reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Gosiane, no tak... jak miejsc brak to co innego;-)
Szczerze mowiac, to ja jakos tak nie mialam parcia na szkole rodzenia, mimo ze od poczatku musielismy liczyc tylko na siebie jesli chodzi o opieke nad mala, a jesli chodzi o przygotowanie do porodu,to przy cc i tak by mi sie na wiele nie zdalo (chociaz nie wiedzialam ze bede miec cc). W kazdym razie uwazam ze taka szkola rodzenia to najbardziej by sie mojemu mezowi przydala, bo dluuugo bal sie przy mlodej cos zrobic, a po cc, to wiadomo ze czlowiek nie do konca sprawny na poczatku...

Nie chce byc zlosliwa, ale tym watkiem, to powinno sie chyba centralne biuro sledcze zainteresowac, albo jakis inny organ scigania; bo sie jakies napady na szeroka skale planuje:-D

Lena, jak milo ze jeszcze po mnie jakies mamuski dolaczaja:-)
Wilwia, lo matko ja to bym byla nietomna po takim popoludniowym spanku, na szczescie moja corcia to ma jakis zegarek w glowie, bo jej popoludniowa drzemka to zawsze jakies 2 godzinki trwa i sporadycznie sie przeciaga, ale do pol godziny max:tak:

Co do rozstepow, to sie nie wypowiadam, bo po poprzedniej ciazy mi paskudne zostaly... Ale jak tak sobie czytam ze o genach piszecie, to nie wiem czy to do konca prawda.... moja mama czy babcie rozstepow nie maja, mimo ze po kilkoro dzieci urodzily, a watpie zeby sie czyms smarowaly zapobiegawczo....
Mysle ze w duzej mierze, to nas ta cywilizacja(a wlasciwie wszechobecna chemia) niszczy zdrowotnie....niby tyle lekow wynaleziono na rozne choroby, ale tez pojawily sie rozne dolegliwosci o ktorych poprzednie pokolenia malo co slyszaly....

reklama
karolinka nie strasz.....wrrrr......aa dużo tyłaś przy bliźniakach?? w którym miesiącu już byłaś baniuszka??
Rabbit ja przytylam ok 13 kg tylko z tylu mialam talie,ale jak sie obrocilam to nie umialam dotknac pepka.Ja lezalam ostatnie 6 tyg w szpitalu prawie sie nie ruszalam i mialam zanik miesni.Nie wolno mi bylo chodzic.I bardzo malo jadlam ,bo taki byl ucisk na zoladku ze po dwoch gryzach bylanm pelna.Ja po porodzie wazylam 49 kg ,taka chuda to nie bylam nigdy w zyciu.Ale to u ciebie moze byc zupelnie inaczej .Dlatego raz juz tobie pisalam zebys sie delektowala jedzeniem ,bo pod koniec moze byc roznie

Ja sobie kupiłam Mustelę na rozstępy, pachnie ponoć delikatnie,a ja nie moge jej używać ze względu na zapach mnie on drażni wolałabym cos bez zapachu

ooo czyli nie tylko mi ten zapach przeszkadza :))

Asionek dobrze ze piszesz ze Mustela ma taki zapach, musze powachac przed zakupem. Moze zdecyduje sie na cos innego. U mnie w rodzinie tez nikt nie mial rozstepow wiec licze ze geny mnie ochronia :-) A co to za zel po porodzie co pisalas?

Wlasnie tez nie wiem co z ta nasza zupka moze do domu nie dotarla. Ja mam w czw wizyte na 19:15 ale znajac zycie wyjde stamtad po 22 bo poslizg jest zawsze duzy. Moze ona tez tak ma.

taki zel poporodowy Musteli tez ;)) podobno super ujedrnia skore na sflaczalym brzuchu ...
a zupka kurcze dziwne , ze jeszcze jej nie ma :(((
ty to masz te h wizyt

Witamy nową mamę ;-)

Ja po ciąży dźwigam cycki i robię brzuch :tak: teraz, muszę zacząć z leksza zbójować gdzieś przy drodze co by mi kasy starczyło hej...

