reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Asionek31- dziewczyny a kto wam powiedział że piersi muszą boleć w ciaży a jak nie bolą to z ciąża sie coś dzieje gdzie jest to tak napisane ja własnie wogóle nie miałam i nie mam bólu piersi i moja kolezanka która obecnie jest w 7 mies mówi ze dopiero teraz jej sie powiekszyły ale nadal nie bolą. Ja też czytałam ze to coś sie dzieje i schizowała płakałam itd aż mnie ginka ochrzaniła ze piersi nie mają żadnego wplywu to że bolą czy nie to tak jak z wymiotwami i bólami brzucha jednego dnia boli brzuch bardziej i masz wymioty drugiego dnia jest ok. Ja przestałam czytać którą co powinno boleć kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej....

reklama
dziękuje bardzo dziewczyny, pocieszyłyście mnie;) juz mi lepiej, grunt to się nie stresować, tylkio czasem to takie trudne, zwłaszca jak się nie wie czego można sie spodziewać;-) pozdrawiam wszystkie mamusie.

Dzięki dziewczyny za uspokojenie. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, skąd mi się wziął schiz, że coś jest nie tak, a tylko tu jest nas tyle na podobnym etapie, że stwierdziłam, że skoro mnie to męczy, to się zapytam. Bolały mnie cały czas praktycznie od owulki i przestały tak nagle, że pomyślałam, że coś jest nie tak. Tak jak pisałam, staram się z niczym nie panikować, dlatego też nie zadzwoniłam z tym do gina, tylko wolałam się poradzić Was. Na pewno jakby działo się coś bardziej niepokojącego to bym wisiała na telefonie do gina a nie szukała odpowiedzi w internecie. Ale dzięki Wam się uspokoiłam i o to chyba chodziło :-)

Asteria tak mi przykro :( wspolczuje trzymaj sie ...

Ja mam isc do poloznej jak bede w ok 10 tc.Wtedy zalozy mi karte i td.Ale jestem niepocieszona ze znowu calo ciaze bedzie prowadzic znowu jakas niedoksztalcona polozna.Mam tylko nadzieje ze nie czarna bo chyba wroce rodzic do Polski.A na dodatek mam zamiar walczyc znowu o cesarke na zyczenie tak jak przy poprzedniej ciazy.Przy pierwszej ciazy ani raz nie bylam badana przez lekarza w Anglii wiec jezdzilam do Polski.Teraz pewnie tez tak bedzie..

a ja wiem skad ten schiz co do piersi chyba..jak kiedys poszukiwalam info jakie sa objawy wczesne poronienia to napisane bylo,ze nagle przestaja bolec piersi, mdlosci ustaja itd Teraz sobie mysle,ze to pewnie jakas "madra" osoba napisala i baby sie stresuja w Polsce!! mnie bola raz mniej , raz wiecej albo wcale, czesto sa nabrzmiale a na drugi dzien jak skarpetka z piaskiem :D kazda z nas jest inna, mi powiedzieli wczoraj ze jka wielkich naglych boli nie ma i nie krwawie bardzo to mam nawet do nich nie dzwonic :)

Asionek31- dziewczyny a kto wam powiedział że piersi muszą boleć w ciaży a jak nie bolą to z ciąża sie coś dzieje gdzie jest to tak napisane ja własnie wogóle nie miałam i nie mam bólu piersi i moja kolezanka która obecnie jest w 7 mies mówi ze dopiero teraz jej sie powiekszyły ale nadal nie bolą. Ja też czytałam ze to coś sie dzieje i schizowała płakałam itd aż mnie ginka ochrzaniła ze piersi nie mają żadnego wplywu to że bolą czy nie to tak jak z wymiotwami i bólami brzucha jednego dnia boli brzuch bardziej i masz wymioty drugiego dnia jest ok. Ja przestałam czytać którą co powinno boleć kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej....

