reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Asionek Hopee lilou dziekuje za wsparcie. Bede miala troche nerwowe 2 dni ale jakos dam rade. W sumie to jutro mialam dopiero zobaczyc serduszko i mam nadzieje ze tak bedzie. Kurcze moj maz to pewnie sie zestresuje bo on sie bardzo martwi tym wszystkim. Powiem mu dopiero wieczorem jak wroci z pracy nie chce go denerwowac niepotrzebnie.

Adolfina rozumiem cie bo wiem ze jak sie lezy caly czas i jeszcze sa plamienia to czlowiek jeszcze bardziej skupia sie na swoich odczuciach. Z tego co wiem to wiekszosc dziewczyn tutaj jakies klucia czuje badz czulo, ja zreszta tez. To nie jest nic zlego.

Co do piersi to np moja kolezanka jest 4 tyg do przodu ode mnie i mowila ze ja juz 2 tyg temu przestaly bolec piersi a z dzidzia jest wszystko wporzadku.

reklama
Hej dziewczyny, mam pytanie boje się jak diabli i panikuje na kazdy ból jaki sie pojawia...napiszcie proszę czy macie może odczucie takiego kłucia w brzuchu, króciutkie, średnio bolesne, ale jednak się zdarzają. Biorą luteinę dopochwowo (bo wczesniej miałam niewielkie bóle brzucha, tyle że nie takie "kłujące, no i ginekologowi nie podobał się kolor wydzieliny, choć stanu zapalnego nie mam, mam nadzieje że piszę w miare jasno) i od tej pory wydaje mi się jakby te bóle się nasiliły, czy to możliwe żeby te fakty były powiązane....napiszcie proszę bo juz tak panikuje, że szok a to z kolei też nie wpływa dobrze na "kropeczkę" w moim brzuchu...żadnych plamień nie mam choć, cały czas mam wrażenie że coś mi tam "cieknie", ale to chyba przez tą luteinę, która trochę wypływa...bardzo prosze o odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Witam:)

Jestem Anita:)mama 2letniej Julki:) no i przyszla mama fasolki:) o ktorej chce sie Wam pochwalic:)
Termin porodu mam na 19październik i niezmiernie sie ciesze ze do Was dołanczam:)

ewelka takie klujace w roznych miejscach. Raz na srodku raz gdzies z boku a czasem znikaly. Pytalam sie lekarza o to i powiedzial ze takie sa wporzadku. Macica sie powieksza i jej wiezadla sie rozciagaja, stad te bole. Niebezpieczne sa takie jak na okres.

Hej dziewczyny, mam pytanie boje się jak diabli i panikuje na kazdy ból jaki sie pojawia...napiszcie proszę czy macie może odczucie takiego kłucia w brzuchu, króciutkie, średnio bolesne, ale jednak się zdarzają. Biorą luteinę dopochwowo (bo wczesniej miałam niewielkie bóle brzucha, tyle że nie takie "kłujące, no i ginekologowi nie podobał się kolor wydzieliny, choć stanu zapalnego nie mam, mam nadzieje że piszę w miare jasno) i od tej pory wydaje mi się jakby te bóle się nasiliły, czy to możliwe żeby te fakty były powiązane....napiszcie proszę bo juz tak panikuje, że szok a to z kolei też nie wpływa dobrze na "kropeczkę" w moim brzuchu...żadnych plamień nie mam choć, cały czas mam wrażenie że coś mi tam "cieknie", ale to chyba przez tą luteinę, która trochę wypływa...bardzo prosze o odpowiedź.

Ja czasami mam kłucia w brzuchu...ale już dziewczyny mnie pocieszała, że to normalne...
Czasem też mam wrażenie, ze coś mi cieknie...bo mam wiecej śluzu niż normalnie i za każdym razem latam sprawdzić...a zawsze jest bialutka...
Jeszcze parę tygodni i może przestaniemy tak schizować...:)

Jestem Anita:)mama 2letniej Julki:) no i przyszla mama fasolki:) o ktorej chce sie Wam pochwalic:)
Termin porodu mam na 19październik i niezmiernie sie ciesze ze do Was dołanczam:)

Witaj i gratuluję...

asionek moze wpisz "dodomku" jako nazwe strony to wyskoczy. niestety nie umiem zagwarantowac jakosci, ja osobiscie nie zamawialam nic, kolezanka zamawiala to jedno co bylo zle, ze pomylili jakies witaminy. Mysle,ze teraz w ciazy nie ryzykowalabym zamawiac np kabanosow, wytzrymam do wyjzdu do pl i kupie sobie swieze,ael produkty np sloikowe czy puszkowe chyba mozna zamawiac? mi otworzyli w stolicy polskie delikatesy i kiedys jak tam bylam kupilam ladny kawalek krakowskiej i pek kabanosow, mniam mniam, a rzeczy sloiczkowe typu flaki (bleeee) to kupilam dla Mojego, ktory jest zakochany w pol jedzeniu :)

hmm weszlam , przejrzalam oferte i niby wszystkiego sporo jest , ale na tym na czym by mi najbardziej zalezalo to nie ma :(
ja mam inna opcje , tez do 30kg mama czy ktos robi ci zakupy , szukasz formy kurierskiej na necie , jest cala masa i do 30e tez masz paczke , a w niej wszystko co chcesz i lubsz wybranych firm :)
myslalam , ze moze oni beda miec to co chce , ale nie maja niestety :(

Asionek Hopee lilou dziekuje za wsparcie. Bede miala troche nerwowe 2 dni ale jakos dam rade. W sumie to jutro mialam dopiero zobaczyc serduszko i mam nadzieje ze tak bedzie. Kurcze moj maz to pewnie sie zestresuje bo on sie bardzo martwi tym wszystkim. Powiem mu dopiero wieczorem jak wroci z pracy nie chce go denerwowac niepotrzebnie.

Adolfina rozumiem cie bo wiem ze jak sie lezy caly czas i jeszcze sa plamienia to czlowiek jeszcze bardziej skupia sie na swoich odczuciach. Z tego co wiem to wiekszosc dziewczyn tutaj jakies klucia czuje badz czulo, ja zreszta tez. To nie jest nic zlego.

Co do piersi to np moja kolezanka jest 4 tyg do przodu ode mnie i mowila ze ja juz 2 tyg temu przestaly bolec piersi a z dzidzia jest wszystko wporzadku.

musi byc dobrze !!! lez duzo i staraj sie nie stresowac
trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za was bardzo mocno !!

witaj u nas :) sliczna masz fotke przy suwaczku :)

reklama
Ewelka - Mnie tak strasznie kulo i bolalo przez pierwsze 6 tygodni, teraz juz troche lepiej, ale nadal kluje i skurcze tez mam, po srodku i praktycznie od poczatku ciazy. wiec chyba czasem tak poprostu jest. moja mama ponoc z moja siostra miala bole jak na okres co miesiac, do konca ciazy a wszystko bylo ok.

mnie dzisiaj mniej glowka bolo. na szczescie! bylam u lekarza i mam zapalenie zatok... nie dala mi antybiotyku (bo w ciazy i wolo poczekac) tylko inne leki.

a zaraz biegne na 1 spotkanie z polozna :)

Do góry