reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
ale to szybko zleciało już 4 miesiąc...ale jaja....

zupka aaa to usg to coś pięknego...mój mąż chodzi po domu i mówi "aa widziałaś jak ruszały rączkami i nóżkami...moje dzieciaki" bezcenne....naprawdę....fakt że przed jest mega stres....mega....ale potem...ahhhhh

już trzymam mocno kciuki za ciebie....i dzieciątko

Ja bylam z dziecmi na rowerach ,bo od tego kiszenia sie w domu ,mialam nerwowke.Rabbit zaczynasz czwarty m.Ja mam jutro genetyczne i mam lekkiego stresa tymbardziej ze o 8.30 rano,a najpierw dzieci wyszykowac,i siebie zrobic i dojechac bo to w centrum,a jeszcze przestawienie godzin!

ja tez genetyczne. mialam juz miec z glowy 2 tyg temu ale dzidzia za mala byla jeszcze.
Rabbit dziekuje!
Karolina powodzenia

Karolina a rodzilas w Niemczech ? jesli tak to jestem ciekawa jak to jest z nauka jezyka, Twoje dzieci mowia po polsku ? mam tu znajomych i maja dwuletniego chlopca, ktory ni w zab nie lapie po polsku. ponoc takie dzieci trzeba wyslac na dodatkowe lekcje i to juz w przedszkolu.

Rabbit zaczelas 4 miesiac :) super :) ale ten czas leci !! niedlugo bedziemy pisac o ruchach dzieci , a za chwile tez pierwsze z nas pojda na porodowke :-)

Karolina lepiej rano !! mniejszy stres , wstaniesz , przygotujesz sie i siup do lekarza :) a tak caly dzien myslenia i stresow ... ja zawsze biore na rano wizyte :) no i lekarz jeszcze swierzy , ze sie tak wyraze , nie zmeczony calym dniem :) bedzie dobrze zobaczysz !!

U mnie sytuacja jest bardziej skomplikowana.My mowimy w trzech jezykach (moj m. i ja)Przy pierwszym dziecku uzywalismy wszystkich i zrobilismy mu w glowie zamieszanie on do trzeciego roku prawie nie mowil(Nadal ma problemy i chodzimy na specjalne zajecia bo sie blokuje)Lekarze mi tlumaczyli ze gdybym to ja mowila tylko po Polsku maz w swoim jezaku,a niemiecki bylby na zewnatrz to moze by zalapal.A ja potrafilam w jednym zdaniu kazde slowo z innego jezyka wpakowac.
Przy blizniakach dlatego zdecydowalismy sie tylko na niemiecki.Giuliano rozumie b.duzo i tlumaczy braciom zwlaszcza jak spotykamy sie z Polakami.
Ja znam dzieci dwu jezyczne ,a znam tez takie co nie chca mowic po polsku.

reklama
Do góry