chyba czegos nie doczytalas :))
ja nie napisalam , ze kazda musza bolec , bo nie musza !!
pisalam o sobie , ze mnie od poczatku ciazy (prawie) bolaly strasznie i nagle przestaly , a to sa dwie rozne sprawy ...
moze i to jest normalne , ale w poprzedniej ciazy bolaly mnie piersi , a w momencie kiedy zaczelo sie poronienie , to wlasnie piersi od razu oklaply i przestaly bolec wogole !!
stad moze i panikuje bardziej niz np. ty :)
ale mam takie , a nie inne doswiadczenia i strach tez wiekszy niz przy pierwszej ciazy , kiedy to bylam pewna , ze wszystko bedzie dobrze :/

a ja wiem skad ten schiz co do piersi chyba..jak kiedys poszukiwalam info jakie sa objawy wczesne poronienia to napisane bylo,ze nagle przestaja bolec piersi, mdlosci ustaja itd Teraz sobie mysle,ze to pewnie jakas "madra" osoba napisala i baby sie stresuja w Polsce!! mnie bola raz mniej , raz wiecej albo wcale, czesto sa nabrzmiale a na drugi dzien jak skarpetka z piaskiem :D kazda z nas jest inna, mi powiedzieli wczoraj ze jka wielkich naglych boli nie ma i nie krwawie bardzo to mam nawet do nich nie dzwonic :)

hmmm moze kobiety ,a nie baby ??
ja w Pl nie mieszkam , a sie stresuje , bo jak juz napisalam w poprzednim poscie , mam do tego powody
a ten co napisal te info o poronieniu mial racje niestety, u mnie i wielu moich kolezanek co poronily , wlasnie tak to sie objawialo :( takze cos w tym jest
od razu mowie , ze nie pisze o kobietach co nie mialy boli piersi czy innych objawow , albo mialy je raz na ruski miesiac

Czesc babeczki! ;)
A mnie tam piersi w ogole nie bola. No moze byly bardziej wrazliwe ze 3 dni, ale nie mam zadnych boli.

przepraszam asionek za te "baby" , nie mialam nic obrazliwego na mysli,a mysle ze tak to odebralas, moze dlatego tak napisalam,ze sama mowie o sobie "baba" :)
Jedyne co moge powiedziec to chyab to,ze sie stresujemy wszystkie - mniej lub bardziej, Ty napewno bardziej, bo wiesz co to znaczy utrata fasolki... i teraz rozumiem twoj strach,ale czesto tez tak jest ze ciaza ciazy nie rowna u tej samej kobiety, moja siostra w pierwszej mial wszystkie klasyczne objawy a w drugiej nic! a urodzila za kazdym razem zdrowe dziecko.

posylam pozytywne myslenie do Ciebie i do kazdej z nas, oby nasze grono nie uszczuplalo juz wiecej!

reklama
przepraszam asionek za te "baby" , nie mialam nic obrazliwego na mysli,a mysle ze tak to odebralas, moze dlatego tak napisalam,ze sama mowie o sobie "baba" :)
Jedyne co moge powiedziec to chyab to,ze sie stresujemy wszystkie - mniej lub bardziej, Ty napewno bardziej, bo wiesz co to znaczy utrata fasolki... i teraz rozumiem twoj strach,ale czesto tez tak jest ze ciaza ciazy nie rowna u tej samej kobiety, moja siostra w pierwszej mial wszystkie klasyczne objawy a w drugiej nic! a urodzila za kazdym razem zdrowe dziecko.

posylam pozytywne myslenie do Ciebie i do kazdej z nas, oby nasze grono nie uszczuplalo juz wiecej!

jakos tak glupi zabrzmialo w tym kontekscie te baby ;)) jakby glupie baby z Polski jakies glupie byly ...
wiadomo , ze kazda ciaza inna :) nie kazda musi zle sie czuc
moje dwie siorki wogole nie czuly , ze sa w ciazy :) a maja zdrowe dzieci
ja czuje sie zle , i pewnie jak tak nagle znikaja pewne objway to i strach jakis tam sie w nas tkli , jak dla mnie normalne

tez mam nadzieje , ze juz zadna z nas nie napisze tutaj nic zlego :( teraz maja byc tylko dobre informacje i usmiechy na twarzy :)) !!!!!!!!!!!!!

Do góry