reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Mam glupie pytanie:zawstydzona/y:
Czy w 7tc taki duzy pecherzyk zoltkowy to normaalne??:zawstydzona/y:
Wiem wiem lekarka mowila, ze tak, ale ogladam fotki innych i... nie widze nic takiego:baffled:

Ja mam duże ciałko żółte...zerknij na zdjęcie...załączyłam w ubiegły piątek...

Siemacie dziewczynki :)
Cholera jasna jak mnie dzisiaj boli głowa, nie daje już rady, wziełam 2 panadole, a teraz jeszcze nurofen bo naprawdę nie wytrzymam. Poza tym kołchozu częśc dalsza u mnie, pół dnia w szpitalu z teściową spędziłam, jak wróciłam do domu to nie wiedziałam w co ręce włożyć, taki burdel chłopy zrobili, że jakbym miała jakąś wiatrówkę pod ręką to bym wystrzelała :)
Tak poza tym jutro pędzę na badania i trochę pękam przed pobieraniem krwi, eh z tym zawsze miałam problemy :D

A nie da rady ich zagonić do roboty? Rozdziel obowiązki i połóż się...odpoczynek Ci sie należy...

Dziewczynki!!! macie racje wkrecam sobie za bardzo!!! dzieki za slowa otuchy!!! czekam z niecierpliwoscia na usg- mam dosc pozno 22. 03 -dlatego chyba zdecyduje sie na prywatna wizyte i pojde wczesniej w koncu to juz 7 tydz. !!!

co do l4 to pewnie nie bedzie tak latwo... zreszta wszystko zalezec bedzie od lekarza ginekologa- jesli takie beda jego wskazania bede musiala pojsc i wtedy nie bedzie dyr miala nic do gadania!

na razie bylam na pierwszej wizycie u gin w przychodni - zeby potwierdzic ciąże! lekarka nie zrobila najlepszego wrazenia na mnie- byla niemila i na moje pytania odpowiadala zdawkowo! najlepszy byl jej tekst- kiedy mowilam o tym ze boje sie ze infekcja moze w jakis sposob zaszkodzic dzidzi i utrzymaniu ciazy- a ona na to- ,,co sie pani martwi... albo wszystko albo nic- to naturalna selekcja...":baffled:

Ja bym do takiego lekarza juz nie poszła...dla mnie to brak jakiejkolwiek empatii (no chyba, że te słowa były wyrwane z kontekstu)...Jeśli to kobieta, to powinna zrozumieć rozterki i troski ciężarnej...powinna podnosić na duchu a nie dołować...
A jakby nie chcieli dać Ci L$ to może troszkę pościemniaj, że cały czas wymiotujesz, masz zawrotu głowy itd..:)

Ja tak tylko na chwilkę...po pracy czułam się taka bez sił, że musiałam się położyć...potem tylko wstałam, by mojemu zrobić obiadek...i znowu do łóżeczka...i zaraz idę spać...:)

reklama
Asionek jakos 19 mm i troche. No ale juz zakapowalam, ze w szpitalu byl w tym miejscu co teraz na wizycie, wiec moze 2 tyg temu jeszcze sie przemieszczal choc nie znam sie.
Hopee lece zobaczyc
Dobranoc :)

Cześć dziewczyny :-)
Przepraszam, że się Wam tu wtrącam. Też jestem mamą paździoszka, ale trzylata starszego od Waszych fasolek. Zajrzałam tu, bo dziś zapisywałam mojego młodego do przedszkola :szok: i taka refleksja mnie naszła jak ten czas szybko leci :szok: Termin miałam na 8.10, ale Maciek sie nie spieszył i urodził dopiero 13, po indukcji. W każdym razie życzę Wam spokojnych miesięcy ciąży i pociechy z dzieciaczków :tak: Oby wszystko ułożyło się jak najlepiej i dzieci były zdrowe jak rybki :-D Buziaki!!!

