reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
ja zawsze jak zjem cos, czego nie wiem czy powinnam to pocieszam sie mysla, ze przeciez wiele dziewczyn nie wie do 4 m-ca ze sa w ciazy i jakos robia wszystko to co zwykle a dzieci rodza zdrowe. choc ciagle doluje sie tabletkami na bol glowy ktore wzielam 2 razy w poprzednim m-cu, nim przeczytalam ze nie moge :(

zupkaogorkowa - moja koleżanka nie wiedziała, że jest w ciązy do 5 miesiąca. miała @ bardzo nieregularne. przez ten czas balowała i piła alkohol. jej córeczka to okaz zdrowia!!!!! jak się dowiedziała, że jest w ciąży przepłakała kilka dni bo martwiła się o jej zdrówko. na szczęście jest dobrze. także nie martw się kochana :tak:. a jakie tabletki brałaś?

zupaogorkowa, ja w tym tygodniu sie rozchorowalam na zapalenia zatok i dokladnie wypytalam o leki przeciwbolowe. Mozna brac te ktore zawieraja paracetamol przez cala ciaze, podobnie te z kodeina (choc ja nigdy nie biore). Te z ibuprofenem sa bardziej niebezpieczne, po 18 tygodniu w ogole nie mozna bo moga uszkodzic serduszko dziecka.

tez mnie ta grzybowa zdziwila...wiem,ze nie sa wskazane grzyby w czasie karmienia, bo sa ciezkostrawne,i powoduja kolki...ale w ciazy to nie wiem niby czemu nie moznaby jesc....
Dokladnie, paracetamol mozna brac...wiele osob twierdzi,ze im nie pomaga, ale z paracetamolem to jest tak,ze pojedyncza dawka jest na kazde rozpoczete 40 kg, wiec jak ktos wazy 60 kg, to mu jedna tabletka w niczym nie pomoze...a jak ktos ma 85 to juz musi wziac 3...tak mi to polozna tlumaczyla w 1. ciazy jak jej sie zalilam,ze na mnie apap nie dziala ;-)
tak samo przeziebienie jak mialam goraczke, to leczylam sie apapem :-D

Hej dziewczyny :-) bardzo podobal mi sie watek mezow i zmywarki heheh.Zmywarke mam a i tak garow pelno bo ciagle cos jem a jak maz z pracy wraca to juz on robi za zmywarke hehe.
A co do jedzenia to tak sobie mysle ze same troszke przesadzamy i nakrecamy sie.Teraz taka moda ze cos wolno a czegos nie wolno a za pol roku znowu sie moda zmienia.Wiec tak jak juz wczesniej bylo napisane procz surowego mieska serow plesniowych to chyba wszystko jest jadalne dla nas.Zreszta tak mi dietetyczka powiedziala zebym jadla to na co mam ochote.
Dziewczyny a myslalyscie juz o imionach dla swoich pociech???
Ja ciagle mysle dla dziewczynki jest duzo imion ktore mi sie podoba natomiast dla chlopczyka nie mam nic procz Stasia na co maz za nic nie chce sie zgodzic.
Jest mi niedobrze :-(czuje sie jak bym miala grype zoladkowa tylko bez biegunki buu.

reklama
Do góry