reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

A ja jadam wszystko ale zakazdym razem ide sie polozyc zeby nie zwrocic wszystkiego co zjadlam... starsznie mnie mecza mdlosci... dzis poinformowalismy moja tesciowa ze znow bedzie babcia...:) niespodziwalam sie takiej radosci...:)

reklama
Cześć Wam mamuśki :)
Ale piękna dziś pogoda była :) Tylko wiatr zimny wiał wrrr ale tak w słoneczku świetnie:)
Zakosiłam dziś od mamy dwa słoiki ogórasów kiszonych i jak tylko weszłam do domu mówię do męża : otwieraj ten słoik !!! Pierwsze co do napiłam się soku a potem prawie wszystkie ogórki kiszone. Pierwszy raz mnie coś takiego spotkało :))
A jak u Was z sprawami łóżkowymi, bo ja tu się naczytałam że przez pierwsze 3 miechy nie będę miała ochoty ale coś mnie to chyba nie dotyczy :D Nie mam żadnych oporów :)

Witam wieczorową porą.
Dużo nowych Październikówek - cieszę się, że jesteście z nami.
Nadrobiłam czytanie.

Był temat wizyt lekarskich - w moim przypadku jest to co dwa, trzy tygodnie, teraz 11 idę 3 raz, a 4, jeśli liczyć wizytę w poradni dla kobiet. Poszłam pierwszy raz jak ledwo 5 tc był, ale u mnie to uzasadnione, zarówno wizyty częste i USG, ze względu na poprzednie niepowodzenie w 24tc. Uprzednio chodziłam co miesiąc lub 5 tygodni.
Badanie mam na każdej wizycie, a USG miałam 2 razy.

Zaparcia to zmora, zgadzam się - nowy sposób, rano przed śniadaniem przegotowana woda z cytryną - poprawia perystaltykę jelit, nawet działa.

Dużo nowych Październikówek - cieszę się, że jesteście z nami.
Zaparcia to zmora, zgadzam się - nowy sposób, rano przed śniadaniem przegotowana woda z cytryną - poprawia perystaltykę jelit, nawet działa.

ja wczoraj dołączyłam:)
a te zaparcia to i mnie męczą, dobrze że jestem jeszcze przed śniadankiem to zastosuję twoją radę :)

dzien dobry!
Moje zle samopoczucie jest jak fala, ze 2 dni byly naprawde ok w zeszlym tyg , a potem jak mnie od piatku zmoglo..kanapa albo lozko i odruch wymiotny po wszystkim :/ dzis jak narazie srednie samopoczucie. Dzis rejestruje sie do lekarza, choc oficjalnie to powinnam byc dopiero za ok 2 tyg (takie skandynawksie zwyczaje), bo co rano widze plamke, ale dziwna jest taq zaleznosc,ze hmmmm ten sluz z krwia zawsze wystepuje , gdy hmmmm oddaje stolec, a potem nic, zadnego plamienia! ale stresuje mnie to tak,ze dzis dzwonie i bede sie dobijac o szybka wizyte

Witajcie z ran dziewczynki...ja juz w pracy...wczoraj leniuchowałam cały dzień...nawet na spacer nie chciało mi się wyjść...tylko łóżko i spanie...:) No a dziś trzeba było się zmobilizować, bo niestety obowiązki wzywają...

Monika, widze,ze tez skandynawia :-) ja jestem z Norwegii :-) masz racje, rejestru sie do lekarza, mam nadzieje,ze cos Ci powiedza :) bo u nas to ponoc do 12 tyg, w ogole nie ingeruja...wychodza z zalozenia, ze jak kobieta ma silny organizm, to nie bedzie problemow... wiec mam nadzieje,ze to nic powaznego te plamienia...
A i samopoczucie sie poprawi w koncu :)
a moje dziecko dzis kazalo mi wstac o 7...ehh....no nic, na szczescie juz lepiej z moim zmeczeniem,bo mija powoli, i nawet jestem z rana calkime przytomna :-D
milego dnia :)

reklama
Witajcie.
super dzień nawet, ładna pogoda, słonko świeci od razu aż się chce...
Hopee ja też już w pracy, ale zmęczona jestem strasznie bo wczoraj dopiero ok 2 zasnęłam. Teraz nawet nie wiem o co chodzi. Dobrze, że w miarę luźny dzień.

Do góry