reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Witam w sobotnie popołudnie!

Ja czuję tak jakby się uwsteczniała ze swoją ciążą im większa tym gorzej to znoszę,mdłości olbrzymie,festiwal żygania,serce mi wali i nie może się uspokoić,brakuje mi tchu i sił.Boże i jeszcze tu przyszłam postękać-pewnie mnie zaraz wykopiecie z hukiem.
Do tego pogoda znowu pod psem.
Zamówiłam dzisiaj na obiadek pizze i może ona mi trochę humor poprawi i pozwolę sobie nawet na colę,a co tam ciżarna też człowiek!!!
No i oczywiście znów odliczanie do środy.

wspolczuje nzelgo samopoczucia :(( i oby ci szybko przeszlo !!
zal sie ile wlezie po to ten nasz watek jest :)
a pizza i cola to dobra poprawa humoru no i mdlosci mniejsze ;))

Hej Wam dziewczyny :)
Mnie to chyba ze 2 dni nie było, znaczy czytałam wszystko ale jakoś nie miałam weny żeby coś naskrobać :( Tęskni mi się za moim m :( I czasami mnie to dołuję że sama siedzę jak kołek ile moge mame i kumpeli na glowie siedzieć ...ahh ale naszczęście już w przyszłym tyg wraca:)U mnie bez zmian, wszystko w porządku po za tym że brzuszek mi wyskoczył:) Ja go przynajmniej widzę :)A i cycki moje są wspaniałe :) Mam nadzieje że chociaż namiastka ich zostanie :) I chciałabym coś poczuć już!!!

mi tez niekiedy smutno jest ... maz w pracy i jakos bardziej brakuje mi rodzinki
no , ale trzeba zyc dalej :))
no oby ci zostaly :) i maly ssak ich nie wyssal :)
ja sie tego boje , ze z malych zrobia sie jeszcze do tego oklapniete :/

reklama
Hej dziewczyny.
Jak tam przygotowania do swiat?? Ja dzis wysprzatalam cala chate ze az opadam z sil:)

Czytalam wasze ostatnie wypowiedzi, to moja pierwsza ciaza i strasznie przezywam. Ze dziecko bedzie chore albo cos. Uwazam na siebie, staram sie dobrze odzywiac, ale w srodku czuje jakis strach. Jestem dwa tygodnie temu lekarz powiedzial ze wygladam swietnie, ze nie widac wogole ciazy. To fakt jestem w 16tyg a przytylam tylko 3kg.
Czy to normalne ze jeszcze nic nie widac?
I jeszcze jedne pytanie? Budze sie rano z jednej strony czuje ucisk, brzuch jest twardy ( zalezy na ktorym boku spie)...

Pozdrawiam, i prosze napiszcie cos!!!
Wogole nie mam doswiadczenia z dziecmi...

Heja :-)

Ja też czekam na ruchy coś tam czasem czuje ale nie mam pewności czy to już to ;-)

Lena - może się czymś strułaś, masz temperaturę ? trzymaj się ciepło :tak:

Justyś - cierpliwości za raz wróci a jak rodzina jeszcze nie stęka, że im na głowie siedzisz to korzystaj ;-) co do cycków to wyobraź sobie, że po porodzie będą jeszcze większe :tak:

Asionek - niestety ssak potem wyssie co ma wyssać i cycki wrócą do swojego rozmiaru :-( naznaczone karmieniem ;-)

Klementinka - zazdroszczę urlopu, gdzie byłaś ?

Werka - nie nabijaj sobie głowy negatywnym myśleniem, jak lekarz mówi, że jest dobrze to trzeba go słuchać, jak brzuch Ci twardnieje tak jak kamień porozmawiaj z lekarzem o no-spie powinna pomóc :tak:

Cześć dziewczyny,

Wszystkie cos tam czujemy, ja tam myślę że to to tylko to jest tak delikatne i podobne do ruchów jelit że ciężko powiedzieć dokładnie. Ja pamiętam jak byłam na wizycie i na usg widziałam jak się dzidziuś przeciągnął, a ja to poczułam i wtedy już widziałam jak pierwsze ruszki wyglądają. Co do moich ruszków to są baaardzo rzadkie, też czekam na pierwsze kopniaki.. a tu jeszcze 3 tygodnie do 20tc.

Klementinka i cytrynka, ale wam dobrze że urlopujecie, my kupując mieszkanie, ciułamy każdy grosz.. może w sierpniu gdzieś pojedziemy, zależy jak się będę czuć, wtedy będzie mój 8 miesiąc.

Asionek
ale za to jak schudniesz jak ci ssak odessa wszystko :-) Mi też się tak fajnie powiększyły ale nie przyzwyczajam się, poza tym i tak są całe pokryte żyłkami :zawstydzona/y:

Hej.Ja wczoraj robilam w ogrodku zasadzilam krzak bzu i taki japonski flamingo,podobno bedzie mial kwiatki wlasnie w takim kolorze.
I duza donice Margarytek i jeszcze w ciul duzo roznych cebulek.A pozniej sie zestresowalam bo grzebalam w ziemi bez rekawic.
Jak bedzie ladnie to sniadanie Wielkanocne zrobie w ogrodzie.
Marcel z Sebastianem poszli dzisiaj szukac zajaczka troche im sie pomylily tygodnie.
Dzisiaj wszystko ze spoznionym zaplonyem,dopiero po sniadaniu jetesmy i zaraz idziemy na lody

hejka dziewczyny....my dopiero wyszliśmy z łóżka.....uwielbiam takie niedzielę....:)

coo do ucisku...ja też cały czas czuję brzusio...jakby miała balon z wodą i nosiła....ale to chyba normalne....w końcu dzieciaki rosną....ii są w wodach...i to pewnie czujemy....

a jak wogóle się czujecie??

reklama
Hej.Ja wczoraj robilam w ogrodku zasadzilam krzak bzu i taki japonski flamingo,podobno bedzie mial kwiatki wlasnie w takim kolorze.
I duza donice Margarytek i jeszcze w ciul duzo roznych cebulek.A pozniej sie zestresowalam bo grzebalam w ziemi bez rekawic.
Jak bedzie ladnie to sniadanie Wielkanocne zrobie w ogrodzie.
Marcel z Sebastianem poszli dzisiaj szukac zajaczka troche im sie pomylily tygodnie.
Dzisiaj wszystko ze spoznionym zaplonyem,dopiero po sniadaniu jetesmy i zaraz idziemy na lody
ale ci zazdroszcze tego ogrodka
ja na pocieszenie mam tylko balkon, dobrze ze chociaz duzy to posiedziec sie da

Milka bylam nad morzem polnocnym, pod granica z Dania, wialo jak cholera ale fajnie bylo
czyste powietrze, malo ludzi, samochodow, zero internetu
wlasciwie pojechalam tam tylko ze wzgledu na synka bo ciagle ma problemy z oskrzelami, mam nadzieje ze morskie powietrze mu pomoglo

elifit ja planuje jeszcze latem skoczyc nad Baltyk na kilka dni, ale to co widze w wiadomosciach, jakie ceny i ile ludzi juz ma rezerwacje troche mnie zniecheca

Do góry