reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

gosiane - ja się nie stresuje nic nierobieniem, bardziej to przeżywałam przy pierwszej ciąży, teraz leże i oglądam TV i luz :cool2:

Ja na swojego chopa nie narzekam w weekend umył ładnie okna w całym domu i ogólnie teraz wszystkim zajmuje się on: prasowanie, sprzątanie zakupi i inne pieprzoty robi on bo ja muszę ładnie leżeć ;-)

reklama
Cześć Wam dziewczyny, witam też nowe mamy :)
Ja już po śniadaniu, soku z jabłek, kawce, barszczu ukraińskim i wysłałam m po czekoladę z orzechami i ziemniaki bo mi tu narobiłyście ochoty na placki ziemniaczane:) Widzę po sobie że częsciej robię sie głodna ale próbuję sie oszukiwać wodą lub owocami, nie wiem ile tak pociągne :)
Zapisałam się na usg prenatalne I trym na 23 marca na 12.30 hmmm zaczynam mieć stresa:/
Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży ?? Bo moje krzyczą o farbę :D

Witam dziewczyny.... Mało sie udzielam ale nadal wole z tym poczekac, wiem jak jest , pamietam to pisanie cieszenie sie dzidziusiem a potem zawod,placz i wole jeszcze poczekac.... czytam Was i cierpie razem z mamami ktore traca swoje fasolki mam nadzieje ze teraz juz bedzie dobrze.. dla nudzacych sie polecam zobaczenie bardzo ciekawego filmiku o 9 miesiacach zycia maluszka w brzuszku Życie przed życiem - Film Online - VoD w Onet.pl

Wlasnie sobie ogladnelam film i cudny! Poplakalam sie oczywiscie pare razy :-)

Podobno od 2 trymestru mozna bezpiecznie farbowac.

Nie przesadzajcie farby nie szkodza,tymbardziej te bez amoniaku.Takie opinie krazyly w pokoleniu naszych mam.Ale lepiej dla mamy zeby sie czula zadbana i odprezona a wszystkie wiemy ze fajne wlosy to polowa sukcesu ,niz sfrustrowany kocmoluch to dzial gorzej na dziecko ktore zekomo wyczuwa nastroje.
Moj wstal jak mu powiedzialam ze opisalam go na forum .Godzine prawie potrzebowwal na usmazenie paru kotletow.Kuchnia wyglada jak po wybuchu bomby.
A ja spalam te pare minut z synusiem.
On teraz odpoczywa zanim posprzata kuchnie.
A ja mam nerwa bo nie lubie rozpie....Ale to hormony we mnie sie gotuja i sie czepiam.O znowu spi i nawet pochrapuje!Jak mozna zasypiac w dwie minuty?
ja potrzebuje dlugo,to niesprawiiedliwe!

Rozmawiałam z koleżanką fryzjerką i mówi że nie ma się co obawiać, dziewczyny u niej w zakładzie pracują od początku do 6-7 miesiąca i zdrowiutkie dzieci rodzą mimo że niby wdychają chemię< więc jeżeli chodzi o farbowanie to nie ma co panikować. W ciąży trzeba dbać o siebie i o swój wygląd dla poprawienia sobie humoru :)

zdołowałam sie dzisiaj... stwierdziłam,ze za mało jem - odrzuca mnie od jedzenia, nie chce mi sie robic.... mam mega lenia

a farbowac włosy to można - ja bym tylko nie zaryzykowała z dekoloryzacją w czasie I trymestru a nawet w czasie trwania całej ciaży

Ostatnia edycja:
zdołowałam sie dzisiaj... stwierdziłam,ze za mało jem - odrzuca mnie od jedzenia, nie chce mi sie robic.... mam mega lenia

kochana nic się nie przejmuj :) Ja na początku też nie miałam apetytu, jadłam bo wiedziałam że muszę i w bardzo małych ilościach, schudłam 3kg i tak trzymam wagę do dziś ale od 10 tyg apatyt mi dopisuję jem mało ale częściej, a gdziee jeszcze do końca??? haha

Zapisałam się na usg prenatalne I trym na 23 marca na 12.30 hmmm zaczynam mieć stresa:/
Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży ?? Bo moje krzyczą o farbę :D

powodzenia na badaniach !!
co do wlosow to juz bylo pisane , ze mozna :) bez przesady w koncu nie jemy tej farby ;))
a i sklad jest inny niz nascie lat temu ....

Karolina mnie tez wkurza balagan , moj jak gotuje to wlasnie jakby bomba wybuchla :szok: a mnie cos trafia ... moj tez zasypia w kilka minut i do tego chrapie , a ja sie mecze kilka h i do szalu mnie to doprowadza :)

reklama

Bo chyba kazdy facet jak gotuje (moj bardzo lubi i robi pyszne rzeczy) to zostawia po sobie armagedon w kuchni. Jest poprostu tak dumny ze ugotowal ze na sprzatanie brak mu sily :-D zreszta takimi pier ***ami to przeciez nie bedzie sie zajmowal :-p

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry