reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
Ja już się dzisiaj z wami żegnam, lecę pracować.... ehh, jak nie będę padnięta to jeszcze wpadnę wieczorkiem, ale to ok. 22, jak mi mąż pozwoli hehe :)

miłego dnia :)

Witam.
Informacja: Od 1 stycznia 2009 r. kobiety ubezpieczone, których niezdolność do pracy wypadła w trakcie okresu ciąży nabrały prawa do zasiłku chorobowego przez okres do 270 dni. 270 dni = 9 miesięcy.

Ja w pierwszej ciąży już w połowie 4 m-ca byłam na zwolnieniu, chodź pracuje w biurze. Moja kierowniczka paliła przy mnie, a wiedziała że jestem w ciąży. Teraz planuję chodzić jak najdłużej bo strasznie się wtedy nudziłam w domu ;-)

no i to jest dobra informacja, szkoda że na stronie ZUSu tego nie ma cwaniaki jedne :-)

no to się bardzo cieszę bo wizja kolejne komisji już mnie przerażała

Ostatnia edycja:
Chalupka ogarnieta ,pranie zrobione i obiad ugotowany.Moge sie lenic.Wtorek to moj ulubiony dzien tygodnia.M.w pracy od 11 -1 w nocy, dzieci nie maja zadnych zajec po szkole a dzisiaj jeszcze swieci slonce !Az chce sie zyc .Probowalam wyciagnac kogos na spacer ,ale wszystkie moje kumpelki maja lenia.Bede siedziec na werandzie i czytac.

reklama
Witam.
Informacja: Od 1 stycznia 2009 r. kobiety ubezpieczone, których niezdolność do pracy wypadła w trakcie okresu ciąży nabrały prawa do zasiłku chorobowego przez okres do 270 dni. 270 dni = 9 miesięcy.

Ja w pierwszej ciąży już w połowie 4 m-ca byłam na zwolnieniu, chodź pracuje w biurze. Moja kierowniczka paliła przy mnie, a wiedziała że jestem w ciąży. Teraz planuję chodzić jak najdłużej bo strasznie się wtedy nudziłam w domu ;-)

agnieszka1985- zgadza się :tak:
Ja w 2009 r. byłam całą ciążę na L4 nie miałam żadnych komisji i świadczenia rehabilitacyjnego (tak było kiedyś, przed 2009)
Ważną informacją jest to że, kasa jaka nam się należy na L4 w ciąży to owszem 100 % ale Średniej z 12 miesięcy !!!!!
Zus kombinuje jak tylko może i odejmuje każdą złotówkę jak może :crazy:, więc uważajcie dziewczyny. Nawet jak np. raz w miesiącu chorowałyście to wtedy miałyście mniejszą pensję więc średnia już nie wychodzi 100%

Ostatnia edycja:
Do góry