Asionek31
Fanka BB :)
Ejjj nie rozumiem czemu Wy, podejrzewam, ze nie lekarki itp no chyba, ze tak to sorry negujecie opinie lekarzy...
Wszedzie gdzie nie czytam (ksiazki, publikacje) jest napisane, ze USG nie ma wplywu na ciaze i dziecko!! Co innego przez powloki brzuszne ktore moze grzac czasem, ale dopochwowe nie ma...
moja mama pracuje w srodowisku lekarzy w CZD w wawie , mamy pelno znajomych lekarzy w tym ginekologow , jeden z nich pisze ksiazki , publikacje na caly swiat jest rewalacyjnym ginem z ogromnym doswiadczeniem !! pomaga zajsc w ciaze , teraz leczy rowniez facetow z problemami z nasieniem
on rowniez jest zdania , ze USG robione we wczesnej ciazy moze zaszkodzic i to wlasnie to USG dopochwowe !!
poniewaz wiazki sa blizej ( logiczne co nie ?? ) fasolki , i przez to moze dojsc do uszkodzenia bardzo delikatnych jeszcze komorek , co moze prowadzic do wad lub uszkodzenia plodu i poronienia dlatego nie zaleca sie USG za czesto !!
zauwaz , ze na NFZ zalecane sa tylko 3 usg w ciazy , czyli tak jak zagranica
to lekarze prywatni ( nie wszyscy na szczescie ) robia usg na kazdej wizycie , maja z tego kase i im wisi to czy zrobia czy nie , kobieta placi i ma , normalne , po to w koncu chodzi sie prywatnie
kazda z nas ma swoj rozum i wie co robi
ale nie pisz , ze USG nie szkodzi , bo tego tak naprawde nawet lekarze nie wiedza na stowe , a lekarz ktory pisze , ze napewno nie to jak dla mnie nie jest dobry specjalista i tyle
asionek, beta wyszła 30,78 czyli niska, ale na 3-4 tydzień ciąży (robiona była tydz temu) to jest przecież norma. Tylko, że powiedziała, że taka beta nie musi oznaczać ciąży tylko coś innego i w sumie rozumiem, że chce mnie przygotować na inną ewentualność, ale miłym tonem tego nie powiedziała, potraktowała mnie raczej jak młodą, niedoświadczoną idiotkę, która nie wie co się dzieje z jej organizmem i od razu na ciążę zrzuca.
Na szczęście zaraz mój chłopak mnie pocieszył, że babka głupia, a jak zrobimy badania będzie wszystko wiadomo
Jeszcze wczoraj zrobiłam test z moczu, żeby wiedzieć, czy przypadkiem mi się beta nie cofnęła, ale wyszło pozytywnie, czyli coś MUSI być. Złego scenariusza już nie biorę pod uwagę.
najwazniejsze pozytywne nastawienie trzymam &&&&&&&&&&&&&&& za nastepna wizyte