reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

a no ukradli... juz sie nawkurzalam, cale szczescie wiekszosc dokumentow, lacznie z karta ciazy udalo sie odzyskac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Asionek lepiej chyba w bio sklepie odpowiednie soki,np z czarnego bzu maja duzo zelaza ,albo sok z burakow,da sie pic.Mi lekarz przepisal magnez jak mi serducho kolotalo i na skurcze lydek.Ja kupilam witaminy dla ciezarnych wcaale tanie nie byly,a pozniej wyczytalam ze niekoniecznie organizm je przyswaja .Zupka a co sie stalo z torebka ukradli?

musze polukac troche , najgorcze , ze soki wogole mi nie wchodza :/ najlepiej to woda i herbata z cytryna ...

Nie ma tak że nie da się schizować 3 lata starała się o baby plus intensywane leczenie myślalam nawet o in vitro a tu pach w swoje urodziny dowiedzialam się ze jestem w ciąży i mega niespodzianka, i też ciągle schizuje jednego dnia jestem w ciazy natomiast drugiego nie jestem i tak w kolo a przed każda wizytą stres, ale ostatnio powiedzialam sobie ze co ma być to będzie i koniec ja robię wszystko żeby było dobrze a reszta to już nie od nas kochane dziewczyny zależy.....

A ja z kolei mam mnóstwo cudów wianków z brzuchem kłucie, twardnienia dołu brzucha plus dzis czuje normalnie taki cięzki dół i ucisk na pęcherz, trzeba dużo soku z żurawiny pić chyba :tak:

no niestety co ma byc to bedzie .... a z brzuchem to ja tez mam rozne sensacje :)

Karolina mi lekarka powiedziala ze oprocz kf i zelaza to absolutnie nic nie brac. ponoc nawet witamina c szkodzi... co kraj to opinia

hmmm ja z kolei czytam wszedzie , ze witamina C bardzo potrzebna .... jedyne co wyczytalam ( w ksiazkach nie na necie ) , ze witamina A w nadmiarze szkodzi i napar z korzenia mniszka czy jakos tak ...

moją radość z tego,ze bede miala malenstwo zabija lęk! od 2 tyg jestem na zwolnieniu- mam infekcje gardła! lekarz zapisal mi bioparox- jest pewna poprawa, ale dostalam kolejne zwolnienie! dodam, ze pracuje w przedszkolu i drże z obawy , ze znowu cos złapie! w dodatku naczytałam się o skutkach infekcji bateryjnych i jestem zalamana! tak bardzo martwie sie o dzidzie...

"Zwykła" infekcja zabija kobiety w ciąży! - Dzieci.pl

a po co to czytasz ?? teraz stresow to nie potrzebujesz !!! nie jedna kobieta byla chora w ciazy i dziecko ma sie dobrze :) glowa do gory , nasze maluszki sa dobrze chronione
a z pracy to powinnas zrezygnowac ...tzn. isc na zwolnienie
praca w szkole , przedszkolu to specyficzne miejsce gdzie zarazkow jest cala masa i lepiej zebys nie zarazala sie co tyg.
dziwne , ze lekarz nie dal ci zwolnienia ?? wszystkie kolezanki co znam i na forach nie raz czytalam , dostawaly od razu ze wzgledu na prace z dziecmi i mase zarazkow
moze pogadaj ze swoim dr ??

Lusi27- no własnie Asionek31 ma rację co do L4, ja np jestem na L4 ponieważ mam bardzo daleko do pracy ok 60 km i dojeżdzalam godzinę pociągiem potem 30 min tramwajem i na piechote jeszcze 20 min, i zdecydowałam że dla dobra baby pójdę na L4 chociaż nudzi mi sie w domku okrutnie ale niedlugo wiosna bede mogła poszaleć na ogrodku z sadzonkami :)

teraz tez widze,ze glupio to napisalam,przepraszam,ale ja tez z polski przeciez, co nie? :) najwazniejsze,ze wyjasnione, naprawde ostatnia rzecza o ktorej moglabym pomyslec to zrobic komus przykrosc slowem czy tez czynem.. ja tez sie macam,kazde wyjscie do wc z lekkim niepokojem,a musze poczekac jeszcze 2 tyg zanim sie dowiem czy jest serduszko..
niemniej co do internetu to czasami sa sprzeczne informacje i lapie sie na tym,ze lepiej nie szperac za bardzo, bo potem spac nie mozna. ale w moim wypadku to widzisz, jak tragicznie nie ma to bagatelizuja. siedze pozniej w domu i wkrecam sobie srubke, ehhh lepiej zaczne odkurzac czy prasowac,zeby zajac czyms sie bo nauka mi dzis nie wchodzi do glowy :/

Zgadzam się...też szukałam różnych info i potem wkręcałam sobie różne rzeczy...

