hej mamusie
mnie dzisiaj boli glowa buuuu
do tego strasznie swedzi mnie skora , a najgorsze to sa brwi , bo az mi skora z nich schodzi
Hej dziewczyny. Od wczoraj dziwnie mnie pobolewa brzuch, to znaczy tego nawet nie można nazwać bólem, tylko dyskomfortem. Czuję takie obciążenie w dole brzucha, takie że nawet nie czuję, że chce mi się sikać, bo w sumie cały czas czuję parcie, a jak się pochylę, to tak czuję, jakby mnie bolały mięśnie albo jakbym miała siniaki
oczywiście już sobie pomyślałam od razu o obumarciu płodu i tak dalej, więc mam nadzieję, że mnie uspokoicie - jak zawsze, hiiihi:-)
pobolewanie brzucha w ciazy to normalne
w koncu jakos to musi sie wszystko rozciagnac
co nie zmienia faktu, ze jak boli to czlowiek sie toche zastanawia czy wszystko jest oki ....
hej dziewczyny :-) szczesliwie dolaczam do Waszego grona :-)
)
witamy u nas
tu można polemizować....bo mnie sie wydaje,że w pl dziewczyny bardzo przewrażliwione na tym punkcie.
same zobaczcie po sobie...teraz pisze ogolnie: ledwo test pokaze II kreski lecą do gina na wizyte,a potem rozczarowanie że guzik widać było...
ja jeszcze nie mialam usg,bedę mieć w 9tc,co niektore z Was będę mieć 2-bądź 3 wizytce ...
przypominam,że w normlanej,zdrowej ciazy zaleca sie robienie 3 usg, a my latamy jak z piorkiem do ginów,bo każda chce zobaczyć swoej dziecko i wtedy jest spokojna...wszystko musi byc w normie..
dziewczyny ktore mieszkają w skandynawii,na pewno wiecie,że tam jest najmiejszy % ludzi niepełnosprawnych, bo właśnie natura wyklucza słabe osobniki..wiec to nie jest bez znaczenia,ze wizyty są dopiero po 12tc...
w Pl jest znacznie wiecej ludzi chorych,bo my za wszelką cenę chcemy ratować dziecko... i lekarze bez problemu zapisują duphaston czy luteine..
.............no to teraz możecie na mnie nakrzyczeć
ja sie zgodze z toba
niestety , ale jak sie czyta fora to widac jak kobiety panikuja przeokropnie i lataja po ginach co 2 tyg. , oczywiscie po kilku zeby nie bylo
ja nie jestem za tym zeby robic , szczegolnie wlasnie przez te pierwsze 3 miesiace kiedy ciaza jest bardzo delikatna , USG co chwila , to jakby nie bylo jest ingerencja i fasolka tez moze na tym ucierpiec
mojej mamy kolezanki corka poronila wlasnie przez to , ze za czesto robila USG !! potwierdzone przez lekarzy , takze trzeba znac umiar
jak czytam , ze laski do 8tc byly juz po 6 razy na USG to mi sie wlos na glowie jezy :/
do tego faszerowanie sie bez wiedzy lekarza lutka lub duphastonem , sory , ale to jakas paranoja i jak dla mnie racje maja wlsnie kraje gdzie nie daje sie nic na podtrzymanie .... moze to okrutne sie wydaje , ale takie sa prawa natury , nasz organizm sam wie co robic
nawet u nas byla jakas laska z innego podzialu co chciala sprzedac swoje tabletki bo jej juz niepotrzebne :/ jak dla mnie to normalne nie jest i mozna wiecej szkody wyrzadzic niz pomoc ... takze ja jestem za zdrowym podejsciem i umiarem ja ze wszystkim
prawda jest taka ze w polsce panstwowo tez tylko 3 usg sie naleza... co nie zmienia faktu, ze ja chodzilam prywatnie i czulam sie spokojniejsza...
niestety w ie odsetek ludzi niepelnosprawnych jest bardzo wysoki :-( i nie jestem przekonana, ze olewanie kobiet w ciazy przyniesie poprawe.
nie liczylam sie z tym, ale wole poleciec na najwazniejsze usg do polski i dodatkowo zrobic badania, dla samej siebie - wiecej radochy masz jak widzisz regularnie ze twoj dzidzius rozwija sie dobrze...
tak wiec czekam na noc 22 marca i ruszam
edit: faktycznie choc nie bylo wskazan na wszelki wypadek dostalam w polsce duphaston (bralam go w pierwszej ciazy ze wzgledu na krwiaka), w ie na wstepie zostalam poinformowana, ze bez wzgledu na wszystko mam zapomniec o hormonach - hmmm....
a z dobrych wiesci jedziemy dzis po szczeniaczka :-) czekam tylko na potwierdzenie adresu od wlascicieli. do pazdziernika bede musiala sie uporac z charakternym sliniakiem basset hound ;-)
no widzisz ja nie kumam jak w Pl lekarze moga przepisywac leki bez wskazan ?? to nie jest normalne i tyle ...
jejku szczeniaczek !!! pokaz koniecznie zdjacia jak juz wrocicie !!
Hopee niezle sie usmialam z tego spania na kibelku
siemacie dziewczynki
Zaczęłam właśnie ogarniać trochę chatę, ale doszłam do ścierania kurzy i mam dość, a to dopiero początek. Muszę mojego chłopa jak wróci zagonić trochę do sprzątania, bo najwięcej bałaganu robi on wraz z juniorem.
Kurcze i coś na obiad trzeba zmajstrować, nie mam bladego pojęcia co. Może jakieś sugestie z Waszej strony?:-)
ja robie spaghetti carbonara
Hej dziewczyny, okazało się, że moja ciąża jest młodsza niż przypuszczałam... bo niby jest 5 tyg od OM, a ja ostatnią miesiączkę miałam 8tyg temu
Więc jak się okazuje maleństwo się pojawiło później i pewnie rodzę w listopadzie. Niestety lekarka trochę potraktowała mnie jak osobę z urojoną ciążą i podwyższonym HCG, więc strasznie się tą wizytą przejęłam, ale na szczęście wszystko jest okej. Zrobiła mi USG, wiadomo, że jeszcze nic nie widać, ale w przyszłym tygodniu zrobię dwie bety i będzie wszystko dobrze
Powiedziała, że tak niski wynik bety to może oznaczać, że tej ciąży nie ma i niestety nie była zbyt delikatna, ale ja wierzę, że wszystko będzie dobrze i oboje z chłopakiem wierzymy, że mamy już naszą drobinkę
))) Wszystko okaże się w czwartek po wyniku drugiej bety, chociaż muszę przyznać, że pierwsza, jeśli będzie wystarczająco wysoka też mnie uspokoi :>
no i wlasnie o tym pisalysmy wczesniej
takie chodzenia za wczesnie do lekarza nic nie da , a tylko stresuje niepotrzebnie ... a lekarka no coz powiedziala cala prawde niestety
lekarze to nie cudotworcy i jak nic prawie nie widac nie powiedza nam za duzo , albo wrecz nic i to normalne jest
takze czekaj cierpliwie jeszcze troche i napewno bedzie dobrze !!!
a jaka bete mialas , ze dr ci powiedziala , ze jest lekko podwyzszona ??i w kttorym tyg. robilas ??