Niestety z rozstępami jest tak, że jak maja wyjść to wyjdą można się smarować nie wiadomo czym, mi gin polecił oliwkę dla dzieci i smarować się od samego początku ciąży, żeby skóra miała szansę się uelastycznić, jak już wyskoczą to na nic kremy...

tez chce cycki zrobic :)) mam nadzieje , ze mi brzuch oszedzi ta ciaza , bo jak jeszcze to dojdzie to robie skok z wami :-D

Jestem:-)
Jak polozylam sie z Tobisiem spac o 14.30 to obudzilismy sie o 6:szok:I to tylko ze moj pecherz dluzej juz by nie wytrzymal.Tak spalibysmy chyba do jutra.
Ja tez polecam bio-oil.Wlasnie musze sobie go zakupic,w pierwszej ciazy uzywalam i jest super.Co do szkoly rodzenia za granica,to do mnie zadzwonii ze szpitala i bezplatnie organizowali lekcje.Trzymajcie prosze kciuki za mnie jutro,rano mam wizyte u ginekologa i ze stresu juz mnie wszystko boli.

to niezle sobie pospalas :))
trzymam mocno za jutro &&&&&&&&&&&&&&& :)
bedzie dobrze !! musi byc !!

ja się strasznie boję że będę po porodzie taka bąba....ogólnie jestem kawał kobiety...mam 180 cm ii grubiutka jestem więc strasznie się tym zamartwiam....w ciąży mogę być bąba...ale potem wiem że ciężko to zgubić....ahhh

gdzie ta zupka....martwię się....

Rabbit ja widzialam zdjecia i uwazam ze jestes bardzo apetyczna.I to wcale nie jest powiedziane ze bedziesz bomba troche zalezy od ciebie.Ja na kolacje zjadlam puszke fasolki szparagowej,ananasa i jogurt naturalny z mieszanka owocow lesnych.Wczoraj za to trzy bulki i pawelka.Ja obiecalam sobie troche wiecej wazyw a mniej weglowodanow,bo sama wiem jak to ciezko pozniej zrzucic.A pozatym ja sie nie odrywiam za zdrowo(Jem jak sobie przypomne) i dlatego postanowienie ze na wieczor owoce i warzywa.

Witam,
Ja uwazam ze trzeba sie racjonalnie odzywiać i na pewno nie jeść za dwoje. Ostatnio wieczorami mam niesamowite mdłości, rano i wdzień czuje sie bardzo dobrze a jak przychodzi wieczór to strasznie.

ja jem mało a często....i nawet nie tak tłusto....staram się też dużo jogurtów, owocków....jarzyny fuuujjjj....nie mogę jakoś.....

A ja wlasnie 2 bulki z dzemem wsunelam :cool2: tez musze zaczac bardziej warzywnie-owocowo sie zywic ale ciezko tak jak wolaja nas slodkosci :-p

Asionek bo moj lekarz jest w szpitalu caly dzien i dopiero popoludniu zaczyna przyjmowac no i sie nie wyrabia nigdy :-D ale za to jest dobry i dokladny wiec nie narzekam

wilwia to &&&&&&&& za jutrzejsza wizyte!

Ja mam dzisiaj internet na korbke!Tak wolno chodzi ze odnowienie strony trwa b.dlugo dlatego koncze na dzisiaj ,bo sie boje ze walne laptokiem o sciane,ja jestem ostatnio nieobliczalna

reklama
Witamy nową mamę ;-)

Ja po ciąży dźwigam cycki i robię brzuch :tak: teraz, muszę zacząć z leksza zbójować gdzieś przy drodze co by mi kasy starczyło hej...

Niestety z rozstępami jest tak, że jak maja wyjść to wyjdą można się smarować nie wiadomo czym, mi gin polecił oliwkę dla dzieci i smarować się od samego początku ciąży, żeby skóra miała szansę się uelastycznić, jak już wyskoczą to na nic kremy...
oj cycki to ja tez bym chciala
teraz jako tako wygladaja ale byly juz flaczki mimo ze tylko 4 miesiace karmilam

ja dziekuje dzidziuchowi ze nie mam apetytow na slodkie, dlatego jeszcze waga stoi w miejscu
z Jaskiem slodkie bardzo mi wchodzilo i potem bylo 18 na plusie

Do góry