktatorem i herbatkami to pomaga :-)

U mnie też w rodzinie była gadka, że moja mama krótko karmiła, babcia też bo takie geny, g.... prawda, to indywidualna sprawa i wszystko jedno czy się ma miseczkę A czy też D :tak:

Zobaczycie same po sobie, ja moją karmiłam bez problemu a była pierwszym dzieckiem.

sivi - u nas to samo ma być siostra i koniec bo Milena zamawiała siostrę a jak będzie brat to potem znowu masz zrobić siostrę i tyle !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Milka ja mysle ze duzo tez odgrywa psychika, wszystko siedzi w glowie, produkcja mleka rowniez,
najlepiej nie stresowac sie za bardzo i nie robic sobie niepotrzebnego cisnienia na karmienie, ja juz zamierzam byc bardziej wyluzowana
co do wielkosci stanika to faktycznie nie gra to roli bo mleczko produkowane jest na bierzaco, male cycki tez wykarmia glodomorka

Do góry