reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

z każdym rokiem tak jakoś tych "problemów" z ciążą , z jej zajściem przybywa....
\
niestety z zajściem, samym utrzymaniem, potem utrzymaniem do terminu,porodem
jak byłam na zabiegu z poprzednią ciążą to mi lekarz powiedział,że niestety ale teraz tak kończy się połowa ciąż ...
nie ma chyba bardziej mylnego określenia "ciąza to nie choroba" może typowa nie ale jak coś się dzieje z naszym dzieckiem nikt nam nie da magicznej tabletki aby wszystko było dobrze i się wzorowo rozwijało :-:)-:)-(

Hoppe :-( ...............

Ostatnia edycja:
reklama
bardzo smutno na forum
mnie tez wstrzasnela wczoraj wiadomosc od hopee, myslalam ze ten najgorszy czas sie konczy po malu, ze wchodzimy w bardziej bezpieczny etap ciazy
teraz oczywiscie schizuje czy wszystko ok, zwlaszcza ze wizyta dopiero za 3 tygodnie

macie racje, coraz wiecej par niemogacych miec dzieci, coraz ciezej utrzymac ciaze, wszystko przez cywilizacje i tempo naszego zycia
kiedys bylo latwiej, zachodzilo sie w ciaze, normalnie zylo i po 9 miesiacach rodzilo zdrowe dziecko, moja babcia w 9 miesiacu jeszcze na polu pracowala, praktycznie z pola do szpitala pojechala rodzic
6 zdrowych dzieciakow urodzila, a ani kwasu foliowego nie lykala, ani witamin, a co to odpoczynek to nie wiedziala
inne czasy

Hopee strasznie mi przykro,az lzy cisna sie do oczu.Trzymaj sie kochana.Ktos kiedys napisal,ze dzieci nie odchodza,one zmieniaja tylko date swojego przyjscia na swiat...
Ja tez sie bardzo martwie o moja dzidzie i z niecierpliwoscia czekam na wizyte-mam termin na 30 marca-niech ten czas jak najszybciej przeleci...

Oj smutno, smutno....Ja też z niecierpliwością czekam na wizytę 4 kwietnia. Od środy wróciłam do pracy, po 1,5 tygodniowym L4 miałam zapalenie górnych dróg oddechowych. I te trzy dni w pracy były dla mnie męczarnią, pozycja siedząca jest dla mnie bardzo niewygodna, brzusio robi się taki napięty :( po powrocie do domu to praktycznie cały czas leżę ( nie wspomnę już o tym że stale jest mi niedobrze, muli mnie przez 24h na dobę ). Zupełnie inaczej przechodze tą ciążę w porównaniu do pierwszej.
MUSIMY BYĆ SILNE I DOBREJ MYŚLI.

Hopee - współczuję! Wiem przez co przechodzisz! Bądź dobrej myśli! Wierzę że niedługo pod Twoim sercem znowu pojawi się dzidziuś!

ehhh mi dalej strasznie smutno .... do tego mialam kolejny zly sen i juz calkiem mam dosc
do wizyty jeszcze sporo :/ a ja juz chce wiedziec cokolwiek by sie nie dzialo !! bo najgorsze to takie czekanie ....

tyle sie mowi , ze ciaza to nie choroba itd. , a ja coraz bardziej jestem przekonana , ze jednak trzeba w tych czasach uwazac bardzo na siebie !! niektore babki pija , pala , cpaja i jest ok , a druga zrobi to samo i bedzie tragedia :( dlatego jak ma sie ciezka prace ,zle dojazdy i inne trudnosci to najlepiej isc chyba na zwolnienie
dobra bredze , chyba mam dolka :/

kurcze po wczorajsze wiadomości od Hopee pół nocy nie spałam śniło mi się, że straciłam dziecko i dziś od rana z nerwów brzuch mnie boli...
.

tez nie spalam dobrze , duzo myslalam o naszej Hopee , a pozniej to juz koszmary mi sie snily ze mna i moja dzidzi w roli glownej :/

Złe wiadomości... myślę że działają tak na nas wszystkich, zaczynamy bardziej wczuwać się w swój organizm... też nie najlepiej cos sie poczułam...a do tego wracają przykre wspomnienia....boje sie że ten miesiąc październik jakiś pechowy;-/ tak sie nie robiło na styczniówkach ,byłam spokojniejsza....a z drugiej strony z każdym rokiem tak jakoś tych "problemów" z ciążą , z jej zajściem przybywa....
pogoda straszna... nic sie nie chce, mysle ze obiad bedzie dzisiaj w mc donald, niezdrowo... może i tak ale nie mam chęci na nic, humor do d.... hopee pewnie Ci teraz bardzo ciężko, myśląc co teraz przechodzisz tam w szpitalu ryczeć mi się chce

czy ja wiem czy pechowy ?? moze tak moze nie ??
ja juz bylam na watku mamus majowo czerwcowych i tam tez sporo kobiet potracilo fasolki :(
coraz wiecej niestety jest poronien ...

