reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Niedawno miałam taką ciężką nockę, nie zazdroszczę :baffled:

Nie mogę się zdecydować czy iść do gina w czwartek czy w przyszły poniedziałek. Ostatnio było coś widać w 5 tc, ale nie jestem pewna jak to było dokładnie liczone. Teraz niby jestem w 6tc, ale wiek płodu to byłby 4tc :baffled:

reklama
Niedawno miałam taką ciężką nockę, nie zazdroszczę :baffled:

Nie mogę się zdecydować czy iść do gina w czwartek czy w przyszły poniedziałek. Ostatnio było coś widać w 5 tc, ale nie jestem pewna jak to było dokładnie liczone. Teraz niby jestem w 6tc, ale wiek płodu to byłby 4tc :baffled:

Moze poczekaj do poniedzialku a bedziesz miala robione usg?

Usg na pewno. Głównie po to idę :)

Poza tym muszę się zapytać, czy mój gin pracuje w innym szpitalu niż ten, w którym rodziłam pierwszy raz. Od tego zależy, czy zdecyduję się u niego prowadzić ciążę. Facet jest świetny, ale ten szpital to koszmar :( Chyba rzeczywiście poczekam do poniedziałku.

Ja tez juz wiem ktory lekarz bedzie mnie prowadzil,po ostatnim porodzie powiedzial ze jak zajde w ciaze to mam do niego przyjsc a on wykona mi usg aby sprawdzic czy wszystko w porzadku :tak:

Hej.

Dla mnie doba jest zwyczajnie za krótka na wszystko co mam do zrobienia, ale staram się czytać zaległe posty, dlatego bardzo, bardzo gratuluję wszystkim świeżo zatestowanym:-)

Ja sama póki co czuję się dobrze, w I. ciąży nie miałam żadnych objawów, może i tym razem mi się upiecze;-) Cały czas myślę kiedy wybrać się do lekarza, bo 19. idziemy na bal i pewnie będą pytania w stylu: a ty co nie pijesz? w ciąży jesteś czy co?:-) dlatego wolałabym już otwarcie powiedzieć, tylko myślę czy 6 tydzień z hakiem to nie za szybko na wizytę? Wolałabym w 8. Muszę to przemyśleć...Co myślicie?

Hej.

Dla mnie doba jest zwyczajnie za krótka na wszystko co mam do zrobienia, ale staram się czytać zaległe posty, dlatego bardzo, bardzo gratuluję wszystkim świeżo zatestowanym:-)

Ja sama póki co czuję się dobrze, w I. ciąży nie miałam żadnych objawów, może i tym razem mi się upiecze;-) Cały czas myślę kiedy wybrać się do lekarza, bo 19. idziemy na bal i pewnie będą pytania w stylu: a ty co nie pijesz? w ciąży jesteś czy co?:-) dlatego wolałabym już otwarcie powiedzieć, tylko myślę czy 6 tydzień z hakiem to nie za szybko na wizytę? Wolałabym w 8. Muszę to przemyśleć...Co myślicie?

W 8 tyg wydaje mi sie ze bedzie lepiej,wiec moze poczekaj...

Ja robilam sobie testowego suwaczka ciazowego i wyszlo mi ze dzisiaj jestem w 4tyg i 3 dniu,a twoj pokazuje dzien wczesniej,nie wiem czy sie juz pytalam jesli tak to sorrki,ilo dniowe mialas cykle?kiedy robilas test?w ktorym dniu cyklu mialas owulacje?i na kiedy masz termin?

Bo ma mam 34dniowe cykle,a dzis jest moj 32dc wiec tak naprawde powinnam testowac 3-go ale obiecalam kolezance ze na nia zaczekam i razem testujemy w niedziele o ile @ nie przyjdzie...

reklama
Edyta już pisałam;-), ze cykle mam 33 dni ostatnio, a test mi wyszedł w 26 dc z popołudniowego moczu - to szybko (pink test, a nie był bardzo czuły:25), ale ja już wiedziałam, że się udało i dłużej bym nie wytrzymała;-)

Myślę, ze u Ciebie też już by pokazał, ale rozumiem Cię, że jeszcze wolisz poczekać, no i podziwiam silną wolę;-)

Aha a jeśli chodzi o termin porodu, to myślę, ze możemy mieć nawet ten sam dzień. Pisałaś też chyba coś o cesarce, ja też będę miała cięcie.

Ostatnia edycja:
Do góry