reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Nom, Ostrowiec, Opatów i Staszów też dobrych renom nie mają..
a powiedz jak cię położne traktowały? Te to dopiero szarpać nerwy umieją :dry:
Połozne ..hmmm, no średnio, bo najpierw tepe mózgi zrobili mi 9 wkuc w żyły, całe ręce mialam sine na drugi dzien, w koncu w żyłe na dłoni sie wkuli, podczas porodu siedziały i czytały gazete a ja lezałam, poł godziny przed skurczami partymi stwierdziły ze mogą dac mi piłkę , a jak zaczeły sie skurcze parte to złozyli to łożko na którym leżałam w fotel i sobie dalej poszły czytać a ja juz parłam :szok: Boże tylko ja wiem jak sie bałam ze dziecko wyleci na podłoge!!!!!!!!!!W trakcie dali mi jeszcze cos w żyłe ( zeby mniej bolało) ale i tak nie pomoglo za to mały urodził sie po tym czymś taki ospały, musiały go cucić zeby sie tak jakby obudził !!!!!!!!! Nie wiem naprawde czy nie rodzić następnym razem w Skarżysku !!!! Ale zobaczymy !!!
A własnie dziewczyny co mają dzieciaczki po porodzie mogłyscie odpocząć sobie, zabrali dziecko Wam??? Ja urodziłam po 16 a na sale dopiero pojechałam po 20 ze wzgledu na krwotok , i jak chcialam zeby zabrali małego bo chcialam chociaz 2 godzinki odpocząć itd to sie wydarła połozna ze chyba zwariowałam teraz juz tak nie , teraz juz z dzieckiem ciągle !!! Wiec głodna od 6 rano ledwo żywa całą noc potem nie spałam bo tuliłam w ramionach małego, poza tym jak chcialam go odłozyc to płakał wiec spał sobie ze mną ciągle :)

:-) aha i chcialam napisac ze trzymam kciukasy za wszystkie dziewczyny przed testem :tak:
z objawow to bola mnie piersi i troche podbrzusze. a tak to ok - no moze troche senna jestem (pewnie dlatego ze z 3-4 kaw zeszlam do 1 rano). z jola nie mialam zadnych "objawow". bralam leki (nie pamietam jakie bo wszystko mam w polsce) bo bylo odklejone lozysko. a i 1 razem przytylam 13 kg.

nooo i imie juz mamy :-D
dla chlopca od zawsze aleksander jeremi
dla dziewczynki dzis wymyslilam anna antonina - i cos czuje ze pan maz bedzie zgodny :tak:
a moze blizniaki :confused:;-)

hej :-)
przedstawilam sie w odpowiednim watku
mowie dzien dobry :-D i ide malowac pazury, co by wyschly, bo na chwile obecna - obiadku brak - inwencji rowniez :-p

Hej Basiu :-) Gratuluje fasolki :):):)
Imiona śliczne , naprawde mi sie bardzo podobają:)
kolejna fasolka do nas dołączyla wiec wysyłam zaproszenie do grupy :)

dziekuje :tak:
mloda jest jolanta jadwiga :-)
dziewczynki glodne (u corci jest 8-letnia przyjaciolka) - zapchalam je serkiem i dzis w ramach dnia sprzatania (skonczyl sie kolo poludnia :-p) beda frytki i nugetsy - wieczorem pomidorowke zrobie :tak: dobrze ze pan maz nie jest wybredny :cool2:

Dzien dobry!

Witam nowe mamusie;]

Co do objawow to ja na razie mam ich brak (no poza piersiami), ale moze to jeszcze za wczesnie..

Co do zaparc to na szczescie ich nie mam, wrecz przeciwnie u mnie wszystko bardzo regularnie.

Mamuska to ty tez mialas krwotok?Ja mialam fajna przygode,jak jezdzilam po porodzie na przetaczanie zelaza: przyszla mloda polozna,zajrzala i wyszla ja i maz zdziwieni dlaczego tak szybko wyszla przeciez miala podlaczyc mi kroplowke a za chwile patrze a ona wjezdza ze sprzetem do KTG:szok: myslala ze ja rodze:-D,no glupia jakas tym bardziej ze Natan byl w foteliku i stal na podlodze.Ale byla okropna pare razy nie mogla mi sie wbic w zyle,wiec pobiegla po lekarza a pozniej tak szybko wlaczyla mi kroplowke ze myslalam ze reka mi uschnie tak mnie bolalo...ale bylo minelo :zawstydzona/y:

Zoszka a Ty na kiedy masz termin bo chce uzupelniac liste na biezaco bo pozniej sie nie polapie :-p

Tak ja tez mialam krwotok, niestety :( Przez ten krwotok ominęła mnie kolacja haha, a tak poważnie to krwi tyle było jakby świnię zarzynali :szok: Dostałam kroplówke lezałam z nią 3 godziny i dopiero wtedy mnie przeniesli na sale !!!Ale i tak wstałam i sie wymyłam troszkę, nie bylo mnie jakos bardzo słabo,

Matkooo:szok: hahha tej położnej pewnie sie głupio zrobiło jak sie okazało ze ty w cale nie rodzisz :szok: hahha nieżle

reklama
witajcie nowe pazdziernikowki :)))
Ja z objawow to mam poki co strasznie bolace piersi, dotknac ich nie mozna

Do góry