reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Magnez chyba na skurcze jak juz ;))

myslalam , ze zelazo to jakos pozniej przypisuja o ile wogole , bo mozna miec super wyniki badan :)

ja biore tylko kwas , cudem wyzebrany w aptece hehe
tutaj lekarze nie kaza brac ani kwasu , ani witamin i o ile z tymi witaminami sie zgodze , o tyle z kwasem juz nie :/
teraz tylko sobie mysle , ze jednak witaminy by sie przydaly skoro nic prawie nie jem zdrowego ... no nic o ile nie zapomne pogadam z lekarzem jutro :)

reklama
dzieki dziewczyny. wlasnie na tej kartce bylo napisane cos o zelazie od dziesiatego chyba tygodnia. kurde nie wiem :( ktos kto mi zarabal torebke za to wie... dowiem sie za tydzien

Asionek lepiej chyba w bio sklepie odpowiednie soki,np z czarnego bzu maja duzo zelaza ,albo sok z burakow,da sie pic.Mi lekarz przepisal magnez jak mi serducho kolotalo i na skurcze lydek.Ja kupilam witaminy dla ciezarnych wcaale tanie nie byly,a pozniej wyczytalam ze niekoniecznie organizm je przyswaja .Zupka a co sie stalo z torebka ukradli?

Nie ma tak że nie da się schizować 3 lata starała się o baby plus intensywane leczenie myślalam nawet o in vitro a tu pach w swoje urodziny dowiedzialam się ze jestem w ciąży i mega niespodzianka, i też ciągle schizuje jednego dnia jestem w ciazy natomiast drugiego nie jestem i tak w kolo a przed każda wizytą stres, ale ostatnio powiedzialam sobie ze co ma być to będzie i koniec ja robię wszystko żeby było dobrze a reszta to już nie od nas kochane dziewczyny zależy.....

A ja z kolei mam mnóstwo cudów wianków z brzuchem kłucie, twardnienia dołu brzucha plus dzis czuje normalnie taki cięzki dół i ucisk na pęcherz, trzeba dużo soku z żurawiny pić chyba :tak:

Karolina mi lekarka powiedziala ze oprocz kf i zelaza to absolutnie nic nie brac. ponoc nawet witamina c szkodzi... co kraj to opinia

Asionek lepiej chyba w bio sklepie odpowiednie soki,np z czarnego bzu maja duzo zelaza ,albo sok z burakow,da sie pic.Mi lekarz przepisal magnez jak mi serducho kolotalo i na skurcze lydek.Ja kupilam witaminy dla ciezarnych wcaale tanie nie byly,a pozniej wyczytalam ze niekoniecznie organizm je przyswaja .Zupka a co sie stalo z torebka ukradli?

moja ginka uważa ze jak badania są ok to nie ma potrzeby brać tych róznych suplementów dla kobiet w ciąży i też slyszałam że organizm niekoniecznie przyswaja....

Ja mam dobre wyniki ale dostalam Feminatal bo ponoc w Foliku jest za malo kwasu foliowego a dodatkowo ciezarna potrzebuje duzo witaminy B12 chyba (ale chyba;-)) no to biore.
O wit. C tez slyszalam, ze lepiej konsultowac z lekarzem jej branie bo cos moze zaszkodzic.
Lece milego :)

moją radość z tego,ze bede miala malenstwo zabija lęk! od 2 tyg jestem na zwolnieniu- mam infekcje gardła! lekarz zapisal mi bioparox- jest pewna poprawa, ale dostalam kolejne zwolnienie! dodam, ze pracuje w przedszkolu i drże z obawy , ze znowu cos złapie! w dodatku naczytałam się o skutkach infekcji bateryjnych i jestem zalamana! tak bardzo martwie sie o dzidzie...

"Zwykła" infekcja zabija kobiety w ciąży! - Dzieci.pl

na usg jeszcze nie bylam , nastepną wizytę mam 22.03 , wtedy zrobią pierwsze usg- mam nadzieję, ze wszystko bedzie ok....

co do moich dolegliwości to bola mnie bardzo piersi, nie mam apetytu i mdli mnie na zapach mięsa

Ostatnia edycja:
reklama
moją radość z tego,ze bede miala malenstwo zabija lęk! od 2 tyg jestem na zwolnieniu- mam infekcje gardła! lekarz zapisal mi bioparox- jest pewna poprawa, ale dostalam kolejne zwolnienie! dodam, ze pracuje w przedszkolu i drże z obawy , ze znowu cos złapie! w dodatku naczytałam się o skutkach infekcji bateryjnych i jestem zalamana! tak bardzo martwie sie o dzidzie...

"Zwykła" infekcja zabija kobiety w ciąży! - Dzieci.pl

Kochanie nie czytaj tego prosze Cię, moja koleżanka na początku ciąży tak jak my dostała takiego zakażenia zęba, stan zapalny w zębie miala że brała antybiotyk a teraz jej dzieciątko ma 2 lata i chłop jak dąb....

Do góry