reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Dzien Doberek,slonce swieci,okna brudem az kluja w oczy ale nie szkodzi!A kto wogole wiem jak to jest z tym myciem okien?U mnie w domu zawsze sie mowilo ze kobieta w ciazy nie powinna myc.Jedna kolezanka (ma trojke) powiedziala ze takich ******* to ona nie slyszala.A inna ze w trzecim trymestrze zeby nie myc.I jak tu byc madrym.A ja mam obsesje na punkcie okien.Jak mam brudne to mi sie wydaje ze mam wszeddzie brudno.

reklama
karolina - ja słyszałam, że naciąganie się, które często występuje podczas mycia okien może spowodować przedwczesne wystąpienie skurczów i w konsekwencji poronienie lub przyspieszony poród. Tak wczesną ciążę straciła moja koleżanka.

Więc moje brudne jak cholera okna w zeszły weekend wymył szanowny małżonek ;-)

Witam się wiosennie :)
Hopee- ja też właśnie mam kłucia i uczucie napięcia w dole brzucha, teraz nawet pozycja siedząca jest dla mie nie wygodna i często muszę się położyć :(
Miłka- a czy żeby zażyć no-spę wczesniej nie powinno sie skonsultować z lekarzem? Kurcze wizytę mam dopiero za 2 tygodnie.
Karolina- ja już okna mam umyte :) tzn. mój Kochany mężuś mi umył. Poszło mu tak dobrze że chyba obowiązek mycia okien przejdzie na niego :)

dość szkodliwe może być długie stanie z rękami w górze i do tego wysiłek bo przecież głaskanie szyb nie wystarczy.
Najbezpieczniejszy jest 2 trymestr, ale ja pomalutku i z odpoczynkami robię jak trzeba. Słowem wszytsko z głową i umiarem :-)

A w ogóle to witam wiosennie :-D

Paulka - ja mam zapisaną No - Spę przez lekarza na receptę ona jest silniejsza niż ta apteczna bez recepty. Generalnie biorę ją od początku ciąży. W poprzedniej też brałam i jeśli naprawdę boli brzuch i czuje się skurcze to lekarz na pewno Ci ją zapiszę bez problemu.

witam dziewczyny po weekendzie :)

kurcze, u nas caly weekend poza domem...jak w sobote rano wyjechalismy z domu, tak wczoraj o 22 wrocilismy dopiero...ale dobrze tak czasem do ludzi wyjsc,wiec nie narzekam :-)

u nas pogoda sie schrzanila totalnie :/ szaro za oknem, leje i do tego wiatr....bleee o jakimkolwiek spacerze z mlodym to moge zapomniec...
a mnie cos od wczoraj brzucho boli...znaczy sie wieczorem troche i dzis rano znowu....w ogole mam cos takiego,ze jak siedze albo leze i szybko wstane,to wtedy mnie kluje dosc mocno dol brzucha...czasem az musze usiasc z powrotem...kurde, tak bym chciala to usg,zeby miec pewnoesc,ze wszystko w porzadku...

zycze milego dnia, i zdecydowanie lepszej pogody niz u mnie ;-)

Cześć Wam dziewczyny :)
U nas pięknie świeci słoneczko, temp rośnie i ma być 12c więc wiosna , wiosna, wiosna :))
Kurde jeszcze tydzień lenistwa i do pracy, ale już się stęskniłam więc na trochę mogę wrócić :)Myślę że miesiąc , dwa, przygotuję pannę na zastępstwo i wracam na l4 :D
Tak się zastanawiam nad kąpielą w naszym morzu, czy nie zaszkodzi??Bo jak my te lato przeżyjemy ??

Justyś - zazdroszczę, Ci powrotu do pracy, ja już od tego leżenia w domu na zwolnieniu cipca dostaje :eek: zwolnienie mam do 8 kwietnia ale wątpię aby mnie gin do roboty puścił :confused2:

No ja mam się zamiar kąpać w wakacje na pewno ;-) tylko pewnie na basenie bo nad morze się nie dokulałm :-p

reklama
kurde,mialam nadzieje, ze juz za mna poranne mdlosci :-D a tu dzis bliskie spotkanie z muszla...ale powiem,ze od razu jakos mi tak lepiej sie zrobilo...bo cos mnie brzuch bolal i do tego zoladek jakis taki ciezki byl...a teraz wszystko przeszlo jak reka odjal :-)
ja tez planuje sie pokapac latem :) chociaz ja wole jezioro niz morze,bo woda ciaplejsza :-D chociaz jest spora szansa,ze wiekszosc wakacji spedze tu w Norwegii,wiec pewni nici z kapieli :/ w morzu tu woda cholernie zimna, a jeziora nie mamy nigdzie blisko....ale nogi na plazy na pewno pomocze :-D

Do góry