reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
ale to szybko zleciało już 4 miesiąc...ale jaja....

zupka aaa to usg to coś pięknego...mój mąż chodzi po domu i mówi "aa widziałaś jak ruszały rączkami i nóżkami...moje dzieciaki" bezcenne....naprawdę....fakt że przed jest mega stres....mega....ale potem...ahhhhh

już trzymam mocno kciuki za ciebie....i dzieciątko

Ja bylam z dziecmi na rowerach ,bo od tego kiszenia sie w domu ,mialam nerwowke.Rabbit zaczynasz czwarty m.Ja mam jutro genetyczne i mam lekkiego stresa tymbardziej ze o 8.30 rano,a najpierw dzieci wyszykowac,i siebie zrobic i dojechac bo to w centrum,a jeszcze przestawienie godzin!

ja tez genetyczne. mialam juz miec z glowy 2 tyg temu ale dzidzia za mala byla jeszcze.
Rabbit dziekuje!
Karolina powodzenia

Karolina a rodzilas w Niemczech ? jesli tak to jestem ciekawa jak to jest z nauka jezyka, Twoje dzieci mowia po polsku ? mam tu znajomych i maja dwuletniego chlopca, ktory ni w zab nie lapie po polsku. ponoc takie dzieci trzeba wyslac na dodatkowe lekcje i to juz w przedszkolu.

Rabbit zaczelas 4 miesiac :) super :) ale ten czas leci !! niedlugo bedziemy pisac o ruchach dzieci , a za chwile tez pierwsze z nas pojda na porodowke :-)

Karolina lepiej rano !! mniejszy stres , wstaniesz , przygotujesz sie i siup do lekarza :) a tak caly dzien myslenia i stresow ... ja zawsze biore na rano wizyte :) no i lekarz jeszcze swierzy , ze sie tak wyraze , nie zmeczony calym dniem :) bedzie dobrze zobaczysz !!

U mnie sytuacja jest bardziej skomplikowana.My mowimy w trzech jezykach (moj m. i ja)Przy pierwszym dziecku uzywalismy wszystkich i zrobilismy mu w glowie zamieszanie on do trzeciego roku prawie nie mowil(Nadal ma problemy i chodzimy na specjalne zajecia bo sie blokuje)Lekarze mi tlumaczyli ze gdybym to ja mowila tylko po Polsku maz w swoim jezaku,a niemiecki bylby na zewnatrz to moze by zalapal.A ja potrafilam w jednym zdaniu kazde slowo z innego jezyka wpakowac.
Przy blizniakach dlatego zdecydowalismy sie tylko na niemiecki.Giuliano rozumie b.duzo i tlumaczy braciom zwlaszcza jak spotykamy sie z Polakami.
Ja znam dzieci dwu jezyczne ,a znam tez takie co nie chca mowic po polsku.

reklama
Do góry