reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

ja mialam ambitne plany isc do urzedu i pozalatwiac kilka spraw ale przy sniadaniu stwierdzilam ze skoro dzis piatek to nikomu pewnie juz sie nie chce pracowac i i tak bym nic nie zalatwila
i dalej siedze w pizamie przed kreskowkami bo nie chce mi sie wstac po pilota
myslicie ze to tylko ciazowe lenistwo czy juz tak mi zostanie
Mlody spi z tata
zawsze tak jest jak maz ma wolne, caly dzien do ... a ja nie moge sie zebrac

chyba ide kawe sobie zrobic

reklama
Gosiane w pierwszej ciazy myslalam byle do 12 tygodnia, to przestane sie martwic, a kiedy on przyszedl, przyszly nowe obawy, i tak do dzis,
od momentu zobaczenia dwoch kresek martwisz sie o dzieci i podobno juz przez cale zycie, taki los matki;-)

dlaczego siedze na necie zamiast wziasc sie za robote, wrrrr, moze by ktos mnie kopnal na zachete?

mi sie tez wydaje , ze juz zawsze bedziemy sie martwic , pozniej o ruchy czy nie za malo , czy nie za duzo i cala masa innych spraw :)
tez mam lenia dzisiaj :/

cos mnie brzuch ciagnie i pobolewa od paru dni no i oczywiscie juz sie stresuje :( ja juz chce tego 5 kwietnia i chce zobaczyc zdrowa dzidzie !!!!!!!!!!

U mnie to samo... pol nocy nie przespalam bo albo biegalam siku albo mnie brzuch bolal. No i teraz 0 motywacji do pracy. od rana nic nie zrobilam...

Ja też dziś strzeliłam siku o 2:00 to potem nie potrafiłam zasnąć do 3:00 i oglądałam na usypanie polityków na TVN24 :confused2: sąsiedzi pewnie myślą, że fanie mi odbiło jak po nocach debaty oglądam ;-)

a potem rano wstać nie potrafię, żeby młodą to przedszkola wyprawić

Mnie tez ciagnie czasami i kluje brzuch ale to normalne. Ja wypilam kawe (pierwsza od miesiaca) i jakis mam przyplyw energii :-) Chyba na spacerek sie wybiore jakis. Na szczescie ja sie nie budze w nocy do kibelka jeszcze ale za to codziennie o 6 pobudka na siku i dalej dosypiam do 8-9 wiec nie jest zle :-)

Milka mnie tez boli jak za szybko wstane albo zmienie pozycje
najgorzej w nocy jak zapomne ze jestem w ciazy i zarzuce noga, wtedy boli mocno, az sie boje co to moje cialo wyprawia i jak moge zapomniec ze jestem w ciazy

najchetniej mialabym usg w domu i co rusz bym sprawdzala czy wszystko ok:-p

ja mam wizyte dopiero na 16 i to z pomiarem faldu karkowego wiec bede sie bac
a wczesniej jade z Jasiulkiem nad morze na dwa tygodnie, mam nadzieje ze pogoda dopisze i maly nie zachoruje

reklama
Ja co noc chodzę siku o 2.00, a mój mąż co noc się budzi i pyta się czy się dobrze czuje. Może to dlatego, że normalnie w nocy to tylko płacz córy mnie z łóżka potrafi wyrwać.
A mam takiego lenia, że powinni mnie z tej pracy zwolnic bo cały dzień się plątam i niby coś robię, nawet zgłosiłam się na ochotnika żeby do skarbówki się przejść, przy okazji małe zakupy dla córci zrobiłam :-)
A co do tego martwienia się o dzieci to już nam nigdy nie minie, później jak się idzie do pracy i trzeba zostawić z nianią to dopiero są nerwy, ja już cierpnę bo Lena od września do przedszkola pójdzie a będzie miała równo 2,5 roku.

Ostatnia edycja:
Do góry