Anulka głowa do góry :)
też u mnie nie najlepiej, pisałam że mam problemy z pracą... wiecie co? myślałam że to moje koleżanki z pracy mnie gnębią...a to moja kierowniczka ze stanowiska dołki pode mną kopie... ufałam jej naprawdę... spoko babka myślałam... jak się dowiedziałam że poszła do szefowej i na mnie skarży że stoję jak "święta krowa" to aż się popłakałam, zwłaszcza że w tym tygodniu naprawdę narzuciłam tempo w pracy... nawet dla kobiet w ciąży świat jest okrutny ....

a czemu nie pojdziesz na zwolnienie ?? jak masz nie zbyt mila sytuacje w pracy i do tego duzo robisz to dobre nie jest dla was ...

Bardzo, bardzo mi przykro :(((((( Bądź dzielna :**

Kurde co jakiś czas coś złego na forum :((
Ja miałam dziś taki głupi sen że obudziłam się cała zwyta, nie mogłam zasnąć poźniej, dopiero jak robiło się już jasno to zamknełam oczy i odpłynełam :(( Wczoraj miałam kontrol u ginka i ide w pon do pracy :) Cieszę się , bo już mam dosyć siedzenia w domu, chociaż z Wami jest przyjemnie :)
Asiulka i Anulka gratki za mody :** Fajnie odpowiednie dziewczyny na odpowiednim miejscu :)

a dziekujemy :)

reklama
Asionek a Ty kiedy masz wizyte?? bo coś mi sie zdaje ze podobnie jak ja... 6 kwiecień

5 kwietnia :) ale juz bym chciala isc , bo mam leki straszne , normalnie na poczatku sie tak sie balam jak teraz :/

Hopee
[*] Dla Twojego Aniołka
[*] Tulę Cię bardzo mocno bo wiem ze teraz cięzki okres przed Tobą !!!!!!!!! :-(

Mamusia witaj !!! jak sie czujesz ?? mam nadzieje , ze juz troszke lepiej u ciebie ?? !!

Dziewczyny malo ktora z was wchodzi na watek techniczny !! wkleilam dwie propozycje tabelki , taka wersja jeszcze niedopracowana , ale jest i mozna zobaczyc !!
niestety na forum jest bardzo ciezko ja zrobic i nie da sie wkleic w normalnym rozmiarze , tylko trzeba pozniej sobie ja powiekszac ( mi sie wydaje , ze to nieduzy problem , bo w koncu nikt nie bedzie tej tabelki ogladal sto razy dziennie :) )
natomiast prawie nikt sie nie wypowiedzial czy moze taka byc , czy nie ??
do tego pisalam juz wczesniej, co tez zostalo bez odzewu , ze to niekoniecznie ja lub Anulka musimy robic !!!!
bo moze ktoras z was ma jakis talent i ma chec sie za to zabrac , wkleic do podgladu i mozna zrobic glosowanie ?? ale potrzeba troche sie zaangazowac , a tego malo na naszym forum :(
ciagle udzielaja sie tam te same dziewczyny i to mala ich ilosc , a reszta ani slowa nie pisze tak jakby to forum im bylo obijetne i co sie tutaj dzieje ....
wiec prosze ladnie o wiecej zaangazowania i wypowiedzienia sie rozniez w kwestii tabelki czy innej !! zeby pozniej nie bylo spiec , ze decyzja zostala podjeta bez was ...

aha i jeszcze jedno :) ja narazie ta tabelke robie , ale jezeli dziewczyny ktore sie udzielaja , a nie podaja swoich danych do tabelki , to niech sie nie zdziwia , ze ich na niej nie bedzie !!! i nie bede jej edytowac co dwie minuty pozniej ,bo jest to bardzo czasochlonne i dosc problematyczne ( trzeba ja zrobic w Works pozniej zamienic na dos , a na koncu specjalnym programem zamienic format na pdf innaczej nie da sie jej wkleic na forum .. ) i wpisywac dziewczyny co sie obudzily , ze ich tam nie ma , a pisza z nami codziennie.... wiadomo inna sprawa z kims nowym :)
takze prosze o dane , no chyba , ze ktos nie ma checi byc w tabelce to inna bajka

Do góry