Kobity!! Boze!! Kobity!! Jak ja WAS kocham!!:-):-):-):-):-):-):-):-)
Normalnie jest idealnie jak napisalyscie!! Naprawde tak pisza na internecie i w ksiazkach i mozna sobie niezle wkrecic!! Ja akurat tak mialam ale mniejsza o to. Normalnie ryczalam dzis do meza, bo sie ciagle zastanawiam i wslu****e czy bola czy nie, jestem w stanie sie nawet gniesc!! Paranoja!! A Tu Was poczytalam i od razu mi lepiej:-):-) Aha ale dajcie znac co lekarz na to o tych znikajacych bolach;-)
Zupkaogorkowa generalnie kwas foliowy powinno sie zaczac przyjmowac ok 3 miesiace przed planowanym poczeciem i nie wiem do kiedy. Napewno I trymestr. Tak przynajmniej mowi moja lekarka i takie cos jest napisane na opakowaniu:tak:
anita&maciek witaj:tak: mamy ten sam termin:-)
:-):-)

Ja mam to samo...też czasem gniotę...aż sama się sobie dziwie, że tak panikuje...zawsze taką optymistką byłam...

Nie ma tak że nie da się schizować 3 lata starała się o baby plus intensywane leczenie myślalam nawet o in vitro a tu pach w swoje urodziny dowiedzialam się ze jestem w ciąży i mega niespodzianka, i też ciągle schizuje jednego dnia jestem w ciazy natomiast drugiego nie jestem i tak w kolo a przed każda wizytą stres, ale ostatnio powiedzialam sobie ze co ma być to będzie i koniec ja robię wszystko żeby było dobrze a reszta to już nie od nas kochane dziewczyny zależy.....

A ja z kolei mam mnóstwo cudów wianków z brzuchem kłucie, twardnienia dołu brzucha plus dzis czuje normalnie taki cięzki dół i ucisk na pęcherz, trzeba dużo soku z żurawiny pić chyba :tak:

I tak trzymaj...co ma być to będzie...a będzie dobrze...

moją radość z tego,ze bede miala malenstwo zabija lęk! od 2 tyg jestem na zwolnieniu- mam infekcje gardła! lekarz zapisal mi bioparox- jest pewna poprawa, ale dostalam kolejne zwolnienie! dodam, ze pracuje w przedszkolu i drże z obawy , ze znowu cos złapie! w dodatku naczytałam się o skutkach infekcji bateryjnych i jestem zalamana! tak bardzo martwie sie o dzidzie...

"Zwykła" infekcja zabija kobiety w ciąży! - Dzieci.pl

na usg jeszcze nie bylam , nastepną wizytę mam 22.03 , wtedy zrobią pierwsze usg- mam nadzieję, ze wszystko bedzie ok....

co do moich dolegliwości to bola mnie bardzo piersi, nie mam apetytu i mdli mnie na zapach mięsa

Idź na l4...i dużo odpoczywaj...

Ja lecę do domku....dzisiaj mój jest w domku, więc nie wiem, o której zajrzę...ale postaram sie zajrzeć przed spaniem...

Ja przechodzę chyba na tryb indywidualny na uczelni, bo rano z wymiotami dzień zaczynam i nie daję rady na uczelni na pierwszych zajęciach się pojawić...

Jeśli chodzi o leki biorę prenatal, bo mi babka w aptece poradziła. Miałam wizytę w piątek, ale oczywiście babka mówiła, że ciąży nie ma, to i nie pomogła. Ale skoro maluch jest to się umówiłam na wizytę za 3 tygodnie dopiero, bo to pierwszy wolny termin po moim USG... :< I wtedy się popytam o wszystko.

reklama
Do góry