asionek ja mam :)
ze tak sie wtrace do pazdziernikowych :)
w polsce dostajesz cos tam chyba zastrzyk domiesniowy po porodzie na jakas konkretna, dana ilosc godzin po porodzie... dokladnie nie wiem
a we francji jesli masz, to nie czekaja na wynik krwi dziecka ( swtierdzajacy jaka ma grupe krwi) tylko obowoazkowo w dwudziestym ktoryms tygodniu (juz nie pamietam dokladnie ale cos mi sie kojarz 23-24) dostajesz zastrzyk od gina w jego gabinecie i po sprawie :)

asionek ja mam :)
ze tak sie wtrace do pazdziernikowych :)
w polsce dostajesz cos tam chyba zastrzyk domiesniowy po porodzie na jakas konkretna, dana ilosc godzin po porodzie... dokladnie nie wiem
a we francji jesli masz, to nie czekaja na wynik krwi dziecka ( swtierdzajacy jaka ma grupe krwi) tylko obowoazkowo w dwudziestym ktoryms tygodniu (juz nie pamietam dokladnie ale cos mi sie kojarz 23-24) dostajesz zastrzyk od gina w jego gabinecie i po sprawie :)

tylko ja wyczytalam , ze po poronieniu tez sie podaje , a ja nie mialam :( a to juz jest traktowane jako 2 ciaza ....
czyli tez mi podadza zastrzyk i bedzie dobrze ??
jezu jak sie zestresowalam :( nawet nie wiedzialam , ze mam - , wszyscy w rodzinie maja plusy
ja to zawsze inna musze byc :/

asionek : teraz to ci nie powiem
ale ja juz raz rodzilam, teraz mialam poronienie i nic mi nie podawali
widzialam mojego gina ktory prowadzil ciaze i nic mi o tym nie mowil
mysle ze przy poronieniu wczesnym nie trzeba podawac
wkoncu jakby nie patrzec zastrzyk jest "dla dziecka" a przy poronieniu nie bardzo juz jest po co...
w kazdym razie ja nie mialam po pooronieniu
a w ciazy jak najbardziej TAK
dopytaj swijego gina
ps. ja tez jedyna z rodziny owca z Orh- ;)
kolorowych !!!

Jos jak bedziesz u gina to sie zapytaj moze , bo ja wszedzie czytam , ze po poronieniu , ciazy pozamacicznej , aborcji , lyzeczkowaniu , podaje sie te przeciwciala jednak ... w mojej ksiazce tez tak napisali
no nic jutro sie dowiem pewnie
to jest nas dwie czarne owce :) ja mam A-

reklama
Jos jak bedziesz u gina to sie zapytaj moze , bo ja wszedzie czytam , ze po poronieniu , ciazy pozamacicznej , aborcji , lyzeczkowaniu , podaje sie te przeciwciala jednak ... w mojej ksiazce tez tak napisali
no nic jutro sie dowiem pewnie
to jest nas dwie czarne owce :) ja mam A-
Asionku odpisalam Ci na 2pg

wszystko bedzie dobrze,ja tez z konfliktem!!!!tez z 0 Rh-
immunoglobulina podana w kazdym etapie ciazy chroni przed pojawieniem sie konfliktu!!!!!!!!
podaje sie ja miedzy 24 a 28 tyg.ciazy. I skoro josephine pisze ze we Francji podaja obowiazkowo,to tym bardziej nie musisz sie martwic!!!!!!

bedzie wszystko dobrze!!!!!!A immunoglobuline podaje sie po wszystkim:po poronieniu,po lyzeczkowaniu,po porodzie,we wszystkich sytuacjach gdzie krew dziecka/plodu ma stycznosc z krwia matki....podaje sie ja bodajze do 72h po zaistnailej sytuacji,ja po porodzie z coreczka dostalam na nastepny dzien...

Ostatnia edycja:
Do góry